Ubezpieczenie samochodu - Gdzie?
Napisano 30 listopada 2012 - 20:07
Napisano 30 listopada 2012 - 20:14
Napisano 30 listopada 2012 - 22:36
jak zawieram ubezp. to wartość jest inna a jak wypłata odszkodowania - to już inaczej.
trzeba wtedy po szkodzie dzwonić i symulować ponowną chęć zawarcia ubezpieczenia a potem w okazać to w roszczeniach o podniesienie wypłaty.
dowodem na to, że nas ostro okradają - jest ilość tych towarzystw czy "towarzyszy".
musi się im opłacać.
Napisano 30 listopada 2012 - 23:01
adames, w PZU też byłem, dla pewności nawet w dwóch punktach. ;) Zaproponowali 1.5k za OC (choć za "staż" mam 30% zniżki) i drugie tyle za AC... Podobno po 29 roku jest korzystniej. : )
Napisano 30 listopada 2012 - 23:10
dyskrminacja aut powyżej 10 lat - wiele tych czarodzieji nie chce gadać o AC dla 10+
znm takie co są 4+ i nie warte naszego Pitka =12 (bez +)
Napisano 30 listopada 2012 - 23:29
Napisano 01 grudnia 2012 - 08:48
Napisano 01 grudnia 2012 - 10:12
naytek, ja w Warszawie za pitka OC+AC ze zniżką 40% płaciłem 3,5tys. W innych ubezpieczalniach chcieli więcej. Najdrożej chyba właśnie w PZU i PZM.
#69 Bezimienny Gość.Anonymous_*
Napisano 01 grudnia 2012 - 10:24
Ubezpieczać tam, gdzie jest najtaniej.
wychodze z tego samego założenia :tak
Napisano 01 grudnia 2012 - 17:46
ale rejestrowany w mielcu - w krakowie chcą 500-700 wiecej i nie bede tu aut rejestrował i ciul....
Napisano 01 grudnia 2012 - 18:24
Napisano 01 grudnia 2012 - 21:09
Napisano 09 grudnia 2012 - 01:48
Po cichu liczyłem na to, że ktoś mi powie "tu i tu jest super, tanio i solidnie, wypłacają odszkodowanie bez mrugnięcia okiem, częstują kawą i ciasteczkami". ;)Ubezpieczać tam, gdzie jest najtaniej. Każda ubezpieczalnia będzie robiła problemy. Jeśli nie z wyceną, to z czasem wypłaty, albo partycypacją w innych kosztach.
Koniec końców zdecydowałem się na Link4 - bo najtaniej. ;] Mam nadzieję, że nie będę musiał sprawdzać czy i jacy są solidni.
Gwoli uzupełnienia dodam tylko, że za OC+AC (bez assistance i nnw, ale za to z szybami i kluczykami) auta zarejestrowanego w Poznaniu zapłaciłem 1400zł (30% zniżki na OC).
Przy okazji przekonałem się jak łatwo wypowiedzieć polisę poprzedniego właściciela i jak firmy walczą o klienta... z klientem. Pani pracująca w punkcie ubezpieczyciela najpierw odprawiła mnie z kwitkiem twierdząc, że polisa nie przedłuży się, bo z początkiem roku weszły nowe przepisy. Przeprowadziłem mały rekonesans w temacie, wróciłem i wyjaśniłem pani, że jednak nie ma racji i mimo wszystko chciałbym polisę wypowiedzieć. Wówczas usłyszałem, że nie ma na miejscu odpowiednich druków. Spoko - wróciłem z własnymi drukami (ze strony TU) i wypełniłem na miejscu. No i... "teraz to ja i tak tego nie wyślę, mogę wysłać jutro", "a w ogóle to wypełnił pan niewłaściwy druk", "a musi pan pokazać umowę kupna, bo skąd ja mam wiedzieć, no bo jak to", "ale to że pan ma dowód rejestracyjny to nic nie znaczy", "ja już kończę pracę, niech pan przyjdzie jutro". Heh...
