Sam termostat bez obudowy. Właśnie kupiłem. Może ktoś potrzebuje. Po co przepłacać za obudowę.
Link:
http://allegro.pl/te...5728638466.html
Napisano 26 października 2015 - 16:42
Sam termostat bez obudowy. Właśnie kupiłem. Może ktoś potrzebuje. Po co przepłacać za obudowę.
Link:
http://allegro.pl/te...5728638466.html
Napisano 26 października 2015 - 17:24
Temat jest nam znany, niestety ten termostat nie ma uszczelki
Napisano 26 października 2015 - 19:17
Napisano 28 października 2015 - 16:22
Jaki zawór kulkowy ?
Napisano 28 października 2015 - 17:11
Napisano 28 października 2015 - 18:50
Acha ,teraz rozumiem.Wielkie dzięki.
Jeżeli to decyduje o odpowietrzeniu ,staje się czynnikiem decydującym
Napisano 28 października 2015 - 19:25
Racja, bez tego zaworu przy ewentualnej wymianie płynu może powstać bańka powietrzna pod termostatem i klops. Zobaczę co mi przyślą i czy moooże da się coś z tym zrobić.
Napisano 28 października 2015 - 19:36
przy ewentualnej wymianie płynu może powstać bańka powietrzna pod termostatem i klops
W momencie wymiany termostatu już masz spuszczoną część płynu. Nie mniej faktem jest że jak silnik się zagrzeje to termostat puści płyn i wtedy układ się odpowietrzy, pytanie czy to jest dobre rozwiązanie czekać do tego momentu?
Napisano 28 października 2015 - 20:48
Jutro rozbieram. Zobaczę co i jak. Jeżeli termostat zamknięty to płyn nie podejdzie pod termostat bo nie będzie upustu powietrza spod termostatu to ...silnik gorący i brak przepływu i może być problem. Mówię oczywiście o wymianie płynu nie o wymianie samego termostatu.
Użytkownik MostBlackSheep edytował ten post 28 października 2015 - 20:49
Napisano 28 października 2015 - 20:55
Arek, wymieniając termostat spuszczasz część płynu i już w tym momencie masz zapowietrzony układ chłodzenia.
Napisano 28 października 2015 - 21:05
Adam, wiem. Chodzi mi tylko o ilość powietrza pod/od dołu "grzybka". Im więcej tym wolniej się odpowietrzy. Jak dostane w łapy ten termostat z allegro to zobaczę czy może ma dziurę jakąś do mikro przepływu. Jeżeli ma to warto zaoszczędzić.
Napisano 28 października 2015 - 21:09
Arek ten termostat na grzybku nie ma uszczelki, więc może nie będzie idealnie przylegał do gniazda obudowy , jest więc szansa że przepuści powietrze ale zrób test na szczelność i po założeniu termostatu do obudowy zalej go wodą i zobacz czy będzie przeciekał.
Tylko ciekawe czy będzie utrzymywał właściwą temp pracy.
Napisano 28 października 2015 - 21:27
adas w dizlu sie samo odpowietrza taka konstrukcja
Napisano 28 października 2015 - 21:29
Arek, ja bym próbował zaoszczędzić na czymś innym. Trochę ludzi już wymieniało termostaty i szkoda nie spróbować nauczyć się na ich błędach. Zakładaj cały nowy i zapomnisz o problemie...
Napisano 28 października 2015 - 21:31
Mietek samo się odpowietrza bo w fabrycznym termostacie jest zawór , w tym z linku Arka jego nie tego zaworka
Napisano 28 października 2015 - 21:35
dlatego jak majster pisze,...
ja bym jednak w tym przypadku fabryki nie poprawial,...
Napisano 28 października 2015 - 21:37
Napisano 28 października 2015 - 21:39
Spoko, spoko Adaś. Dla mnie to nie problem rozebrać ze względu na fakt iż mechanikiem jestem. Dla innych jak najbardziej terma z obudową. Jak zapewne wiesz ...diabeł tkwi w szczegółach. Chcę zobaczyć, pomacać. Może wiertłem 4 małą dziurkę... i z głowy? Zobaczę co przyjdzie to napiszę. Druga sprawa czujnik też kosztuje i uszczelka więc chyba popełniłem przerost formy nad treścią hehe. No nic, ciągnę dalej temat aż do " rozwiązania":)
Użytkownik MostBlackSheep edytował ten post 28 października 2015 - 21:41
Napisano 28 października 2015 - 21:47
Napisano 28 października 2015 - 21:57
No to mam już jasność. Sam termostat bez sensu. Dlatego ich mało w wersji "saute". Myślę że temat do zamknięcia ale poczekajcie aż dostanę ten z allegro. Napiszę co i jak.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Podpięty [allegro][OLX] ciekawe aukcje |
Offtopic | Bezimienny Gość.Anykey_* |
|
|
|
Termostat,czujnik czy inna cholera |
Techniczny podstawowy | Byzoeu |
|
|
|
Filtr kabinowy |
Techniczny podstawowy | PT-roman |
|
|
|
Jak w prosty sposób ściągnąć zabezpieczenie zaworów |
Techniczny podstawowy | zero |
|
|
|
Mój nowy nabytek |
Moje auto | grzes968 |
|
|
Świat PT Cruiser'a →
Giełda →
Chrysler PT Cruiser →
[Sprzedam] PT Cruiser Limited 2.2CRD 121KM 2004r.Napisany przez Bezimienny Gość.raizzo_* , 01 sty 2020 PT CRUISER, SPRZEDAM, 2.2CRD |
|
|
||
Świat PT Cruiser'a →
Giełda →
Kupię / Sprzedam / Zamienię →
Sprzedam nowy, kompletny termostat do Diesla firmy MahleNapisany przez Bezimienny Gość.karawan_* , 23 maj 2019 termostat, przegrzewanie |
|
|
||
Świat PT Cruiser'a →
Ogólnie →
Problem z częściami ? jak radzę sobie korzystając z mercedesaNapisany przez Bezimienny Gość.pitu_* , 16 gru 2016 pt, 2.2crd |
|
|
||
Świat PT Cruiser'a →
Ogólnie →
Termostat i podgrzewacz płynu 2.2 CRD 2004 - niesprawneNapisany przez rysmech , 04 sty 2016 Termostat, Podgrzewacz |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych