Sprz臋g艂o
Bezimienny Go艣膰.coolmen777_*
Napisano 03 March 2020 - 21:42
Wys艂ane z mojego MI 9 przy u偶yciu Tapatalka
Napisano 04 March 2020 - 10:03
Witam! Nie wiem jak w Pitku, ale w ren贸wce tak mia艂em i by艂 walni臋ty docisk sprz臋g艂a. Taka lu藕na sugestia.
Napisano 04 March 2020 - 11:24
tarcza sprzegla do wymiany
Napisano 07 March 2020 - 00:14
Ze spraw lekkich sprawd藕 gumki na wybieraku mo偶e s膮 wybite. Ewentualnie na pocz膮tek wymie艅 p艂yn hydra艂liczny w uk艂adzie wysprz臋glika i pompy.
Napisano 03 August 2020 - 20:59
Witam
W moim pitku 1.6 lpg od jakiego艣 czasu pojawia si臋 problem z biegami. Jad膮c w korku na ciep艂ym silniku ci臋偶ko wchodzi 1 bieg trzeba u偶y膰 du偶o si艂y 偶eby wszed艂, a parkuj膮c to czasami wy艂膮czam silnik wrzucam R i odpalam 偶eby oszcz臋dzi膰 uszy od zgrzytu. Co do jazdy w korku jak ju偶 si臋 wydostan臋 i wrzucam wy偶sze biegi to przez klika "艣wiate艂 / skrzy偶owa艅" 1 bieg wchodzi bez zarzutu i taka loteria bo jad膮c odcinek 15 km jest problem z biegiem 1 i R a jad膮c 80 km wszystko jest ok. Jak ju偶 ci臋偶ko 1 bieg wchodzi do wystarczy dos艂ownie 5 mm unios臋 nog臋 z peda艂u i ju偶 samoch贸d ci膮gnie do przodu. Czy to jest ewidentne zu偶ycie sprz臋g艂a czy mo偶e wyprz臋gnik dodam 偶e przy skrzyni 艂膮czenie z silnikiem jest mokro. Jakie艣 sugestie co do ewentualnych cz臋艣ci wyprz臋gnik / sprz臋g艂o bo te co tutaj znalaz艂em na forum ju偶 powygasa艂y.
Pozdrawiam
Napisano 03 August 2020 - 21:14
na dwoje babka wr贸zy艂a trzeba wyj膮膰 i obejrze膰 i jedno i drugie siada - sprz臋g艂o ta艅sze w naprawie
- LukGut lubi to
Napisano 04 August 2020 - 15:00
Mechanik wyci膮gn膮艂 i stwierdzi艂, 偶e sprz臋g艂o jest do wymiany kompletnie. Problem pojawi艂 si臋 podczas zam贸wienia cz臋艣膰 niedost臋pna ( czy faktycznie jest z dost臋pno艣ci膮 taki problem ?) Zaproponowa艂 regeneracj臋 sprz臋g艂a a 艂o偶ysko dociskowe jest dost臋pne oraz wymiana uszczelniaczy p贸艂osi. Czy waszym zdaniem operacja regeneracji to gra warta 艣wieczki czy szuka膰 sprz臋g艂a na w艂asn膮 r臋k臋?
Pozdrawiam
Napisano 04 August 2020 - 16:31
jeden i drugi w miar臋 mo偶liwo艣ci ogarni臋ty. Jak nie znajdziesz to daj zna膰. ....Na olx wpisz cz臋艣ci pt cruiser. Wy艣wietli si臋 mn贸stwo u偶ywek. Jak zrobisz filtr Zgierz, to sensowny kole艣 powinien si臋 wy艣wietli膰 i kolejny filtr ca艂a Polska, i te偶 sensownie, te偶 tylko nowe cz臋艣ci, ale nie pami臋tam sk膮d by艂, chyba Bydgoszcz. No musisz sprawdzi膰. Temat do ogarni臋cia, ja kupi艂em 1.6 ze zmienionym sprz臋g艂em... I rachunki s膮 mniejsze.. jeden i dr
Napisano 04 August 2020 - 17:08
Napisano 04 August 2020 - 17:14
U偶ytkownik andreeas7 edytowa艂 ten post 04 August 2020 - 17:16
- gtig60 lubi to
Napisano 04 August 2020 - 19:52
Napisano 04 August 2020 - 20:09
- LukGut lubi to
Napisano 05 August 2020 - 12:57
Podpytaj tuMechanik wyci膮gn膮艂 i stwierdzi艂, 偶e sprz臋g艂o jest do wymiany kompletnie. Problem pojawi艂 si臋 podczas zam贸wienia cz臋艣膰 niedost臋pna ( czy faktycznie jest z dost臋pno艣ci膮 taki problem ?) Zaproponowa艂 regeneracj臋 sprz臋g艂a a 艂o偶ysko dociskowe jest dost臋pne oraz wymiana uszczelniaczy p贸艂osi. Czy waszym zdaniem operacja regeneracji to gra warta 艣wieczki czy szuka膰 sprz臋g艂a na w艂asn膮 r臋k臋?
Pozdrawiam
https://www.iparts.p...359-100051.html
- ja 3 lata temu kupowa艂em
Tu poni偶ej na Allegro masz od r臋ki tylko cena z kosmosu - ale bym kupi艂, gdybym musia艂 (od 3 lat bez problemu na takim je藕dzimy).
https://allegro.pl/o...source=facebook
Tutaj poczytaj o wymianie.
https://ptclub.pl/to...6/?fromsearch=1
Mam nadziej臋, 偶e pomog艂em.
.
U偶ytkownik Stefan2011 edytowa艂 ten post 05 August 2020 - 18:12
- LukGut lubi to
Napisano 05 August 2020 - 15:45
ze Zgierza i Bydgoszczy to s膮 kolesie kt贸rzy maj膮 tylko nowe cz臋艣ci i sporo do neona, czy pitka. Nawet nie chcia艂o ci si臋 sprawdzi膰.Steryd nie szukam u偶ywanego sprz臋g艂a. U偶ywane mam w swoim samochodzie. Andreeas7 " Czasami my艣l臋 偶e Was ju偶 ponosi je藕dzicie autami kt贸re kiedy艣 kosztowa艂y ponad 120 tys z艂 i ceny dobrych cz臋艣ci du偶o si臋 nie zmieni艂y" Ceny cenami niech b臋d膮 fakt dost臋pno艣ci znalaz艂em na alledrogo sash nieca艂y 1tys cebulionow dostepna 1 szt zadzwoni艂em i jednak kolo nie ma na stanie. Sens mojego pytania by艂 prosty nie chodzi o oszcz臋dzanie na bezpiecze艅stwie czy cokolwiek. Czy regenerowa艂 kto艣 z was kiedykolwiek sprz臋g艂o i to zda艂o egzamin. Pozdrawiam
ze Zgierza i Bydgoszczy to s膮 kolesie kt贸rzy maj膮 tylko nowe cz臋艣ci i sporo do neona, czy pitka. Nawet nie chcia艂o ci si臋 sprawdzi膰.jak masz wyj臋te sprz臋g艂o to por贸wnaj ze sprz臋g艂em od mini r50/53. Cena normalna i pewnie b臋dzie pasowa膰Steryd nie szukam u偶ywanego sprz臋g艂a. U偶ywane mam w swoim samochodzie. Andreeas7 " Czasami my艣l臋 偶e Was ju偶 ponosi je藕dzicie autami kt贸re kiedy艣 kosztowa艂y ponad 120 tys z艂 i ceny dobrych cz臋艣ci du偶o si臋 nie zmieni艂y" Ceny cenami niech b臋d膮 fakt dost臋pno艣ci znalaz艂em na alledrogo sash nieca艂y 1tys cebulionow dostepna 1 szt zadzwoni艂em i jednak kolo nie ma na stanie. Sens mojego pytania by艂 prosty nie chodzi o oszcz臋dzanie na bezpiecze艅stwie czy cokolwiek. Czy regenerowa艂 kto艣 z was kiedykolwiek sprz臋g艂o i to zda艂o egzamin. Pozdrawiam
U偶ytkownik steryd edytowa艂 ten post 05 August 2020 - 15:49
- LukGut lubi to
Bezimienny Go艣膰.Guto_*
Napisano 05 August 2020 - 20:00
Takie rzeczy tylko nowe, rzadnych regeneracji to druciarstwo. Nowy komplet do 1000 z艂, bez przesady, normalna cena.
