No dobra, potrzebuje waszej pomocy bo serce mi pęka i smutki bolą a mój Pt Puzzel w coraz gorszym stanie!
Polećcie kogoś kto pomoże - lub dajcie mądre rady!
Potrzebuje mądrego człowieka który pomoże zdiagnozować usterki, niestety bolączką mechaników wymieniaczy których spotykam, jest niechęć do myślenia a wielki zapał do wymieniania, dlatego zanim zdiagnozują wymienią wszystko;) już chyba mój budżet tego nie zniesie a auta nie zmienię nigdy <love>
Niedaleka przeszłość:
- mamy z PT za sobą wymianę silnika,
- regeneracje konwertera
- ostatnio wymieniałem olej w skrzyni - oczom na magnesie ukazał się dorodny jeżyk.
- i wiele innych miłych wspólnych chwil w warsztatach
Teraźniejszość :
- po przejechaniu na zimnym 2 minut wywala automat bieg - trzeba poczekać, przełączać biegi aż wskoczy
- podczas jazdy na większych obrotach z pedałem blisko podłogi - nie przełącza biegów i dziwnie go zatyka - szarpie i włącza brzęczyk i miga kontrolą check silnika, który swoją drogą świeci ciągle
- biegi nie przerzucają się płynnie - czuć delikatne szarpnięcia
- alarm samoczynnie zamyka drzwi szczególnie w tylnej przestrzeni drzwi i klapy - odłączyłem tył i załączam manualnie, znaczy tymi "cynginsami"
- samoczynne ryglowanie zdarza się najczęściej podczas naciskania pedału hamulca - najbardziej w mokre dni (nie żartuje:)
- podczas jazdy na benzynie (mam gazik) "zatyka silnik" i jakby zdarza mu się zgasnąć
- Ostatnio ten gazik nie działa, bo kiedy chce go włączyć to piszczy i gasi silnik....
Pewnie znalazłbym jeszcze więcej rzeczy ale ja nie z takich co by marudzili;)
Jeśli masz wiedzę choćby w jednym z punktów, podziel się wiedzą i wskaż Doktora co wyleczy mojego Pt Puzzelka
Pozdrawiam
Piotr