ogolic mi to cale towarzystwo,...
adas na lyso i po problemie albo depilacja
Napisano 13 January 2016 - 09:58
ogolic mi to cale towarzystwo,...
adas na lyso i po problemie albo depilacja
Napisano 13 January 2016 - 12:08
Twoje włosy zapewne są uważane za długie.
Nie ma jednak jednych przepisów dla wszystkich zakładów pracy w tej sprawie. W danym zakładzie człowiek od BHP tworzy oceny ryzyka na stanowisku pracy określa co jest zagrożeniem, a co nie. I do tego trzeba się stosować np.:
Przy obsłudze maszyn z ruchomymi elementami nie można pracować w odzieży z luźnymi (zwisającymi) częściami jak np. luźno zakończone rękawy, krawaty, szaliki, Przy obsłudze maszyn z ruchomymi elementami należy zabezpieczyć (związać, spiąć) długie włosy lub zastosować nakrycie głowy okrywające włosy.
Co innego gdy oprócz przepisów mamy wewnętrzny dress code i podpisujemy to przy zakresie obowiązków lub umowie. Wtedy trzeba się stosować niestety i do tego.
Tak więc Adamie póki co mogą Cię cmoknąć.
Użytkownik Dorka edytował ten post 13 January 2016 - 12:11
Napisano 13 January 2016 - 12:28
Mietek, to co golimy to towarzystwo? Bo "ja się nie dam ogolić" przypominając cytat z pewnego filmu Bareji
Tak więc Adamie póki co mogą Cię cmoknąć.
Dzięki za wyjaśnienia , chociaż jeszcze potrzebuję info od specjalisty czyli fryzjera co według niego zaliczane jest do długich włosów.
Nie wybiera się nikt w najbliższym czasie?
Napisano 13 January 2016 - 19:25
Adam, jak dla mnie, to masz długie włosy
Napisano 13 January 2016 - 19:36
Andrzej, faktycznie porównując z Twoimi włosami to moje są długie .
Nie neguję że moje są długie, po prostu we współczesnym świecie gdzie wszystko obwarunkowane jest jakimiś nakazami, zakazami instrukcjami czy innymi procedurami nad którymi siedzi w firmie sztab ludzi, ocenianie "na oko" czy włosy są długie czy nie jest ciekawą zagadką. Bo skoro do ramion są za długie to jak obetnę o 2 cm to czy już będą krótkie czy jeszcze nadal będą długie?
Napisano 13 January 2016 - 19:41
Adam, wrzuć w wyszukiwarkę hasło "długie męskie włosy" i zobacz graficzne wyniki
Napisano 13 January 2016 - 19:45
Myślę, że to pojęcie względne, bo jak ktoś miał krótkie i zapuścił, to można powiedzieć, że ma teraz długie, a jak nosił się z długimi i się ostrzygł, to ma wtedy krótkie. Takie trochę masło maślane
Napisano 13 January 2016 - 19:48
Pioterek , żaden z tych brzydali nie ma takich jak ja
Andrzej, miałem dłuższe włosy ale je od kilku miesięcy podcinam i utrzymuję do ramion, czyli mam krótkie
Napisano 13 January 2016 - 20:01
Włosy włosom nie równe. A może, Ci po prostu w pracy łysole zazdroszczą.
Napisano 13 January 2016 - 20:07
Adam Nie chowaj czasem włosów pod turbanem
Napisano 01 February 2016 - 15:22
taaaaa a co ja mam poczac/zrobic z moim zrostem,..?
nie pracuje w korporacji, czasem robie u siebie a jest za co pociagnac,...
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Światła długie help 😉 |
Techniczny podstawowy | Szakira-Smerfetka |
|
![]()
|
|
Mocowanie/łapa/podstawa długiej poduszki silnika 2.0 |
KupiÄ™ / Sprzedam / ZamieniÄ™ | Johny6665 |
|
![]()