Wspomaganie na zimno hałasuje
Started By
Fighter
, 26 paź 2014 20:40
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 października 2014 - 20:40
Witam
Od niedawna zauważyłem, że jak odpalę mojego Pitola i od razu ruszam i jadę w miarę elastycznie i biorę jakieś zakręty to hałasuje mi wspomaganie, czasem mocniej czasem ciszej. Po chwili się uspokaja i jest ok jak jest ciepły nic nie słychać. Co to może być?
Płyn jest. Miałem na maksa i trochę pocił się zbiornik, mechanik wyciągnął trochę i jest w normie. Przestał się pocić, ale minął miesiąc i teraz takie objawy. Wcześniej było ok.
Od niedawna zauważyłem, że jak odpalę mojego Pitola i od razu ruszam i jadę w miarę elastycznie i biorę jakieś zakręty to hałasuje mi wspomaganie, czasem mocniej czasem ciszej. Po chwili się uspokaja i jest ok jak jest ciepły nic nie słychać. Co to może być?
Płyn jest. Miałem na maksa i trochę pocił się zbiornik, mechanik wyciągnął trochę i jest w normie. Przestał się pocić, ale minął miesiąc i teraz takie objawy. Wcześniej było ok.
Napisano 26 października 2014 - 20:52
http://ptclub.pl/viewtopic.php?t=7950 zrób to co tu, napewno masz zapchane sitko w zbiorniku.
Napisano 26 października 2014 - 22:02
MirekP,
Fighter, Nie ma dostępu do działu technicznego i do tego tematu.
Marcin, na początek wymień płyn wspomagania. Kupujesz olej Mopar MS-5931 POWER STEERING FLUID i przy okazji płuczesz sitko w zbiorniczku płynu.
Kup dwa litry żeby przepłukać cały układ.
Fighter, Nie ma dostępu do działu technicznego i do tego tematu.
Marcin, na początek wymień płyn wspomagania. Kupujesz olej Mopar MS-5931 POWER STEERING FLUID i przy okazji płuczesz sitko w zbiorniczku płynu.
Napisano 26 października 2014 - 22:11
adames to co napisales to ja bym nie wiedział jak zrobić,... fighter się dowie dokładnie jak to zrobić jak zostanie sponsorem albo jak nadupcy niepotrzebna ilość postow,..
Kupujesz olej Mopar MS-5931 POWER STEERING FLUID i przy okazji płuczesz sitko w zbiorniczku płynu.
Kupujesz olej Mopar MS-5931 POWER STEERING FLUID i przy okazji płuczesz sitko w zbiorniczku płynu.

Napisano 27 października 2014 - 00:40
na początek spróbuj dolać. Moze masz za mało tak jak ja miałem. Też hałasowało.
Napisano 27 października 2014 - 10:01
Gdzie się 'sponsoruje' i ile ?
Napisano 27 października 2014 - 10:40
chciałem niesmialo zauwazyc ze zapodałem sciezke podejścia dla potencjalnego sponsora,.. się zobaczy czy będzie na zielono,...

Napisano 27 października 2014 - 11:31
Poszło . Za tyle uwagi ile mi poświęciliście to naprawdę warto

Napisano 27 października 2014 - 15:06
Chwała za sponsoring ale i tak miałeś nadupconą ilość postów.