Witam
Dziś wetknąłem w jedno i w drugie gniazdo z przodu ładowarkę i ... : w jednym i w drugim z ładowarki szedł dym , jakby ją jarało.
Od czego zacząć , zobaczyć bezpieczniki ? 11 i 13 , 15 i 20 A w komorze silnika ? czy to coś innego ?
Napisano 21 października 2016 - 18:35
Witam
Dziś wetknąłem w jedno i w drugie gniazdo z przodu ładowarkę i ... : w jednym i w drugim z ładowarki szedł dym , jakby ją jarało.
Od czego zacząć , zobaczyć bezpieczniki ? 11 i 13 , 15 i 20 A w komorze silnika ? czy to coś innego ?
Napisano 21 października 2016 - 18:45
może ładowarka walnięta?
Napisano 21 października 2016 - 18:53
Może, ale kiedyś podjechałem do sklepu chciałem sobie taką kupić , co kupiłem to za chwilę szedłem oddać bo nie działała , i tak załatwiłem trzy sztuki, powiedziałem pani ekspedientce co za buble sprzedajecie , żadna nie działa , a może je po prostu paliłem. nie wiem.
Napisano 21 października 2016 - 18:59
Napisano 21 października 2016 - 19:03
Nie wiem o co kaman, ostatnio kupiłem przetwornice ''VOLT'' 12/24 w pitku zero odzewu zapalniczka działa. Przetwornica w truck'u hula
Napisano 22 października 2016 - 15:56
Darek bo to gówno nie chodzi na 12v tylko tak piszą 12/24v
Napisano 22 października 2016 - 17:49
...achaaaa
Napisano 09 listopada 2016 - 15:57
Po włożeniu ładowarki w jedno bądź drugie gniazdo - ładowarka się pali , sprawdzałem dziś na dwóch różnych ładowarkach i bezpieczniki w nich do wymiany. Wyczytałem że w komorze silnika w skrzynce z bezpiecznikami , 11 i 13 są od zapalniczki .
W jednym jest duży wtyk a mały bezpiecznik czy tak powinno być ?
Co to może być że nie działają te gniazda ? od czego zacząć ?
Napisano 09 listopada 2016 - 20:19
A nie będzie to bezpiecznik 1 lub 3, zasilanie gniazda zapalniczki po stacyjce ?
Napisano 09 listopada 2016 - 20:44
A nie będzie to bezpiecznik 1 lub 3, zasilanie gniazda zapalniczki po stacyjce ?
http://ptclub.pl/ind...unkcje-opis-pl/
Napisano 09 listopada 2016 - 20:52
Napisano 09 listopada 2016 - 23:11
to można stwierdzić że polift jest oryginalniejszy,mniej spotykany,czyli rarytas wśród pt cruiserów. B)![]()
Napisano 09 listopada 2016 - 23:50
Bartku.Wymieniałem żarówki od świateł mijania.Mówili"bedziesz musiał jechać na kompa".Nie musiałem...Naprawdę nie ma sensu straszenia ludzi politem.Ma swoje"smaczki"ale i przedlift ma różne...
Tak z ciekawości, były spalone czy profilaktycznie?
Napisano 10 listopada 2016 - 00:39
W jednym jest duży wtyk a mały bezpiecznik czy tak powinno być ? Co to może być że nie działają te gniazda ? od czego zacząć ?
To zaznaczone przez Ciebie gniazdo oznacza, że bezpiecznik można przekładać od styku środkowego w lewo lub prawo, i prawdopodobnie w jednym przypadku gniazdo działa bez stacyjki w drugim ze stacyjką.Ta jak masz na fotce powinno działać bez zał. stacyjki, sprawdź woltomierzem czy na tym bezp. masz napięcie, na obydwu nóżkach.
Co znaczy, " nie działają te gniazda" nie są pod napięciem, mierzyłeś to?
Użytkownik theo edytował ten post 10 listopada 2016 - 00:53
Napisano 10 listopada 2016 - 07:25
Co znaczy, " nie działają te gniazda" nie są pod napięciem, mierzyłeś to?
nie mam chwilowo czasu , ale postaram się zmierzyć i dam znać .
Co znaczy, " nie działają te gniazda" nie są pod napięciem, mierzyłeś to?no zero reakcji na włożenie ładowarki , tylko dymek z ładowarek .
Napisano 10 listopada 2016 - 08:03
no zero reakcji na włożenie ładowarki , tylko dymek z ładowarek .
To znaczy jakieś napięcie jest, a może biegunowość zamieniona?
Napisano 10 listopada 2016 - 08:32
Spalone.W odstępie paru m-cy.Tak z ciekawości, były spalone czy profilaktycznie?
Napisano 10 listopada 2016 - 09:26
theo, dnia 09 List 2016 - 23:50, napisał: Tak z ciekawości, były spalone czy profilaktycznie? Spalone.W odstępie paru m-cy.
W/g moich spostrzeżeń te polifty z początkowej produkcji, zwłaszcza z usa, miały taki problem że trzeba było skanerem uruchamiać, później było chyba zmieniane oprogramowanie i nowsze roczniki tego nie miały i na Europę szły już n nowym.
Napisano 10 listopada 2016 - 16:37
Myślałem że wymienię tylko spalony bezpiecznik w ładowarkach a tu niestety sfajczyły się .
Napisano 10 listopada 2016 - 18:43
Mój jest z 2006,czyli z pierwszego roku.W/g moich spostrzeżeń te polifty z początkowej produkcji, zwłaszcza z usa, miały taki problem że trzeba było skanerem uruchamiać, później było chyba zmieniane oprogramowanie i nowsze roczniki tego nie miały i na Europę szły już n nowym.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Kierunkowskazy Przód !? |
Techniczny podstawowy | button |
|
![]()
|
|
sprzedam nowe reflektory (przód, 1 generacja)![]() |
Części do PT Cruisera | Bezimienny Gość.turing_machine_* |
|
![]()
|
|
Błotnik przód |
Techniczny podstawowy | Bezimienny Gość.Rosa_* |
|
![]()
|
|
[SPRZEDAM] Poduszka skrzyni 2.0, Mech. klamki bagażnika + 'skrzydła', sworznie przód. |
Części do PT Cruisera | Johny6665 |
|
![]()
|
|
Głośniki przód |
Modyfikujemy | monondem |
|
![]()
|
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych