Szybko migający kierunkowskaz.
#1 Bezimienny Gość.grzelux_*
Napisano 23 marca 2017 - 06:43
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Napisano 23 marca 2017 - 08:20
Kamil, sprawdź oprawkę żarówki tylnego kierunkowskazu. Często wytapia się plastik pod blaszkami stykowymi.
- bartek_sz3 lubi to
Napisano 23 marca 2017 - 08:25
a sprawdzałeś czy jak szybko miga to żarówki się świecą? bo może po prostu czasem nie kontaktuje i auto myśli że się przepaliła ?
Napisano 23 marca 2017 - 08:33
Mam jeszcze dwa skojarzenia oprócz tego co piszą koledzy:
1. Sprawdź, czy masz klasyczne żarówki i czy ktoś nie założył na podmianę jakiegoś wynalazku?
2. Sprawdź działanie awaryjnych i tym samym czy nie masz uszkodzonego przekaźnika migaczy.
W Amerykanach, którym przerabiano światła była jeszcze chowana w rożnych miejscach żarówka oporowa i jej spalenie mogło być dawać taki efekt, ale w wersji europejskiej potrzeby takiej nie było, a poza tym szybkie miganie kierunków miało by chyba wtedy tendencję ciągłą
Użytkownik pablobed edytował ten post 23 marca 2017 - 08:35
Napisano 23 marca 2017 - 08:36
Ja to miałem ,przeczyść styki gniazda żarówki
#6 Bezimienny Gość.grzelux_*
Napisano 23 marca 2017 - 16:31
#7 Bezimienny Gość.grzelux_*
Napisano 25 marca 2017 - 19:08
Napisano 25 marca 2017 - 19:10
W moim autku, problemem nie były styki przy żarówkach, a styki przy takim małym urządzeniu zamocowanym pod lewym boczkiem w bagażniku. Po wyczyszczeniu styków wszystko zaczęło działać jak trzeba.
#9 Bezimienny Gość.grzelux_*
Napisano 26 marca 2017 - 15:03
#10 Bezimienny Gość.grzelux_*
Napisano 30 marca 2017 - 16:12
Napisano 30 marca 2017 - 17:06
Nie każdy ma hak Adamie , a to o czym piszesz to moduł haka .W moim autku, problemem nie były styki przy żarówkach, a styki przy takim małym urządzeniu zamocowanym pod lewym boczkiem w bagażniku. Po wyczyszczeniu styków wszystko zaczęło działać jak trzeba.
Czasami problem jest tylko w wyprowadzenia ( drutach ) samej żarówki , potrafią zasniedziec lub przesunąć się w bok i tez tak szybko będzie mrugał .
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 30 marca 2017 - 17:08
#12 Bezimienny Gość.grzelux_*
Napisano 03 kwietnia 2017 - 06:19
Napisano 03 kwietnia 2017 - 14:01
U mnie szybko miga, bo mam "rozluźniony" plastik który trzyma żarówkę w gnieździe. jak nieco wysunę żarówkę, to problem mija.
Ale często to pierwszy sygnał, że zaraz jakaś się przepali
Napisano 03 kwietnia 2017 - 14:35
Załączone pliki
Napisano 03 kwietnia 2017 - 14:42
Ze swojego krótkiego doświadczenia potwierdzam!!! Teraz mi się przypomniało, że miałem lekko przyrumieniony drucik, a ponieważ brakowało chwilowo żarówki, to wysunąłem na tyle, żeby nie wypadła i świeciła
#16 Bezimienny Gość.grzelux_*
Napisano 09 kwietnia 2017 - 09:03
Napisano 09 kwietnia 2017 - 18:18
kiedys tak na marginesie tak mi sie podupcyl sterownik ze musialem zastosowac takie cos /moj wymysl/ i dzialalo dobrze ale w koncu po skasowaniu bledow zwiazanych z problemem po wymianie przelacznika zespolonego wszystko wydupcylem i dzialac zaczelo a chodzilo o przerwe na fleksie,... ale u mnie to po can idzie wszystko i zerojedynki dostaly cwalu,... juz jest oki,.. ale jak jest problem sie da ,.. tak se mysle ze wszystko sie da, nawet jak moj bedzie/ma dozywocie i zacznie focha stawiac to wydupce mu wszystkie czujniki wydupce jedynostke centralna, poloze nowe wiazki zmienie pompe, wydupce wtryski i zaloze mechaniczne, rure wydechowa przetkam a na koniec calego pitka pomaluje,... i tyle a panstwo/urzedypanstwowe beda mi mogly zrobic dobrze albo pocalowac,.. mysle ze tak nie bedzie ale wszystko sie da oczywiscie oprocz proby otwarcia parasola w rzyci,...
Użytkownik miecio edytował ten post 09 kwietnia 2017 - 18:22
Napisano 05 lutego 2024 - 22:22
uszanowanko, u mnie jest tak, że kierunkowskazy migają bardzo szybko, awaryjne pracują normalnie. żarówki sprawdzone - są ok. stwierdziłem, że w w przestrzeni pod kierownicą znajduje się moduł haka ecs 5c006, który zdaje się steruje tylnymi kierunkowskazami samochodu. podejrzewam , że winien złej pracy kierunków odpowiedzialny jest ten właśnie moduł. w Polsce ta część jest nie do kupienia, ma jakiś Litwin na EBay , waham się czy kupować. w USA ten moduł jest w ogóle nieznany. ktoś poradzi co robić?
Napisano 05 lutego 2024 - 22:25
chłopie ogarnij się każdy moduł polskiej produkcji i elektryk samochodowy ogarnie to w granmicacj 200 zł z kosztem modułu i rozebraniem boczków
Napisano 06 lutego 2024 - 00:56
chłopie ogarnij się każdy moduł polskiej produkcji i elektryk samochodowy ogarnie to w granmicacj 200 zł z kosztem modułu i rozebraniem boczków
no zaraz z góry na człowieka.
chcesz powiedzieć, że każdy "moduł polskiej produkcji" można wstawić w miejsce tego ze zdjęcia w załączniku?
Załączone pliki
Użytkownik Pablino edytował ten post 06 lutego 2024 - 00:57