U mnie objaw jest taki że przy zwalnianiu, szczególnie z dużej prędkości jak zatrzymuję auto to tak jakby zrzucał z 4 na 2 lub 3 na 1 i wtedy jest szarpnięcie, pojedyncze. Tak samo do zatrzymania na świateł, musiałbym to robić baaaaardzo powoli by nie było czuć szarpnięcia bo skrzynia ma taki moment zawahania i jak przyhamuję ostro to już nawet po zatrzymaniu auta czuć mocne szarpnięcie.
Na trasie jest wszystko ok. Nie wiem czy sprzęgło nie jest wyślizgane bo czasem silnik sobie wyje a przyspieszenie nadchodzi pozniej ale biorę to na karb "ten typ tak ma" bo auto a tym bardziej skrzynia przecież nie są sportowe.
Inny objaw jest taki że skrzynia czasem blokuje się na 3 biegu i jadąc np z prędkością 100-130 mam b.wysokie obroty a skrzynia nie wrzuca 4 biegu. Czasem pomaga odpuszczenie gazu w ogóle i potem normalnie wrzuca 4 a czasem - tzn raz tak miałem na trasie ale już b.dawno temu - że musiałem zatrzymywać się i wyłączać silnik kilka razy bo cały czas leciał na 3 biegu i za chiny nie chciała wrzucić 4.
Ale to był z rok temu, od tego czasu spokoj z takimi akcjami, oprócz tego szarpnięcia, które czuję codziennie w mieście gdzie trzeba części hamować, ruszać, hamować, na "żabkę".
Zamowię 8L Moparu z filtrem i uszczelką. Ale polecacie kleić na silikon, nie uszczelką? Pewnie spec w serwisie skrzyn będzie wiedział bo sam zaproponował silikon.
8L wystarczy czy jednak trzeba kolejne 0,9L wiąć by dolać do tych 8,1L, o których wspomniał Andrzej?
Gość w serwisie sprawdził u mnie olej, powiedział że nie jest brudny, jest przejrzysty i jest go nawet ponad poziom ale po kilku latach na pewno jest już zużyty i trzeba zmienić.
Dziwne jest to że próbował sie podpiąć do skrzyni ale nie mógł, komputer nie dogadał się z moim autem 
Użytkownik Marek_PT edytował ten post 10 czerwca 2016 - 13:09