Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Nie działa przełącznik kierunkowskazów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#21 Bezimienny Gość.glysy_*

Bezimienny Gość.glysy_*
  • Guests

Napisano 15 lutego 2016 - 16:13

wyrównałem tą powierzchnie, złożyłem i nadal ten sam motyw. na kontrolkach włączają się prawidłowo a w rzeczywistości dopiero przy przełączeniu na halogeny tylne zapalają się jednocześnie

#22 Bezimienny Gość.glysy_*

Bezimienny Gość.glysy_*
  • Guests

Napisano 15 lutego 2016 - 18:39

wysokość zregenerowanego stożka jest 5,5mm nie wiem czy przyczyny szukać tu czy może ktoś coś przerabiał w instalacji halogenów i pospinał to inaczej.

#23 Bezimienny Gość.glysy_*

Bezimienny Gość.glysy_*
  • Guests

Napisano 17 lutego 2016 - 19:47

Coś jednak w instalacji ktoś pospinał, dziś zrobiłem zworkę na pinach 12 13 i 13 14, przy zworce n 13-14 nic się nie pali , przy 12-13 zapalają się halogeny przód i tył. Jescze do tego złamałem zaczep górny immobilizer ten który zachodzi ten wypust ze stopu. Dlatego proszę o radę gdzie zacząć szukać możliwej przeróbki i dwa czy ten zaczep próbować kleić klejem na bazie cyjanopanu czy poszukać coś lepszego.

#24 Bezimienny Gość.rymol1_*

Bezimienny Gość.rymol1_*
  • Guests

Napisano 13 marca 2016 - 16:16

to jednorazowa naprawa całości koszt ok 119zl i zamkniesz temat z przelacznikiem lub zakup używanego w niewiadomo jakim stanie ? z allegro , przełącznik nowy koszt ok 700zł na serwisie

Witam.

Przełącznik w PT żony włącza halogeny i tylne przeciwmgielne bez problemu (zamontowany przekaźnik).

Wczoraj prowadząc PT (okazjonalnie)  zauważyłem, że włączenie dźwigni kierunkowskazu w prawo (do góry) zapala się lampka zielona halogenów jak i one same. Dodam, że dzieje się to nie zawsze ale raczej często.

Mile widziane wskazówki co i gdzie naprawić (piłować?) lub regenerować za ok 119.

Pozdrawiam

#25 morf

morf

Znawca Tematu

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M
  • Imię:Marcin

Napisano 13 marca 2016 - 17:59

pisz do Andrzeja, będziesz miał zrobione raz a porządnie. 

#26 tmk

tmk

Przedszkolak

• Pomagamy sobie
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2.0 A + Gaz
  • Imię:Tomasz

Napisano 11 kwietnia 2016 - 18:06

U mnie poszedł dymek z kierownicy i nie mogłem wyłączyć halogenów.  Szybko do mechanika, elektryk  pogrzebał i je odłączył.

Światła normalnie działają. Czy wystarczy zwykła wymiana tej manetki czy jeszcze zabrać o coś żebym się nie spalił ?:)

#27 liseczek

liseczek

VIP

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2004
  • Silnik:Aktualnie brak
  • Imię:Tomasz

Napisano 11 kwietnia 2016 - 21:50

Wymiana manetki przerobioną u Andrzeja, lub inna manetka i przekaźnik przeciwmgielnych