Witam ponownie koleg贸w zainteresowanych tym tematem, a wi臋c do sedna.
Przedwczoraj nie dobra艂em si臋 do modu艂u ze wzgl臋du na nie sprzyjaj膮c膮 pogod臋, pada艂o w Gdyni do oko艂o 11:42 a potem si臋 pi臋knie rozpogodzi艂o lecz ja mia艂em tylko wolne do po艂udnia i na 12:30 musia艂em by膰 ju偶 w pracy.
Tak wi臋c nie dobra艂em si臋 do tego modemu.
I ca艂e szcz臋艣cie Pitek czuwa艂 nademn膮 ![]()
Jak wspomnia艂em wcze艣niej zacz膮艂em mie膰 pewne w膮tpliwo艣ci co do kompetencji tego znajomego ale w dziedzinie elektryki bo co do mechaniki to nie wiem bo nic u niego nie robi艂em poniewa偶 nie mam 偶adnych problem贸w.
Moje obawy si臋 potwierdzi艂y, nie wystarczy mie膰 dobry sprz臋t ale trzeba umie膰 z niego korzysta膰 i wiedzie膰 gdzie ewentualnie szuka膰 rozwi膮zania problemu.
U niego by艂o co艣 w rodzaju zgaduj zgadula mo偶e to a mo偶e tamto.
Wczoraj o 11-tej zawioz艂em do pana kt贸ry zajmuje si臋 tylko amerykanami ma swoich mechanik贸w i elektryk贸w i ka偶dy zna swoj膮 profesj臋.
O 13-tej telefon 偶e samoch贸d zrobiony i do odebrania cena naprawy 100z艂.
Okaza艂o si臋 偶e by艂o przetarcie na jednej z wi膮zek przewod贸w kt贸re s膮 za lewym nadkolem przy tej samej lampie.
To si臋 sta艂o akurat wtedy jak zacz膮艂y si臋 te opady i wilgo膰 tam si臋 dostawa艂a i dlatego to fiksowa艂o.
Powiedzia艂 偶e od razu co艣 takiego podejrzewa艂 po skanowaniu tylko obawia艂 si臋 偶eby to nie by艂o gdzie艣 g艂臋biej a to na samym wierzchu ![]()
Ja tego nie zauwa偶a艂em wcze艣niej poniewa偶 w dzie艅 je偶d偶臋 na dziennych ledach i problem by艂 zauwa偶alny dopiero jak wypada艂o w艂膮czy膰 艣wiat艂a mijania.
Tak wi臋c temat rozwi膮zany.
A teraz co艣 o czym wspomnieli艣cie w moim temacie, piekarnik !
Nie b臋d臋 si臋 wypowiada艂 na ten temat i prosz臋 bez urazy wszystkich lubi膮cych "wypieki" bo jest to najwi臋ksza, najgorsza tandeto-prowizorka w naprawie/reanimacji elektroniki.
To 偶e komu艣 tym sposobem uda艂o si臋 o偶ywi膰 np. martw膮 graf臋 to ma po prostu fuksa/szcz臋艣cie, 偶aden taki wypiek nie jest skuteczny na d艂ugo i przewa偶nie l膮duje zaraz po pieczeniu na jakiej艣 aukcji jako wpe艂ni sprawny nie podkr臋cany.
Nigdy nie zajmowa艂em si臋 reballingiem, zleca艂em to zaprzyja藕nionemu serwisowi kt贸ry to profesjonalnie wykonywa艂 a na specjalne 偶yczenie stawia艂 oczywi艣cie nowe kulki z wi臋ksz膮 zawarto艣ci膮 o艂owiu, wtajemniczeni wiedz膮 dlaczego, unijna dyrektywa RoHS.
Wspominam o tym poniewa偶 w moim profilu pisze czym si臋 zajmuj臋.
U偶ytkownik Kebox edytowa艂 ten post 10 September 2015 - 09:23

聽
聽
聽
聽