wymiana katalizatora na zamiennik
Napisano 11 January 2015 - 18:41
Mam pytanie. ostatnio mialem problem z kontrolka silnika na desce. okazalo sie ze metoda kluczykowa wystapil blad zbyt niskiej wydajnosci katalizatora. rozebralem wydech od katalizatora i okazalo sie ze nie ma w srodku przeswitu. z tego co kiedys pisalismy z Panem Andrzejem nie mozna wyciac katalizatora bo w tym sterowniku ciagle bedzie wskazywal błąd katalizatora. a moze wie ktos jak to wyglada zastapienie katalizatora zamiennikiem zamiast kupowac nowy katalizator?
- chinol lubi to
Napisano 11 January 2015 - 19:09

Napisano 11 January 2015 - 20:41
Napisano 11 January 2015 - 20:43
Napisano 11 January 2015 - 20:45
Bezimienny Gość.Magnus_*
Napisano 13 January 2015 - 23:18
Bezimienny Gość.Sonar_*
Napisano 03 December 2016 - 16:47
Ja ostatnio regenerowałem katalizator. wychodzi chyba taniej niż montaż zamiennika.
Napisano 03 December 2016 - 17:33
Napisano 03 December 2016 - 17:40
Sonar, napisz, gdzie w LDZ są tacy magicy? Już słyszałem o takich "regeneracjach" w naszym miasteczku.. cięli, wydłubywali bebechy, a w to miejsce ordynarne rursko i zamknięcie puchy. Za wszystko cena bliska zamiennika
Bezimienny Gość.Sonar_*
Napisano 11 December 2016 - 16:17
No to chyba koledzy nie wiecie na czym polega regeneracja katalizatora ceramicznego. To nic innego jak wymiana wkładu. Wyszło mnie to taniej niż kupno nowego zamiennika. Właśnie jestem po przeglądzie na nowy TUV. Wierzcie mi To działa. Wcześniej palił mi się "Check" a auto jeździło jakby miało kartofla w rurze wydechowej. Teraz to nie ten sam samochód.
Użytkownik Sonar edytował ten post 11 December 2016 - 16:20
Napisano 11 December 2016 - 16:34
No to chyba koledzy nie wiecie na czym polega regeneracja katalizatora ceramicznego. To nic innego jak wymiana wkładu.
Gdzie w Łodzi to robiłeś?
Bezimienny Gość.Sonar_*
Napisano 11 December 2016 - 16:52
Robiłem w Zgierzu na Bursztynowej 17. Warsztat może nie wygląda okazale, ale wiedzą co robią.
Napisano 11 December 2016 - 17:24
Tak dla twojej ciekawości tylko ci powiem ze za używany złomowy katalizator do Pt cruisera można na złomie wziąć 249-400zl - z czegoś te pieniążki wynikają .
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 11 December 2016 - 18:04
Bezimienny Gość.Sonar_*
Napisano 11 December 2016 - 18:00
Wiesz kolego. Jeden kupuje oryginał, drugi zamiennik a jeszcze ktoś inny regeneruje części. Ja się zdecydowałem na regenerację bo wydawała się najbardziej opłacalna. Nie kupię oryginału za więcej niż 2,5 tyś. bo nie mam zamiaru moim pitkiem jeździć następnych 200 tyś.
Fakt jest taki: Katalizator nie działał teraz auto trzyma normy. To mi wystarczy. Dostałem TUV na następne 2 lata.
Regenerowałem również pompę wspomagania układu kierowniczego. Puki co zrobiłem na niej już ponad 50 tyś.i działa i nie cieknie.