Sprzęgło
#1 Bezimienny Gość.coolmen777_*
Napisano 03 marca 2020 - 21:42
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Napisano 04 marca 2020 - 10:03
Witam! Nie wiem jak w Pitku, ale w renówce tak miałem i był walnięty docisk sprzęgła. Taka luźna sugestia.
Napisano 04 marca 2020 - 11:24
tarcza sprzegla do wymiany
Napisano 07 marca 2020 - 00:14
Ze spraw lekkich sprawdź gumki na wybieraku może są wybite. Ewentualnie na początek wymień płyn hydrałliczny w układzie wysprzęglika i pompy.
Napisano 03 sierpnia 2020 - 20:59
Witam
W moim pitku 1.6 lpg od jakiegoś czasu pojawia się problem z biegami. Jadąc w korku na ciepłym silniku ciężko wchodzi 1 bieg trzeba użyć dużo siły żeby wszedł, a parkując to czasami wyłączam silnik wrzucam R i odpalam żeby oszczędzić uszy od zgrzytu. Co do jazdy w korku jak już się wydostanę i wrzucam wyższe biegi to przez klika "świateł / skrzyżowań" 1 bieg wchodzi bez zarzutu i taka loteria bo jadąc odcinek 15 km jest problem z biegiem 1 i R a jadąc 80 km wszystko jest ok. Jak już ciężko 1 bieg wchodzi do wystarczy dosłownie 5 mm uniosę nogę z pedału i już samochód ciągnie do przodu. Czy to jest ewidentne zużycie sprzęgła czy może wyprzęgnik dodam że przy skrzyni łączenie z silnikiem jest mokro. Jakieś sugestie co do ewentualnych części wyprzęgnik / sprzęgło bo te co tutaj znalazłem na forum już powygasały.
Pozdrawiam
Napisano 03 sierpnia 2020 - 21:14
na dwoje babka wrózyła trzeba wyjąć i obejrzeć i jedno i drugie siada - sprzęgło tańsze w naprawie
- LukGut lubi to
Napisano 04 sierpnia 2020 - 15:00
Mechanik wyciągnął i stwierdził, że sprzęgło jest do wymiany kompletnie. Problem pojawił się podczas zamówienia część niedostępna ( czy faktycznie jest z dostępnością taki problem ?) Zaproponował regenerację sprzęgła a łożysko dociskowe jest dostępne oraz wymiana uszczelniaczy półosi. Czy waszym zdaniem operacja regeneracji to gra warta świeczki czy szukać sprzęgła na własną rękę?
Pozdrawiam
Napisano 04 sierpnia 2020 - 15:50
Napisano 04 sierpnia 2020 - 16:31
jeden i drugi w miarę możliwości ogarnięty. Jak nie znajdziesz to daj znać. ....Na olx wpisz części pt cruiser. Wyświetli się mnóstwo używek. Jak zrobisz filtr Zgierz, to sensowny koleś powinien się wyświetlić i kolejny filtr cała Polska, i też sensownie, też tylko nowe części, ale nie pamiętam skąd był, chyba Bydgoszcz. No musisz sprawdzić. Temat do ogarnięcia, ja kupiłem 1.6 ze zmienionym sprzęgłem... I rachunki są mniejsze.. jeden i dr
Napisano 04 sierpnia 2020 - 17:08
Napisano 04 sierpnia 2020 - 17:14
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 04 sierpnia 2020 - 17:16
- gtig60 lubi to
Napisano 04 sierpnia 2020 - 19:52
Napisano 04 sierpnia 2020 - 20:09
- LukGut lubi to
Napisano 05 sierpnia 2020 - 12:57
Podpytaj tuMechanik wyciągnął i stwierdził, że sprzęgło jest do wymiany kompletnie. Problem pojawił się podczas zamówienia część niedostępna ( czy faktycznie jest z dostępnością taki problem ?) Zaproponował regenerację sprzęgła a łożysko dociskowe jest dostępne oraz wymiana uszczelniaczy półosi. Czy waszym zdaniem operacja regeneracji to gra warta świeczki czy szukać sprzęgła na własną rękę?
Pozdrawiam
https://www.iparts.p...359-100051.html
- ja 3 lata temu kupowałem
Tu poniżej na Allegro masz od ręki tylko cena z kosmosu - ale bym kupił, gdybym musiał (od 3 lat bez problemu na takim jeździmy).
https://allegro.pl/o...source=facebook
Tutaj poczytaj o wymianie.
https://ptclub.pl/to...6/?fromsearch=1
Mam nadzieję, że pomogłem.
.
Użytkownik Stefan2011 edytował ten post 05 sierpnia 2020 - 18:12
- LukGut lubi to
Napisano 05 sierpnia 2020 - 15:45
ze Zgierza i Bydgoszczy to są kolesie którzy mają tylko nowe części i sporo do neona, czy pitka. Nawet nie chciało ci się sprawdzić.Steryd nie szukam używanego sprzęgła. Używane mam w swoim samochodzie. Andreeas7 " Czasami myślę że Was już ponosi jeździcie autami które kiedyś kosztowały ponad 120 tys zł i ceny dobrych części dużo się nie zmieniły" Ceny cenami niech będą fakt dostępności znalazłem na alledrogo sash niecały 1tys cebulionow dostepna 1 szt zadzwoniłem i jednak kolo nie ma na stanie. Sens mojego pytania był prosty nie chodzi o oszczędzanie na bezpieczeństwie czy cokolwiek. Czy regenerował ktoś z was kiedykolwiek sprzęgło i to zdało egzamin. Pozdrawiam
ze Zgierza i Bydgoszczy to są kolesie którzy mają tylko nowe części i sporo do neona, czy pitka. Nawet nie chciało ci się sprawdzić.jak masz wyjęte sprzęgło to porównaj ze sprzęgłem od mini r50/53. Cena normalna i pewnie będzie pasowaćSteryd nie szukam używanego sprzęgła. Używane mam w swoim samochodzie. Andreeas7 " Czasami myślę że Was już ponosi jeździcie autami które kiedyś kosztowały ponad 120 tys zł i ceny dobrych części dużo się nie zmieniły" Ceny cenami niech będą fakt dostępności znalazłem na alledrogo sash niecały 1tys cebulionow dostepna 1 szt zadzwoniłem i jednak kolo nie ma na stanie. Sens mojego pytania był prosty nie chodzi o oszczędzanie na bezpieczeństwie czy cokolwiek. Czy regenerował ktoś z was kiedykolwiek sprzęgło i to zdało egzamin. Pozdrawiam
Użytkownik steryd edytował ten post 05 sierpnia 2020 - 15:49
- LukGut lubi to
Napisano 05 sierpnia 2020 - 20:00
Takie rzeczy tylko nowe, rzadnych regeneracji to druciarstwo. Nowy komplet do 1000 zł, bez przesady, normalna cena.
Dzisiaj nie na się co ograniczać do Polski, wpisz w przegladarce Chrysler Pt Cruiser 1.6 Kupplungsatz i będziesz mial oferty sklepów.
- gtig60 i LukGut lubią to
Napisano 06 sierpnia 2020 - 06:47
Na Amazonie.de jest dostępny komplet 213,00 EUR plus 21 EUR dostawa.
Takie rzeczy tylko nowe, rzadnych regeneracji to druciarstwo. Nowy komplet do 1000 zł, bez przesady, normalna cena.
Dzisiaj nie na się co ograniczać do Polski, wpisz w przegladarce Chrysler Pt Cruiser 1.6 Kupplungsatz i będziesz mial oferty sklepów.
Guto nie wpadaj w paranoje - 90 % dostepnych zestawów sprzęgła na sklepach jest po regeneracji , taka jest polityka wszystkich firm bez znaczenia czy Sachs czy luk czy Valeo .Jako nie liczny informował o tym klienta przed zakupem Sachs
Napisano 06 sierpnia 2020 - 16:05
racja Andrzeju.Guto nie wpadaj w paranoje - 90 % dostepnych zestawów sprzęgła na sklepach jest po regeneracji , taka jest polityka wszystkich firm bez znaczenia czy Sachs czy luk czy Valeo .Jako nie liczny informował o tym klienta przed zakupem Sachs
- Guto lubi to
Napisano 06 sierpnia 2020 - 18:34
racja Andrzeju.
Nie chcialbym od Was kupić samochodu.
Kupuję zawsze nowe części, a te których do pewnych modeli nie ma na rynku, zlecam wykonanie od nowa. Hobbistycznie siedzę w samochodach, w których takie podejście powoduje utratę wartosci.
Mimo to jak mieliśmy PT dostawał zawsze nowe części i to te sprawdzone. Pan Andrzej jest na pewno super fachowcem, ale moje możliwości znalezienia dowolnej czesci do ultra rzadkich aut, przerastają Wasze wyobrażenie.
Każdy ma swoje zdanie, ale ja mam swoje, masz auto, jeździsz, kupujesz nowe części,
i jeździsz dalej samochodem, a nie wynalazkiem.
Koledze Sterydowi, radzę trochę własnego zdania, bo brzmi to śmiesznie.
Napisano 06 sierpnia 2020 - 19:27
Piotrze przestań pitolić i następnym razem zapoznaj się ze specyfikacją sprzedawanego sprzęgła zamiesciłem 3 zrzuty zobacz na mały zapis w informacji dodatkowej (sprzęgło od 2,0 dla przykładu ), wszystkie te sprzęgła są sprzedawane jako nowe - ale faktycznie nowe nie montowane ma inna cenę . I proszę więcej wiary w ludzi zobaczymy jak będziesz szukał zestawu do crd czy tez kupisz nowy za ponad 7tys zl , czy dobą alternatywę
Na dwóch pierwszych zrzutach podświetlone : towar montowany wcześniej
Na trzecim faktycznie zapis :towar nowy
Hurtownia nawet nie pisze że produkt jest po regeneracji , 90 % klientów nie wie co kupuje i jest przekonane że maja super okazję i nowe sprzęgło .
Załączone pliki
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 06 sierpnia 2020 - 19:28