a więc po kolei:
padł sterownik silnika, oczywiście nie było to takie oczywiste, ale po wymianie czujnika wału i wałka na nowe i sprawdzeniu wiązki przewodów jedynym podejrzanym pozostał sterownik silnika.
no i teraz pytania:)
1. po analizie wcześniejszych wpisów na forum rozumiem, że wymienić powinienem cały zestaw razem ze stacyjką, bo sam sterownik to wizyta w serwisie? (niezbyt interesująca opcja, bo do najbliższego serwisu 70 km na lawecie) swoją drogą dla informacji innych - dzwoniłem do serwisu zapytać o cenę nowego sterownika: 5200 pln i miesiąc czekania.
2. jaki to ma być sterownik? załączam zdjęcie swojego oryginalnego i jakie numerki muszą się zgadzać żeby sterownik współpracował z moim silnikiem. szukam na allegro i olx i tam od metra i trochę różnie wyglądających sterowników. mój pitek to to benzyniak 2.4 z 2005 r.
3. najważniejsze - ma ktoś do sprzedania, albo może podesłać linka do sprzedającego? mój mechanik (swoją drogą bardzo dobry) kompletnie nie siedzi w temacie pt cruiserów i nie się nie dziwię bo jest ich ze trzy w okolicy:)
p.s. zakładałem już wątek wcześniej na ten temat, ale awaria forum i odpłynął w niebyt:)