Temat wielokrotnie poruszany na forum. Temat, który może część naszych koleżanek i kolegów ciekawić.
Jeśli byłaby możliwość może zrobić w dziale technicznym jeszcze jeden folder zatytułowany Modyfikujemy audio. Wówczas wszystkie sprawy z tą problematyką byłyby w jednym miejscu.To wielka prośba do admina i moderatora naszego forum.
Dlaczego o to pytam? A mianowicie, ponieważ też zamierzam wymienić głośniki w swoim "Granatowym szerszeniu" i tak naprawdę ciężko jest cokolwiek znaleźć w szczegółach. Przede wszystkim chcę dokonać wymiany głośniczków na podszybiu. Wiem, że wejdą tam 3 1/2" (87 mm) głośniki, ale czy ktoś próbował włożyć np. 4" (100mm). Jeśli tak, to czy dokonywał jakiejś modyfikacji panelu. Druga sprawa to maskownice na podszybiu. Moje oryginalne są powyłamywane i są zintegrowane z całym podszybiem, nie można ich wymienić. Czy ktoś z Was klubowiczów to robił?
Głośniki w drzwiach oryginalnie 6 1/2" lecz wejdą tam 165 mm, ale jakie zastosowano dystanse do nich. Szukałem tych zagadnień i nic w tym temacie nie mogłem znaleźć.
Tył to 5x7" i w zasadzie nie ma możliwości wsadzenia innych bez robienia rozgardiaszu.
Znalazłem na naszym bardzo ciekawe informacje na temat subwoofer'ów i wykorzystam to.
Jeśli ktoś z Was ma wiedzę w tym temacie proszę o pomoc.
Nie chodzi tu o markę głośników, bo to indywidualna sprawa każdego audiofila i również modyfikacja uzależniona jest od wkładu finansowego.