Witam kolegów.
Mittek mój jest w wersji europejskiej i jak ponownie podłączyłem akumulator to wszystkie ustawienia się zresetowały do domyślnych oraz j.niemiecki jest domyślny ale mniejsza z tym.
Znajomy załatwił sprawę z tym światłem mijania i jest ok, jak pisał andreeas7 tylko komputerem.
Ale znalazł coś co go zainteresowało i nie wie co jest grane, jakiś błąd odnośnie GPS i za cholercię nie mógł sobie z tym poradzić.
Dzwonił do znajomego z Sopotu który zajmuje się tylko amerykanami i uzyskał odpowiedź że jest gdzieś zainstalowane to ustrojstwo lub jest to jakaś pozostałość po nim w postaci błędu.
Na razie główkują i mam podjechać do niego w przyszłym tygodniu na dokładniejsze 'macanko".
Co do światła kabinowego to problem rozwiązany, błahostka ale jest jedno ale o którym za chwilę?
Przy lewej manetce gdzie jest m.in. ustawienie podświetlania deski rozdzielczej wystarczyło cofnąć pozycję z max o jeden skok włącznika i po problemie.
I teraz to właśnie ale, jak podłączyłem ponownie aku musiałem wszystkie zresetowane pozycje ponownie ustawić.
Ustawiłem podświetlenie deski na maxa i nie było problemu z tymi światłami kabinowymi bo dwa razy pitkiem musiałem pojechać coś załatwić.
Jak wczoraj po dwudziestej poszedłem do samochodu było już ciemnawo to oświetlenie kabinowe nie świeciło się w nim.
Dopiero jak zamknąłem go pilotem nie chciało mi zgasnąć, nawet nie przyszło mi do głowy żeby pokombinować tym ustawieniem podświetlenia deski.
Dlaczego tak było nikt nie wie, czyżby komputer działał z opóźnieniem z tymi światłami kabinowymi i tym mijania 
Co do skanera on też ma tego co Ty w wersji niemieckiej i bardzo sobie go chwali