Serce by mi pękło gdybym musiał GO zmusić do zapoznania się z polską solą drogową. Ale wiadomo, czasami nie ma wyjścia i jedziemy. Już widzę po powrocie ten dach, cały biały od soli. I co dalej? Jak go wyczyścić? Wiadro z ciepłą wodą i szorujemy, czy delikatne potraktowanie Karcherem wystarczy?
Kabrio zalety i wady
#21 Bezimienny Gość.andsko44_*
Napisano 28 kwietnia 2016 - 15:49
Napisano 28 kwietnia 2016 - 17:13
jedzieszna bezdotyk i samą wodą
Napisano 28 kwietnia 2016 - 19:39
Albo jeździć bez dachu, wtedy nie ma problemu z solą
#24 Bezimienny Gość.andsko44_*
Napisano 30 kwietnia 2016 - 18:23
Oczywiście Teli, że mogę jeździć bez dachu a potem wziąć prysznic i wyprać ubranie ale czy właśnie o to chodzi? Kolejne pytania do użytkowników kabrio, czy następne Wasze auto też będzie ze składanym dachem? A może w większości kabrio jest Waszym kolejnym autem i korzystacie z niego tylko w ciepłe dni?
#25 Bezimienny Gość.andsko44_*
Napisano 02 czerwca 2016 - 17:10
No to chyba wszystko jasne.
Napisano 02 czerwca 2016 - 19:25
Napisano 14 marca 2018 - 19:01
trochę argumentacja powyższa zniechęca do nabycia cabrio....
no chyba, że ma się kilka aut w stajni..i cabrio robi jako auto do lansu albo po prostu zabawy..
brakuje mi tu tylko informacji jak wyląda dopasowanie cabrio do ludzi wysokich, ja np. mam 192.....urwał by mi wiatr głowę czy jednak zapas nad głową jest duży ?
Napisano 14 marca 2018 - 19:34
Poczekaj az zjawi się nasz grafik,głowe ma na wysokości chmur a miał PT i garbusa.
Napisano 15 marca 2018 - 14:59
super pilotka, a co do tematu to głowy nie urywa , wszystko zależy od szybkości osiąganych podczas jazdy, cabrio to ogromna radocha :piter
#30 Bezimienny Gość.Roro_*
Napisano 20 czerwca 2018 - 06:59
Co myślicie o wersji z odsuwanym dachem (nie cabrio) bo takie widziałem, może ktoś użytkuje jak z eksploatacją takiego dachu? Chociaż czytając uwagi wyżej skałaniam się ku temu że szyber wystarczy.😆
Użytkownik Roro edytował ten post 20 czerwca 2018 - 07:52
Napisano 20 czerwca 2018 - 08:08
Ja cabrio śmigam codziennie , nie traktuję tego autka inaczej niż inne które posiadam czy też posiadałam.
Dach czyści się specjalnymi preparatami , na wakacje idealny nawet w cztery osoby ( sprawdzone ) , tylko trzeba mieć w domu męża który bagażnik wymyśli na hak i nie ma ograniczeń.
Cabrio ma lepsze ogrzewanie niż pełna puszka więc zimą na narty też się da , tylko wtedy buty narciarskie trzeba mieć na sobie
Jak dla mnie ideał. Pozbyła bym się jedynie pałąka ...ale to innym razem
Załączone pliki
Napisano 21 czerwca 2018 - 07:18
Cabrio - wiater we włosach !!!! Co tutaj więcej chcieć ? ZAJEBIŚCIE !!!!!
Napisano 21 czerwca 2018 - 17:00
Pati bardzo ładne zdjęcie i bardzo ładny PiTek
Napisano 21 czerwca 2018 - 20:15
No cóż, niebieska krew ma swoje prawa. Ale czy właściwie kabrio to nie jest wersja hrabiowska? Czyż pochodzenie nie winno być podkreślone paradą w odświętnym, o przepraszam - codziennym stroju, ciemnemu ludowi podczas objazdu swoich włości? Kiedyś od bryczek był furman, teraz o takiego gościa trudno więc samemu należy się troszczyć o swoje 4 kółka. Dlatego ponawiam pytanie, czy mogę zostawić auto na długie zimowe miesiące w garażu a na wiosnę będzie ono całkowicie sprawne? Czy nie ma bata i muszę go odpalać na kilka minut co jakiś czas a najlepiej się nim przejechać? Pytam, ponieważ nigdy nie miałem takiej sytuacji aby samochód stał dłużej niż tydzień czy dwa bez ruchu.
Ja swojego youngtimera na zimę konserwuję, zalewam cylindry olejem (świece wykręcone), i stawiam na kobyłkach.
Napisano 21 czerwca 2018 - 20:38
Pati bardzo ładne zdjęcie i bardzo ładny PiTek
Dziękuję . To ukochane miejsce moje i mojej rodziny ...