[Guide]Projekt Spryskiwacze Reflektorów FotoRelacja
Napisano 01 March 2010 - 18:41
Te wysuwane, tak jak na filmikach, spryskują reflektor pod takim ciśnieniem, że z pewnością zostaje on umyty.
Napisano 01 March 2010 - 18:47
wtym uniwersanym zestawie masz tam link jest pomka razem ze zbiornikiem,oczywiscie ze potrzebujesz pomke o wyskim cisnieniu,ale czy spryskiwacze sa wysuwane czy naklejane nie gra zadnej roli,chodzi o to ze w autach ktore maja spryskiwacze lamp,maja tez wieksze zbiorniki,bo inaczej to bedziesz musial co chwile plynu dolewac
Napisano 01 March 2010 - 18:49
Ale jeżeli w BMW spełnia role spryskiwacza to nie powinno byc tak źle. Ja bym podlączył tą pompke wysoko ciśnieniowa pod nasz zbiorniczek
Wydaje mi się że kupie takie spryski jak własnie te od BMW zbiorniczek pompke wysoko ciśnieniową i zrobie to w jedną całość.
Zbiorniczek na płyn na złomie za groszke te spryski z jakiegos rozbitka może znajde no i pompka jakaś wysoko ciśnieniowa.
Napewno koszt nie przekorczy 100 zł a napewno będą lepsze niż te takie uniwersalne co olaf pokazałeś bo to dla mnie strasnzie wygląda jedynie co można wykorzystac to wszystko oprucz sprysków.
Napisano 01 March 2010 - 19:42
Napisano 01 March 2010 - 21:33

[ Dodano: 2010-03-01, 21:33 ]
http://www.allegro.p... ... sklep.html
Napisano 02 March 2010 - 07:46
ja wlasnie ten zestaw zamowilem wczoraj
jak zamontuje to wrzuce pare fotek
wysowanych nie chcialem moze to lepiej wyglada ale montaz skomplikowany ,raczej sprawa dla warsztatu,a jak cos spieprzysz to zderzak na zlom,pozatym niewiadomo czy wysuwane sie zmieszcza w zderzaku pt,chodzi o wysokosc,gdyby byly wysuwane do przodu ze zderzaka to inna sprawa to raczej zawsze sie da zamontowac
Napisano 02 March 2010 - 11:59
Napisano 02 March 2010 - 12:54
Napisano 02 March 2010 - 13:53
Ten zestaw , co Ty będziesz montował ma pompkę niskiego ciśnienia, czy uważasz, że spryskanie reflektora takim "siuśkiem" coś da ? Gdybyś miał zamontowaną wycieraczkę na reflektorze , to owszem , ale samo spryskanie chyba niewiele da.

Napisano 02 March 2010 - 15:14
Napisano 02 March 2010 - 15:50
Ja siuskami bym nie spryskal tak dobrze reflektorow - nie mam takiego cisnienia w pecherzu - chyba prostata mnie dopada

Napisano 02 March 2010 - 16:10
Znając już Twoje zdolności , to z zamontowaniem wysokociśnieniowych spryskiwaczy, nie miałbyś chyba większych problemów.

Gdybyś miał do tego zestawu dołączone do reflektorów wycieraczki, to by to działało. Taki zestaw może jest przeznaczony do aut wyposażonych w wycieraczki reflektorów.
Jeśli ich nie masz , a nie masz ich na pewno, to aby mycie reflektorów podczas jazdy było skuteczne, powinieneś mieć pompkę o większym ciśnieniu.
Czy warto montować coś , co nie spełni swojego zadania , na to pytanie niech każdy odpowie sobie sam.

Napisano 02 March 2010 - 17:02
Napisano 02 March 2010 - 17:31
Wiesz dobrze, że nie wiem jaka jest tam pompka, z reszta pewnie nikt z nas tego nie wie. Litrowy zbiornik może świadczyć , że jest tam zamontowana zwykła pompka.
Zobaczymy co jasmina kupił i jaką opinię wyda po zamontowaniu tych spryskiwaczy. Chciałbym, żeby jego modernizacja , dała właściwy efekt , bo każdy pitek należy przecież do naszej rodziny.

Napisano 02 March 2010 - 21:10
czy nie wygodniej zatrzymac sie rozprostowac kosci i przetrzec szkielka szmatka?????????????

Napisano 02 March 2010 - 21:16
teraz to jest punkt honoru,montujemy i juz
Napisano 02 March 2010 - 21:43
Napisano 02 March 2010 - 22:23
Cenię ludzi którzy potrafią zmienić swoje zdanie . Potrafisz słuchać( czytać) i samemu wyciągać wnioski.

Napisano 02 March 2010 - 22:58
Podjade z ciekawosci i sie dowiem co to jest i po co. Mysle ze dla osob ktore mają te glupie ksenony to jest cos dobrego ale dla nas - mam teraz mieszane uczucia.

Napisano 03 March 2010 - 09:35
Co do sprysków wczoraj ojciec montował spryski w swoim buciku i wyszło mu naprawde okej. Spryski od Fiata z trzema dyszami zostało tylko podłączenie do pąpki tej samej co ma przy zbiorniczku do szyb.
Ja zakładam te śikawki ze względu na to że mam zamontowane xenony.
Dzis jakdę po spryski zamówić bo koleś nie miał, i myślę że w sobote będe montował, postaram sie zrobić jakaś relacje foto.
A moje zdanie jak nie spróbujesz nie będziesz wiedział, ja też spróbuje podłonczyć pod pąpke tą naszą ze zbiorniczka do szyb zobaczymy jak zda to zostanie jak nie to będe kombinował inaczej.
Jasmina mozna zrobić klik i kupić i nie jeździc i wogole spoko, ale jak ci przyjdzie i zobaczysz taki badzew to będziesz rozczarowany....
A ja mam złom koło mojego garazu wiec na piechotke idę i szperam i wygrzebuje co tylko moge...