Napisano 09 grudnia 2012 - 09:24
Napisano 09 grudnia 2012 - 13:06
Nikt nie poda Ci tego , ponieważ ubezpieczenie w każdym mieście będzie wyglądało inaczej. Każde towarzystwo ubezpieczeniowe inaczej nalicza kwotę, zależne to od tego w jakim wieku jest kierowca, jaki jest kolor auta itd. Najlepiej jest podjechać do multi agencji i niech znajda coś najtańszego.Po cichu liczyłem na to, że ktoś mi powie "tu i tu jest super, tanio i solidnie, wypłacają odszkodowanie bez mrugnięcia okiem, częstują kawą i ciasteczkami".
Chociaż to też nie zawsze tak wychodzi, bo najtaniej za auto kupione dla córki wyszło mi w PZU.
Napisano 02 stycznia 2013 - 15:55
Dodatkowo właściciele Chryslerów mają teraz zniżkę do 222 zł. Kod promocyjny to: "PRM11"
Kod promocyjny ważny jest na pewno do 6 stycznia, ale ubezpieczenie można wykupić nawet na 2 miesiące przed końcem aktualnego ubezpieczenia.
Może komuś się przyda taka informacja.
Najlepiej sprawdzić na ich kalkulatorze Direct.
http://tinyurl.com/u...a-komunikacyjne
Napisano 03 stycznia 2013 - 14:51
Przy moich 60 proc. zniżki dostałem "ich" 70 proc. co przy silniku 2,4 wygląda tak:
Kwota całkowita składki: 1 047,58 zł w tym OC: 456,76 zł
OC, AC Optymalny (bez ubezpieczenia życia i straty pracy), Assistance Wypadkowy, NNW Komunikacyjne
Zniżki OC przeszły mi na AC, płatność w dwóch ratach - jakbym płacił karta kredytowa to dostałbym kolejne 5 proc., a jak będę ubezpieczał drugie auto to dostanę jeszcze 10 proc.
Napisano 30 czerwca 2013 - 08:59
Natomiast wykupiłem za 99zł ubezpieczenie na szyby czyli razem zapłaciłbym 591zł ale jaki stały klient multiagencji, dostałem jakiś symboliczny rabat i zapłaciłem 581zł
Oczywiście z NW nie korzystam, bo nie wożę w aucie osób nie będących członkami mojej rodziny
Napisano 30 czerwca 2013 - 21:22
Napisano 01 lipca 2013 - 08:32
mialem auto ubezpieczone w AVIVA... ac oc nw od 3 lat
problemy zaczely sie kiedy zglosilem szkode/szkody 2 za namowa kolegi z klubu... ze skoro auto na firme placona ac to niech ubezpieczyciel placi...
oddalem auto do aso rzeczoznawca przyjechal wczesniej do garazu, zrobil zdjecia i takie tam
/zawiesilem sie na kamieniu pod sniegiem uszkadzajac przedni zderzak, belke poprzeczna ktora podniosla chlodnice o 1,5 cm, nic sie nie lalo, zderzak poszpachlowalem od spodu, pomalowalem i tak jezdzilem do czasuzgloszenia szkody...
rzeczoznawca zatwierdzil szkode, rownoczesnie zglosilem na ac uszkodzenie szyby przedniej bo kamyczek wyskoczyl spod kola/nawiasem mowiacspod kola autka kolegi z klubu na autostradzie w okolicach chortobagi jak wracalismy z wegier.../ wiec poszlo za jednym zamachem...
auto w aso, tel do aviva ze oslona silnika dolna zostala zniszczona na feralnym kamieniu ktorej nie ma a rzeczoznawca wczesniej jej nie przyznal, ...akceptacja ze przyznaja, serwis zrobil swoje, rozliczone bezgotowkowo... auto naprawili ale nie tak do konca bo sie okazalo ze bzrerzak przedni nie byl do wymiany tylko naprawa czego nie zauwazylem, no nie istotne przejde do sedna otoz aviva zamiast 2 szkod policzyla sobie 3 szkody traktujac za kolejna szkode zgloszenie tej oslony silnika ...final taki ze dostalem do ubezpieczenia od aviva 2900 AC!!!!! bez przyznania prawa ubezpieczenia AC!!!!
u ostatnim dniu wypowiedzialem ubezpieczenie i ubezpieczylem w GOTHAER,...870pln
majac ubezpieczenie dolozylem do calego interesu bo trzeba bylo zaplacic vat,..a przeboje z serwisem tez byly...