http://www.fotosik.p...8xrjECygakR0fgj
Tak to coś wygląda. Niby otwór do odpowietrzania jest ale...
Napisano 01 listopada 2015 - 09:15
Napisano 03 listopada 2015 - 21:40
Zamontowany. Sprawdzony(szczelny bez uszczelki wewn.). Czuj na spince, do dostania. Uszczelka termostat-głowica raczej zawsze dobra(ktoś kupił cały z uszczelką)+ dobry sil pod i nad. Zaoszczędzone. Koszt termo 45 zyla na allegro+robota+ silikon. ;P Jak ktoś chce to mogę regenerować z nowymi czujami i wypiaskować obudowę za 100zł na gotowo z gwarancją 12m. Będzie wyglądać tak samo jak nowa
Użytkownik MostBlackSheep edytował ten post 03 listopada 2015 - 22:00
Napisano 02 stycznia 2016 - 22:59
Cześć , dziś zauważyłem że wskazówka na wskaźniku temperatury podczas jazdy ledwie się uniosła . Z nawiewów leci letnie powietrze po osłonięciu chłodnicy kartonem trochę lepiej. Pewnie szlag trafił termostat , w związku z tym prosił bym o link do aukcji z właściwym wkładem. W tutejszym temacie opisujecie jakiś wkład z kółkiem czy kulką ?
Napisano 02 stycznia 2016 - 23:12
Mario66, do naszych dieselków tylko nowy z obudową. Nie kupuj wkładów, nie idź ta drogą... A co do grzania to kwestia temperatury. Dzisiaj jechałem przy temp. -12 stopni około 20 km i nie zdążył się na maksa rozgrzać. Fakt, że nie wchodziłem zbytnio na obroty, bo ślisko było.
Napisano 03 stycznia 2016 - 10:13
Dzięki bardzo . zamawiam w całości z obudową
Napisano 03 stycznia 2016 - 10:20
Napisano 03 stycznia 2016 - 10:47
a u mnie temperatyra na wskazniku w 1/3 skali na dole,.. tak bylo wymienilem komplety termostat i nadal stoi temp jak stalo, znaczy wymiana niczego nie wniosla nowego,...
tyle ze nie mam odnosnika w postaci rownoleglego polifta,... moze polifty tak maja miec??
bede zmuszony zbadac pirometrem przy jakiej temperaturze otwiera mechanicznie bo moze zdupcona skala???tzn wyskalowanie wskaznika analogowego,...
Napisano 03 stycznia 2016 - 10:53
Mieciu duze prawdopodobienstwo ze ktos rozbieral licznik i go nie zlozyl wlasciwie tzn. dobrze slozysz tylko pod testerem , sa z testera 3 pozycje do wysterowania i wyskalowania wskazan licznika .
przy okazji jakiegoś spotkanka przypomnij to sprawdzimy pod komputerem i będziesz wiedział dokładnie .
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 03 stycznia 2016 - 10:54
Napisano 03 stycznia 2016 - 11:36
no jedrus wyglada ze trzeba bedzie sprawdzic, natomiast wydaje mi sie nikt wczesniej liczniku nic nie grzebal wskaznik dziala nawweet pod czerwona kreske jak nie mialem pierwszego biegu na wentylatorze i stalem w korku wiec od strony mechanicznej wskaznik dziala tylko drazni mnie ten termostat bo jak wskazywal przed wymiana tak wskazuje po wymianie,.. konieczne bedzie podpiecie pod komp pzdr!
Napisano 03 stycznia 2016 - 11:45
Napisano 03 stycznia 2016 - 15:13
no wlasnie haha
Napisano 04 stycznia 2016 - 09:09
a u mnie temperatyra na wskazniku w 1/3 skali na dole,.. tak bylo wymienilem komplety termostat i nadal stoi temp jak stalo, znaczy wymiana niczego nie wniosla nowego,... tyle ze nie mam odnosnika w postaci rownoleglego polifta,... moze polifty tak maja miec?? bede zmuszony zbadac pirometrem przy jakiej temperaturze otwiera mechanicznie bo moze zdupcona skala???tzn wyskalowanie wskaznika analogowego,...
U mnie jest podobnie po wymianie termostatu
Napisano 02 listopada 2017 - 22:09
Czy ja jako laik (może nie beznadziejny) z dobrymi chęciami dam radę sam wymienić termostat?
Czy termostat do 2,2 crd to ten ze strony http://www.usauta.pl...162&pID=10566 i inny nie może być ? Chciałbym właściwy, dobry i nie za drogi. Czy jeszcze o czymś powinienem wiedzieć przed wymianą?
Z góry dziękuję.
p.s.Chciałbym sam proste rzeczy naprawiać w pitku i od czegoś trzeba zacząć.
Napisano 02 listopada 2017 - 22:21
Napisano 02 listopada 2017 - 23:43
Oczywiście zaopatrz się w odpowiedniej długości klucze torx
Napisano 03 listopada 2017 - 00:01
albo zrobić samemu dllugi, sposobow jest wiele w warunkach garażowych,...
poszukaj tu na forum sa nawet tutoriale,...
Napisano 03 listopada 2017 - 00:53
Bardzo dziękuję. To czekam na przesyłkę i do dzieła.
Napisano 03 listopada 2017 - 10:33
Jaro
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Podpięty [allegro][OLX] ciekawe aukcje |
Offtopic | Bezimienny Gość.Anykey_* |
|
|
|
Termostat,czujnik czy inna cholera |
Techniczny podstawowy | Byzoeu |
|
|
|
Filtr kabinowy |
Techniczny podstawowy | PT-roman |
|
|
|
Jak w prosty sposób ściągnąć zabezpieczenie zaworów |
Techniczny podstawowy | zero |
|
|
|
Mój nowy nabytek |
Moje auto | grzes968 |
|
|
Świat PT Cruiser'a →
Giełda →
Chrysler PT Cruiser →
[Sprzedam] PT Cruiser Limited 2.2CRD 121KM 2004r.Napisany przez Bezimienny Gość.raizzo_* , 01 sty 2020 PT CRUISER, SPRZEDAM, 2.2CRD |
|
|
||
Świat PT Cruiser'a →
Giełda →
Kupię / Sprzedam / Zamienię →
Sprzedam nowy, kompletny termostat do Diesla firmy MahleNapisany przez Bezimienny Gość.karawan_* , 23 maj 2019 termostat, przegrzewanie |
|
|
||
Świat PT Cruiser'a →
Ogólnie →
Problem z częściami ? jak radzę sobie korzystając z mercedesaNapisany przez Bezimienny Gość.pitu_* , 16 gru 2016 pt, 2.2crd |
|
|
||
Świat PT Cruiser'a →
Ogólnie →
Termostat i podgrzewacz płynu 2.2 CRD 2004 - niesprawneNapisany przez rysmech , 04 sty 2016 Termostat, Podgrzewacz |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych