centralka działa problem z centralnym zamkiem
Napisano 10 marca 2019 - 19:17
Napisano 12 marca 2019 - 14:59
Szukasz dziury w całym - a to nietedy droga , jeśli sprawdziłeś ze na centralce na wtyczce jest zasilanie i przy podawaniu sygnału z pilota między końcówkami 4- 5 i 4-6 nie ma napięcia to centralka z pilotami do wymiany . Więcej przez klawiaturę nie pomogę musiałbym sam to zobaczyć .
ok
Proszę zamknąć temat.
Znikąd pomocy.
Pogadajmy o widokach z okna PT.
pozdrawiam
#23 Bezimienny Gość.Yodarek_*
Napisano 12 marca 2019 - 15:44
Przecież napisał Ci Andrzej tyle co mógł. Dokładniej nic nie jest w stanie pomóc na odległość. Czego oczekujesz, że ktoś Ci PiTola naprawi przez klawiaturę komputera? Po co ten sarkazm...
Napisano 12 marca 2019 - 16:34
No bardziej nie mógł cie już naprowadzić, gdybyś był ze śląska podjechał bym i podpiął centralkę bo leży z pilotem na czarną godzinę.
Napisano 12 marca 2019 - 19:05
ile za centralkę i piloty?
Napisano 12 marca 2019 - 19:57
przyjadę
Napisano 12 marca 2019 - 20:22
Ok jak po zmianie modułu będzie hulać zostaje u Ciebie, poszukam do niej drugi pilot.
Napisano 12 marca 2019 - 23:14
Napisano 12 marca 2019 - 23:18
Nie podchodzicie do sprawy ze każdy mechanik czy elektryk chce was oszukać czy tez naciągnąć - po prostu nie wszystko dacie radę naprawić sami , a podstawienie drugiej centralki tylko po dokładnym sprawdzeniu czy nie ma zwarcia na obwodach wykonawczych i czy jest napięcie zasilania na kostce sterownika ... w innym przypadku moduł można wyrzucić w śmieci po takim podstawieniu .
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 12 marca 2019 - 23:28
Napisano 14 kwietnia 2019 - 19:36
Sprawdzasz kontrolka podając impulsy z pilota numery wyprowadzeń podałem pod które trzeba się wpiąć i na których sprawdzić czy jest napięcie względem masy
Witam
Przepraszam za brak odpowiedzi w temacie.
Przeprowadziłem ponownie sprawdzenie centralki.
Centralka nie dostaje napięcia.
Jedyne napięcie jest na bezpiecznikach i tak się kończy.
Nie wiem gdzie szukać przerwania.
Jak ta wiązka idzie z bezpiecznika do centralki może na krótko.
Napisano 14 kwietnia 2019 - 21:18
pod bezpiecznikami w kabinie są dwie kostki przez które przechodzi zasilanie
Napisano 20 kwietnia 2019 - 19:37
zasilanie jest
Napisano 19 lipca 2019 - 14:33
Gorszej bzdury nie czytałem - jak wgranie systemu do sterownika centralnego zamka .centralny to nie żaden luksus a podstawowe wyposażenie samochodu , do sprawdzenia bezpieczniki od zasilania centralki są 3 i każdy odpowiada za inna funkcję .
Podjedź do normalnego elektryka niech sprawdzi instalację i to wszystko - nie trafiłem aby w pt były uszkodzone wszystkie zamkim , czasem wysiadał kierowcy lub pasażera ale zawsze pojedynczo i usterka polegała na odbijaniu zamka lub samoczynnym otwieraniu ale siłownik nigdy sie nie spalił .
Sprawdź bezpieczniki nr 3 20A i bezpiecznik nr 13 10A , trzeci bezpiecznik jest po stacyjce i nie ma znaczenia na pracę siłowników ..... za siłowniki odpowiada 20 A
bezpieczniki masz w kabinie i pod maską w kabinie tak jak pisałem 3 i 13 pod maską jest główny nr 10 40A ale jak on by był uszkodzony nie było by świateł mijania/drogowych w aucie .
Witam Andrzeju
dzisiaj sprawdziłem dokładnie bezpieczniki nr 3 i 13'
O dziwo do bezpiecznika nr 13 dochodzą dwa przewody, natomiast do bezpiecznika nr 3 dochodzi tylko jeden czerwony.
Po podłączeniu miernika do pinów bezpiecznika nr 3 nie wskazuje oporu.
Z mojego doświadczenia uważam powinny być dwa przewody.
Napisano 19 lipca 2019 - 22:02
Podszybie do zdjęcia i sprawdzenie zasilania na pinach centralki .......... , albo wstaw do elektryka i ogarnie bezproblemowo .
Napisano 14 października 2019 - 15:48
- Totalny brak reakcji na pilota. Nic nie zapala się, żadnych reakcji. Po zamknięciu z kluczyka zamykają się tylko drzwi "zamykane" . Od czego zaczynamy poszukiwania?
Napisano 14 października 2019 - 16:18
Napisano 14 października 2019 - 16:44
Napisano 14 października 2019 - 17:24
Napisano 14 października 2019 - 17:48
Napisano 14 października 2019 - 18:37
Podszybie bardzo prosto "zdejmowalne". Ma wręcz tendencje do schodzenia.
Przy zakładaniu uważaj na to, aby dobrze trafić na haczyki. Wtedy wejdzie na swoje miejsce bez problemów.