Taka jest sytuacja:
PT z 2006 z radiem-nawigacja REE (P05091522AC) i naglosnieniem Boston Acoustic. O takie:
+ 6 glosnikow bez subwoofera. Do tego jest podpiety Parrot CK3100 http://www.parrot.co...rot-ck3100-lcd/ Taki zestaw odziedziczylem po poprzednim wlascicielu. Wszystko bangla jak trzeba. Ale...
chce moc sluchac muzyki z iPhona. CK3100 tego nie potrafi bo obsluguje tylko polaczenia glosowe. Potrafi to seria MKi np. http://www.parrot.co...parrot-mki9000/ ale nigdzie w sieci nie umiem znalezc potwierdzenia ze bede mial dzwiek na wszystkich glosnikach. Domyslam sie ze da sie go bezproblemowo podlaczyc - choc nie wiem dokladnie jakiego kabelka potrzebuje - ale to troche zbyt malo... Nie chce go potem wozic w bagazniku. Ktos mial/ma jakies doswiadczenia w tym temacie? JAk nie w PT to w jakims innym modelu? Cokolwiek?
Ewentualnie moze w gre wchodza jakies inne opcje? Zalezy mi na muzyce nie na urzadzeniach. Transmitter mam i jest to w najlepszym wypadku polsrodek. Moze da sie w jakis sposob uruchomic AUX-in w tym radiu?
Radio ma wejscie dla radia satelitarnego i VES. Tak wyglada wtyczka:
A tak opis pinow:
old diagram.jpg 42,83 KB
6 Ilość pobrań
Zadziala z tym jakis wynalazek typu cyfrowa zmianiarka, kabelek albo obojetnie co?
Szukam jakiegos rozwiazania juz od dawna i szczerze mowiac mam juz tego odrobine dosyc. Kabelki i adaptery typu iSimple opisane sa w taki sposob ze wlasciwie mozna by zamienic wszystkie te "tabele kompatybilnosci" na krotkie ale za to szczere "bedzie dzialac albo nie bedzie" albo "w Oplu nie ma z tym problemów". Nigdzie nie ma informacji o tym czy np. MKi9000 wykorzysta wszystkie glosniki czy bedzie gral tylko na przednich, nie mowiac juz o radiu REE... Montowali takie chyba w Jeepach i Dodgach ale przegladajac rozne aukcje, oferty sklepow wyglada na to ze zamontowali je tylko u mnie. Przedstawiciele i autoryzowani instalatorzy Parrota po prostu nie odpisuja na mejle z czego wnioskuje ze moj PT jest dla nich po prostu zbyt egzotyczny. Slowem, naprawde potrzebuje wsparcia.
Na razie chodze, patrzec, wkladam i zdejmuje kastet - jak pisal poeta. To znaczy nagrywam plyty.
TIA
Użytkownik bartosz edytował ten post 29 września 2015 - 17:53