SPRYSKIWACZE
Oczywiście aukcja poglądowa bo cena mnie przeraża

Dzwoniłem do kolesia z tej aukcji i mówł mi że musi byc taka pompka bo to jest pompka wysokiego ciśnienia a ta co ja mam napewno nie da takiego cisnienia, nie pamietam jak wygląda nasza ale chyba sie zbytnio nie różni teraz pytanie czy nasza da rade wysunąć spryskiwacze czy tez będe musiał kupować taka pompke w komplecie.
Samą taką pompke można kupić za 40 zł + spryski 80 zl.
Spryski podłoncza się pod instalacje która juz jest, spryskiwacze otwierają się dopiero za 3 razem spryskiwania szyby czyli nie za każdym kiedy psikne, są tam jakies zaworki spiętrzające odpowiadające za to.
A i odnośnie zderzaka czy wiecie może jak jest wykonany przedni zderzak czy jest pusty w środku i czy mozna sie dostać do tej częsci wystajacej czy może ma jakąś pianke czy steropian.
Mile widziane wszystkie sugestie i słowa krytyki

[shadow=red]Foto relacja z zakładania sprysków stałych na reflektory. [/shadow]
Na samym początku odkręcamy grill dwie śruby po prawej dwie po lewej na klucz 7. TRZEBA UWAŻAĆ ŻEBY NIE POURYWAĆ ZACZEPÓW jak juz odkręcimy śruby, najpierw delikatnie na dół cisniemy cały gril poźniej do góry ( u mojego brata w USA się inaczej ściąga )
Zaczynamy od wymierzenie gdzie je chcemy zamontować, najlepiej jest montować delikatnie pod skosem zeby lepiej sikały na lampy.

Oczywiście trzeba sobie zaznaczyś gdzie to ma być

Wiercenie, to już technika dowolna ja wierciłem na rogach zaznaczenia poźniej ostrym nożykiem wycinałem kwadracik trzeba bardzo uważać żeby nie przedobrzyć bo ja wyciaołem za dużo o 2 mm i widac minimalna dziurkę.

Po wywierceniu i wycięciu musimy przeciągnać wężyk, żeby ułatwić sobie sprawe mozna odkręcić nadkole tylko część dolna na 3 śruby i odchylić mamy pelen dostep do wszystkiego, do spryskiwacza i do wężyka. Ja tego nie zrobiłem, wlożyłem ręke pod halogen i celowałem w dziurkężeby wyszło tak jak na zdjęciu.

Jak już będziemy mieli przeciągniete wężyki z prawej i lewej strony trzeba je połączyc trójnikiem. Ja łączyłem tutaj trojnikiem bez zaworka. Łączymy gdzies koło zderzaka żeby jak jak najkrótsze były wężyki do spryskiwaczy.

Po połączeniu przyczepiamy węzyk żeby nie latał po całej chłodnicy ja zrobiłem to jak na zdjeciu, tam gdzie jest niebieska izolacja znajduje sie panceż owiniety na wężyku żeby sie nie przecierał od drgań

Jeżeli ktoś chce podłonczyc spryskiwacze reflektorów pod spryskiwacze szyb to trzeba zastosować trójnik z zaworkiem takim jak na zdjęciu, ja go umiejscowiłem tam gdzie węzyk oryginalny jest połączony takim plastikiem jak na foto nr 2

Teraz możemy już tylko sprawdzić jak nam spryskują.

A tak wyglądają w Buicku
http://i50.tinypic.com/24lorwx.jpg
Jeżeli ktoś ma jakies pytania odpowiem z miła chęcią.
Zdjęc nie miałem jak robić więc jest ich niewiele ale myśle że przedstaiają zarys jak to trzeba zrobić.
Czas wykonania z pomocnikiem w moim wypadku z ojcem od 1 do 2 h
Spryskiwacze mozna sobie dobrać w sklepie motoryzacyjnym czasmi maja bardzo duży wybor i napewno coś znajdziecie ciekawego, ładnego i fukcjonalnego.
Jak sie zrobi ciepło zrobie kolejną foto relacje z dodatkowym zbiorniczkiem na płyn i pompka wysoko cisnieniową.