Witam
Mam problem co jakiś czas zrywa mi się pasek alternatora czy miał ktoś kiedyś taki problem
Napisano 20 sierpnia 2018 - 07:02
Witam
Mam problem co jakiś czas zrywa mi się pasek alternatora czy miał ktoś kiedyś taki problem
Napisano 20 sierpnia 2018 - 08:13
Mirosławie, pierwszy post, w nieodpowiednim dziale i od razu pomóżcie. Ja rozumiem, że masz problem, że głównie tylko jej możesz oczekiwać nie bawiąc się w konwenanse, ale... U nas zasady są takie, że pełny dostęp do skarbnicy forumowej uzyskasz dopiero po jakimś czasie, gdy zwiążesz się z nami na dłużej, nie tylko po to, żeby za free naprawić swojego PiTola. Masz trzy możliwości: do działu technicznego zaawansowanego dostęp uzyskasz dopiero po napisaniu 50 postów, zechcesz nas wesprzeć w utrzymaniu forum lub poczekasz, może ktoś opisze Twój problem.
PS.
Przyczyn może być kilka i ciężko jednoznacznie odpowiedzieć co może być przyczyną. Może to być zły naciąg paska, rolki, koła pasowe. Czy w międzyczasie, mam na myśli te zerwania paska, masz objawy w postaci piszczenia paska.
PS.
Wątek przenoszę...
Napisano 20 sierpnia 2018 - 17:50
Pitka mam od niecałego roku ale już sam mam jakieś doświadczenie w jego naprawach bez zbędnych kosztów przerobiłem zawieszenie elektronikę itp. Co do paska nie piszczy naciąg ok. Podaj info gdzie i w jaki sposób mogę uzyskać pomoc lub pomóc innym
Napisano 20 sierpnia 2018 - 17:59
Napisałem powyżej. Na razie możesz korzystać tylko z działu technicznego podstawowego:
Tutaj masz zasady:
https://ptclub.pl/in...zny-podstawowy/
Z czasem będziesz miał dostęp do działu zaawansowanego,
cytuję: Dział czerwony, jedynie dla zaawansowanych pitimaniaków - powyżej 50 postów lub sponsorów forum.
Napisano 21 sierpnia 2018 - 19:03
Sprawdź rolki a głównie chodzi mi o alternator. Bez powodu pasek się nie zrywa.
Napisano 21 sierpnia 2018 - 20:50
Sprawdź rolki a głównie chodzi mi o alternator. Bez powodu pasek się nie zrywa.
Jakie rolki tam jest sztywny naciąg na oddzielnym pasku - tylko alternator na sztywnym kole .Zrywanie paska zdarza sie tylko przy nie osiowym ustawieniu pracy paska .
Pitka mam od niecałego roku ale już sam mam jakieś doświadczenie w jego naprawach bez zbędnych kosztów przerobiłem zawieszenie elektronikę itp. Co do paska nie piszczy naciąg ok. Podaj info gdzie i w jaki sposób mogę uzyskać pomoc lub pomóc innym
Fajne doświadczenie ?- po 10 latach naprawiania PT cruisera nadal sie uczę niespodzianek i kruczków chryslera
Napisano 22 sierpnia 2018 - 07:17
Fajne doświadczenie ?- po 10 latach naprawiania PT cruisera nadal sie uczę niespodzianek i kruczków chryslera
Napisano 22 sierpnia 2018 - 08:09
panowie a jak z wymianą alternatora dużo roboty?
Napisano 22 sierpnia 2018 - 16:15
Dużo to może nie, ale jest trudny dostęp do śrub.
Napisano 22 sierpnia 2018 - 20:07
Napisano 22 sierpnia 2018 - 20:45
toć to tylko 2 godziny roboty z wyjęciem
Napisano 23 sierpnia 2018 - 01:05
Witam
Napisano 01 lutego 2019 - 11:47
Użytkownik Maxas edytował ten post 01 lutego 2019 - 11:47
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Błąd ładowania alternatora P 063A |
Techniczny podstawowy | airgaston |
|
|
|
Przewody od alternatora |
Techniczny podstawowy | Piter-Lodz |
|