Użytkownik andreeas7 edytował ten post 28 czerwca 2017 - 15:57
Spalanie 2.0 automat touring, pb/lpg
Napisano 28 czerwca 2017 - 15:57
Napisano 02 lipca 2017 - 14:34
Przy trybie awaryjnym nie jechałbys 140 ? - masz pod ręka serwis holda i naszego Maxyma72 , podłączy pod firmowy tester i wyjdą problemy .
Byłem u Maxyma72, z tego miejsca jeszcze raz dziekuję za pomoc Niestety wesoło nie jest, korekty długoterminowe w kosmosie na +20% w zasadzie został zrestartowany sterownik i zobaczymy co to będzie. Do sprawdzenia jeszcze rozrząd wg Maxyma czy czasem nie pomyliłem się o ząb na wałkach. W tej chwili jeżdżę od 3 dni tylko na benzynie. Wczoraj mała trasa 130km z wlaczona klimatyzacja, przed tankowanie na full, po dojechaniu dotankowanie - odbicie pistoletu do pelna po okolo 10,5l, docisnalem do 12l (pistolet przerywal za kazdym dotknieciem) a wiec spalanie wyszlo okolo 9l benzyny.... Co prawda po restarcie dwa razy pojawil mi si eblad p0132 ale ostatnio w Szczecinie mielismy mega ulewy, więc nie wiem czy to nie zalanie wiązki po prostu - po usunięciu kodu dwa razy od 2 dni spokój.
Możliwe, żeby na LPG rozjeżdżał mapy benzynowe? Obecnie korekte LTFT widzialem na poziomie pomiedzy 0 a +5%.
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
SPRZEDAM - PT Cruiser 2.0 Pb automat |
Chrysler PT Cruiser | Cobra75 |
|
|
|
PT Cruiser 2,4 automat benzyna z gazem |
Moje auto | Edysia |
|
|
|
Automatyczna skrzynia biegów nie reaguje |
Techniczny podstawowy | Bezimienny Gość.Isleofman_* |
|
|
|
sprzedam pt. cruiser 2.4 benzyna 2003.automat |
Kupię / Sprzedam / Zamienię | diego |
|
|
|
PiTek 2.0Pb Automat by Cobra75 i Nikita |
Moje auto | Cobra75 |
|
|
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: spalanie, benzyna, diagnostyka
Dział Techniczny →
Techniczny podstawowy →
Spalanie Diesel 2.2 crd 150 km 2006 liftNapisany przez Bezimienny Gość.Elwis85_* , 16 kwi 2021 Spalanie |
|
|
||
Dział Techniczny →
Techniczny podstawowy →
jak wykonać kluczykowanieNapisany przez Bezimienny Gość.jarkmie_* , 20 maj 2020 kody błędów, diagnostyka |
|
|
||
Świat PT Cruiser'a →
Giełda →
Kupię / Sprzedam / Zamienię →
Sprzedam pt cruiser2.0 benzynaNapisany przez Bezimienny Gość.Rafał001_* , 13 kwi 2018 Pt cruiser2.0, benzyna, 2000r |
|
|
||
Świat PT Cruiser'a →
Giełda →
Chrysler PT Cruiser →
[SPRZEDAM] PT CRUISER 2.0 TOURING Z NIEMIEC (142 000 km)Napisany przez Bezimienny Gość.bartello_* , 30 lip 2017 PT CRUISER, touring, 2.0, benzyna i 1 więcej |
|
|
||
Świat PT Cruiser'a →
Giełda →
Kupię / Sprzedam / Zamienię →
Sprzedam Pt Cruiser Limited Edition Salon PL 2,0 benzyna 2002Napisany przez Bezimienny Gość.pelle_* , 28 lut 2017 pt, cruiser, sprzedam, benzyna i 1 więcej |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych