Witam wszystkich,prosze o pomoc,pękl mi przewód klimatyzacji od Sprężarki do Chłodnicy silnik 2,2 crd ,chcę go wymienić,Prosze o fachową poradę ,pozdrawiam jarecki65

wymiana przewodu-rurki klimatyzacji 2,2crd
Bezimienny Gość.jarecki65_*
Napisano 27 kwietnia 2015 - 09:03
Napisano 27 kwietnia 2015 - 10:50
Witam wszystkich,prosze o pomoc,pękl mi przewód klimatyzacji od Sprężarki do Chłodnicy silnik 2,2 crd ,chcę go wymienić,Prosze o fachową poradę ,pozdrawiam jarecki65
Kup nowy przewód i jedź do fachowców od klimatyzacji.
Napisano 27 kwietnia 2015 - 14:04
przewod mam kupiony,mam mechanika kolegę ale nie robił jeszcze pitka chcemy podpowiedzi jak go fachowo wymienic
Napisano 27 kwietnia 2015 - 14:37
Rozumiem że pękł ten od kompresora do gornego mocowania w chlodnicy klimatyzacji ? Wymiana jest ciężka i sporo trzeba rozbierać - najlepiej jest wymontować chłodnice bo przewod jest poprzekladany miedzy przewodem od wspomagania a rurkami od turbo i jeszcze wciśnięty w lukę przy kompresorze i wężami wody , oczywiscie plyn z ukladu chłodzenia do spuszczenia , poluzowanie od dolu przewodu od wspomagania , zdemontowanie kompletu chłodnic łącznie z ta od turbo : cała robota 2,5 godzinki na luzie
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 28 kwietnia 2015 - 06:11
Napisano 28 kwietnia 2015 - 08:49
BARDZO DZIEKUJE ZA FACHOWE WYTŁUMACZENIE,BEDE WALCZYL Z KOLEGA,POZDRAWIAM JARECKI65
Napisano 17 sierpnia 2017 - 11:34
Ja to ogarnąłem bez ściągania chłodnicy, ale potrzebna naprawdę dłuuuuuga przedłużka, a najlepiej 3 łączone
Napisano 17 sierpnia 2017 - 16:58
Ja to ogarnąłem bez ściągania chłodnicy, ale potrzebna naprawdę dłuuuuuga przedłużka, a najlepiej 3 łączone
A co ma przedłużka do demontażu przewodu który jest powyginany w chińskie s i blokuje się przy wyjęciu o inne przewody ? Między innym od wspomagania i przewody wodne ?
Napisano 28 sierpnia 2017 - 12:35
No to że problem jest z odkręceniem śruby. Nie dojdziesz tam z kluczem i stąd przedłużku. A z wyciągnięciem nie ma problemu W każdym razie wyciągnąłem bez zdejmowania chłodnicy.
Napisano 28 sierpnia 2017 - 13:37
No to że problem jest z odkręceniem śruby. Nie dojdziesz tam z kluczem i stąd przedłużku. A z wyciągnięciem nie ma problemu
W każdym razie wyciągnąłem bez zdejmowania chłodnicy.
Zastanawiam się czy my rozmawiamy o tym samym przewodzie ?
Napisano 28 sierpnia 2017 - 20:34
Zastanawiam się czy my rozmawiamy o tym samym przewodzie ?
Ten na samym dole