Proszę również o zmianę tytułu tematu
Jak to zrobić?
Nie zamontowałem, bo dzięki radom użytkowników temat ewaluował, czyżby to było złe?
Na pewno nie chciałem urazić kogokolwiek poczucie piękna konstrukcyjnego, poskładałem z tego co miałem pod ręką (miało być bezpieczne i jest) bo nie było wiadomo czy to będzie działać, działa. Tak jak mówiłem, wszystko trafi do jednego pudła i będzie bezobsługowe. Byłem u gazownika, instalacja LPG działa wzorowo.
Nie chce się wymądrzać ale: Napęd hybrydowy – połączenie dwóch rodzajów napędu do poruszania jednego urządzenia ......"energia chemiczna zmagazynowana wewnątrz akumulatora napędzałaby silnik"
Czyli w tym konkretnym wypadku dwóch akumulatorów (napędów). To nie ja to wiki napisała.
Niema jeszcze nazewnictwa do tego rodzaju "napędu", niema żadnych przykładów, nawet pokrewnych które by chociaż o metr ocierałyby się oto co robię. Ja nikogo nie namawiam, tylko pytam o radę i donoszę wyniki.
Niestety temat się rozrósł i informacja o tym, że silnik będzie gdzieś się zatarła. Nie udało się skontaktować z producentem silników, bo musi być na zamówienie pod konkretne reguły.
wykorzystując inverter do zasilania i stabilizacji systemu 24V /13,8 V z automatyką przełączania ładowania z alternatora , jeśli układ dodatkowych akumulatorów nie byłby w stanie przez inverter zapewnić właściwego napięcia w systemie , układ automatycznie załączy alternator
I właśnie jakoś tak to ma działać, czyli automatycznie. Ale gdzie znaleźć taki inwertor 13,8 100A. tyle ma być.
szybka ładowarka impulsowa z programem dla AGM o napieciu 24V i prądzie 25A
-800 zł wziąłem na razie tą mniejszą 7A. ale już żałuje, że nie tą na 25A.
Ale czemu tak od razu nie widzę. Nie będę się przechwalał ale 24V było to pierwotne założenie i chyba najrozsądniejsze skoro to wyłapałeś, ale nie jestem w stanie tego uruchomić, nie jestem, nie jestem, i co usiądź na d.... i mówić że się nie da. Niema takie słowa w moim słowniku.
(wątpię aby to się opłacało i wychodziła oszczędność do normalnej eksploatacji na benzynie) Wyobraź sobie, że ja też. Dopóki sto razy nie zatankuje 8,5 litra nie uwierzę