Co top jest? Czujnik zaraz za filtrem powietrza.
Napisano 07 listopada 2014 - 13:30
Taki wkładany z boku na środku rury gumowej zaraz za plastykiem obudowy filtra. Podłączony 2 kabelkami.
Własnie wczoraj po podniesieniu maski okazało się że jest wyjęty i dynda na kablch.
Znalazłem i włożyłem na miejsce ale nie żadnych więcej błędów mi nie sygnalizował
Napisano 07 listopada 2014 - 13:57
Czujnik temperatury powietrza ma znaczenie na prace silnika , jak ma wyższą temperaturę niż rzeczywista powietrza w dolocie auto robi się mułowate

Napisano 07 listopada 2014 - 14:21
Antoni33,
Czujnik temperatury powietrza ma znaczenie na prace silnika , jak ma wyższą temperaturę niż rzeczywista powietrza w dolocie auto robi się mułowate
Dzięki, ale moje w ogóle jest mułowate, pewnie dlatego nie zauważyłem różnicy.
Ale teraz już na swoim miejscu i nie sygnalizuje błędów, mam nadzieje że nic się nie popsuło.
Tylko że ja mam P0601 i ciągle świecącą się kontrolkę i inne błędy nie mają jak się pokazać.
Dzisiaj 300 km trasy to zobaczę jak jeździ.
Napisano 26 kwietnia 2015 - 23:48
Odświeżając stary temat. Jak sprawdzić czy czujnik działa? Jakiś mulowaty ostatnio, ale błędów nie sygnalizuje.
Napisano 27 kwietnia 2015 - 07:04
Bezimienny Gość.krol44_*
Napisano 30 września 2017 - 18:00
Odgrzeje temat, czy ktoś wie jaka powinna być rezystancja czujnika przy różnych temperaturach widziałem w necie tabelki dla innych czujników w innych autach . Czy dla PT cruisera jest taka tabelka Przykładowo jaka powinna być dla 20 a jaka dla 40 stopni?