Witam, miałem dać znać więc jestem.. Olej jest stuki trzaski umilkły. Brak oleju 900 ml. zrobił swoje a do tego nie mam zalanego czerwonym ATF 4 więc muszę to zrobić po wymianie uszczelniaczy . Pozdrawiam.
PILNE straszne trzaski na zimnym silniku
#21 Bezimienny Gość.magnum_*
Napisano 21 listopada 2016 - 22:49
Napisano 22 listopada 2016 - 20:26
Wymień ten olej teraz i bedziesz widział co zabrał ze sobą ze skrzyni.
Te kilka litrow oleju to nie są aż takie pieniądze żeby się szczypić.
Po wymianie uszczelniaczy też dasz nowy i sobie przypilnujesz.
Napisano 22 listopada 2016 - 21:02
panowie wymiana oleju w skrzyni to podstawa, miałem problem w swoim chevy nie chciała wchodzić 1 i ciężko było zredukować z 5 na 4, wymieniłem olej, zalałem fuchs żekomo cuda czyni i fakt po tysiącu kilometrów skrzynia chodzi jak marzenie a byli tacy co chcieli skrzynie wymieniać. pierwsza sprawa wymienić olej i kupić dobry, można zrobić płukanke na jakimś tanszym ale zalać zawsze dobrym, też teraz będe wymieniał w pt olej w skrzyni i kto mi powie ile powinno wejść tego oleju do niej?
Napisano 22 listopada 2016 - 21:13
ATF+4
2,2 l.
#25 Bezimienny Gość.magnum_*
Napisano 22 listopada 2016 - 21:59
Witam , dziękuję bardzo postaram się to zrobić jak najszybciej. Może i z tego powodu mnie biegi ciężko wchodzą i nie jest to wina wysprzęglika . Olej już kupiłem nie jest aż tak drogi u mnie 11 euro za litr. Dziękuję i pozdrawiam . :piter
#26 Bezimienny Gość.magnum_*
Napisano 23 listopada 2016 - 20:51
Witam , olej wymieniony . Dla pewności zmieniłem warsztat i wszystko już wiem . Olej nie był wcale żółty tylko to była mieszanka piernik wie czego z czym . Kolor tak dziwny bardziej to wyglądało jak by mleko wymieszane z olejem. Pozdrawiam. :piter