Dzisiaj nie na si臋 co ogranicza膰 do Polski, wpisz w przegladarce Chrysler Pt Cruiser 1.6 Kupplungsatz i b臋dziesz mial oferty sklep贸w.
- gtig60 i LukGut lubi膮 to
Napisano 06 August 2020 - 06:47
Na Amazonie.de jest dost臋pny komplet 213,00 EUR plus 21 EUR dostawa.
Takie rzeczy tylko nowe, rzadnych regeneracji to druciarstwo. Nowy komplet do 1000 z艂, bez przesady, normalna cena.
Dzisiaj nie na si臋 co ogranicza膰 do Polski, wpisz w przegladarce Chrysler Pt Cruiser 1.6 Kupplungsatz i b臋dziesz mial oferty sklep贸w.
Guto nie wpadaj w paranoje - 90 % dostepnych zestaw贸w sprz臋g艂a na sklepach jest po regeneracji , taka jest polityka wszystkich firm bez znaczenia czy Sachs czy luk czy Valeo .Jako nie liczny informowa艂 o tym klienta przed zakupem Sachs
Napisano 06 August 2020 - 16:05
racja Andrzeju.Guto nie wpadaj w paranoje - 90 % dostepnych zestaw贸w sprz臋g艂a na sklepach jest po regeneracji , taka jest polityka wszystkich firm bez znaczenia czy Sachs czy luk czy Valeo .Jako nie liczny informowa艂 o tym klienta przed zakupem Sachs
Bezimienny Go艣膰.Guto_*
Napisano 06 August 2020 - 18:34
racja Andrzeju.
Nie chcialbym od Was kupi膰 samochodu.
Kupuj臋 zawsze nowe cz臋艣ci, a te kt贸rych do pewnych modeli nie ma na rynku, zlecam wykonanie od nowa. Hobbistycznie siedz臋 w samochodach, w kt贸rych takie podej艣cie powoduje utrat臋 wartosci.
Mimo to jak mieli艣my PT dostawa艂 zawsze nowe cz臋艣ci i to te sprawdzone. Pan Andrzej jest na pewno super fachowcem, ale moje mo偶liwo艣ci znalezienia dowolnej czesci do ultra rzadkich aut, przerastaj膮 Wasze wyobra偶enie.
Ka偶dy ma swoje zdanie, ale ja mam swoje, masz auto, je藕dzisz, kupujesz nowe cz臋艣ci,
i je藕dzisz dalej samochodem, a nie wynalazkiem.
Koledze Sterydowi, radz臋 troch臋 w艂asnego zdania, bo brzmi to 艣miesznie.
Napisano 06 August 2020 - 19:27
Piotrze przesta艅 pitoli膰 i nast臋pnym razem zapoznaj si臋 ze specyfikacj膮 sprzedawanego sprz臋g艂a zamiesci艂em 3 zrzuty zobacz na ma艂y zapis w informacji dodatkowej (sprz臋g艂o od 2,0 dla przyk艂adu ), wszystkie te sprz臋g艂a s膮 sprzedawane jako nowe - ale faktycznie nowe nie montowane ma inna cen臋 . I prosz臋 wi臋cej wiary w ludzi zobaczymy jak b臋dziesz szuka艂 zestawu do crd czy tez kupisz nowy za ponad 7tys zl , czy dob膮 alternatyw臋
Na dw贸ch pierwszych zrzutach pod艣wietlone : towar montowany wcze艣niej
Na trzecim faktycznie zapis :towar nowy
Hurtownia nawet nie pisze 偶e produkt jest po regeneracji , 90 % klient贸w nie wie co kupuje i jest przekonane 偶e maja super okazj臋 i nowe sprz臋g艂o .
Za艂膮czone pliki
U偶ytkownik andreeas7 edytowa艂 ten post 06 August 2020 - 19:28