Pitek 1.6 i jego fochy.
Started By
Byzoeu
, 28 sty 2020 10:36
25 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 kwietnia 2020 - 08:38
No to mamy komplecik. Cyfra za całość 306zł. A myślałem że nie ma tak tanich opcji do picia. Miłe zaskoczenie. Dzięki Andrzeju za całe info.
Napisano 08 lipca 2020 - 06:42
Witam kolegów i koleżanki. Chwilowo temat rozwiązany. Żadnych błędów od 3k kilometrów a jazda nareszcie stała się przyjemnością,no poza tym że to tylko 1.6. Ale jest spoko.Rozwiązanie przyszło prawie że samo,bo wcześniej wymieniony czujnik wałka,kolektor ssący,świece i przewody. Nadal wywalało błąd czujnika wałka i sąde a co gorsze gasł w najmniej oczekiwanym momęcie.A rozwiązanie tak naprawdę to było tak zaskakujące że aż szok. Mianowicie zawalony filtr powietrza. Po jego wymianie i skasowaniu błędów jak ręką odjoł. No kó....a 35zł i po temacie. Przy okazji dzięki wszystkim za poświęcony czas a Andrzejowi za wszystkie rady. Andrzeju założyłem tą chłodnicę od 2.0. Przerobiłem jednak korek z oryginalnej chłodnicy,odciołem te trzymające łapy i obszlifowałem na gładko,a połączenie z tą chłodnicą zrobiłem na kawałku węża z jakiegoś auta co mi dobrał pan w sklepie do średnicy. Gada i jest git.
Napisano 08 lipca 2020 - 06:53
każdy tak przerabia chłodnicę , a co do diagnostyki 1,6 to sam widzisz jak jest popieprzony sterownik silnika z analizą błędów .
Napisano 08 lipca 2020 - 07:39
No nie spodziewał bym się że aż tak. Fakt że czujnik był do wymiany ale że filtr??? No szok.
Napisano 08 lipca 2020 - 07:49
Nie ma powietrza silnik nie oodycha - gasnie, często taka sytuacja zdarza się dieslach ale kto by się spodziewał takiego zaniedbania w benzynie z obsługą
Napisano 08 lipca 2020 - 07:53
Hi,hi. Filterek miał 9 miesięcy panie. Syfem okazał się środek do spryskiwania filtra( bo miało być lepiej) który w warunkach pitkowych nie dał sobie rady a filtr i psikadełko 120 kosztował. Niestety pitek nie lubi wydziwów. Teraz wskoczył papierowy filt Kayaba i jest spoko. Miało być lepiej a było gorzej.