Łącznik elastyczny wydechu, plecionka, zakup wymiana
Napisano 05 grudnia 2020 - 14:31
Dajcie znać jak poradziliście sobie z dziurawą plecionką.
Edit:
Pozwoliłem przenieść temat do odpowiedniego działu.
Pozdrawiam.Kade
Napisano 05 grudnia 2020 - 17:51
Aby ci nie poszła gładko fabryczna plecionka w kołnierzu mocowania do kolektora wydechowego - trzeba żeżbić aby założyć normalną plecionkę
Napisano 05 grudnia 2020 - 18:36
Tak naprawdę to nie wiem w którym miejscu poszło, bo normalnie plecionka wygląda ok, ale w środku jest pewnie gdzieś dziura w tym plastiku czy co tam idzie pod plecionką. Nie bardzo wiem co masz na myśli pisząc gładko fabryczna plecionka.
Napisano 05 grudnia 2020 - 18:59
Jak olej Mopar i filtry (powietrze i olej) Knecht to wyjdzie prawie 200 zł.
Dziś paliwko po 4.18 zł to porównywalne do pełnego baku.
A tak z ciekawości ( ja mam akurat automat).... on bez wciśniętego sprzęgła nie zapali??? nawet na luzie??? Przecież to absurd
Fabryczna plecionka jest wewnątrz całość ma 7 cm oryginał sprawny nam
Załączone pliki
Napisano 05 grudnia 2020 - 19:17
A o to chodzi, dobra, obczajam już żeby to stwierdzić to muszę to wykręcić i sprawdzić wzrokowo czy to ta plecionka w środku, czy zewnętrzna. Odedzwę się jak będę już miał info na ten temat. Dzięki za pomoc
Napisano 05 grudnia 2020 - 19:19
plecionka za katem to na ile pamietam to fi 55-60 co do długości to już na oko jeśli tak na szybko, ja u siebie nie mam kata i dopiero mam komedie z autem bo czasem nie wiem jka i o co zapytać, czyli czemu szarpie lub skacze
Napisano 05 grudnia 2020 - 19:21
Napisano 05 grudnia 2020 - 19:33
Jasny gwint, na psa urok, żeby to było lato, a tu zima. Nic wejdę pod auto i obczaję czy od spodu też plecionka jest cała, jak cała to znaczy że ta wewnętrzna poszła i tyle. Po cholerę oni wymyślili takie podwójne plecionki ?
Napisano 05 grudnia 2020 - 19:54
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 05 grudnia 2020 - 20:14
Napisano 05 grudnia 2020 - 20:09
Andrzeju odpocznij już bo literki ci się mylą, proponuję napić się i zaliczyć reset, robię to co weekend i pomaga
Napisano 05 grudnia 2020 - 20:23
Andrzeju odpocznij już bo literki ci się mylą, proponuję napić się i zaliczyć reset, robię to co weekend i pomaga
To tylko android poprawia w słowniku
Spoko już odpoczywam
Napisano 05 grudnia 2020 - 21:24
To tylko android poprawia w słowniku Spoko już odpoczywam
Ja wypoczęty a Ty ?
Napisano 06 grudnia 2020 - 12:26
jak młody bóg
Napisano 12 grudnia 2020 - 15:12
Narazie za bardzo nie miałem jak tego sprawdzić, (brak kanału) wczołgałem się pod spód, i jest dziura od spodu w plecionce, od strony katalizatora. Ale coś jeszcze się urodziło , jak odpalam auto to chodzi na 3 cylindry przez chwilę i kopci się strasznie, tylko jeszcze nie wiem skąd, zrobi się ciemniej to podejdę do auta z latarką i zobaczę, ale zapach tak jakby płynu chłodzącego ? Znając moje szczęście uszczelka pod głowicą pewnie , jak się rozgrzeje trochę to przestaje kopcić i chodzi normalnie, aż do zgaszenie, jak odstoi kilkanaście minut powtórka z rozrywki.
Napisano 12 grudnia 2020 - 15:56
kabli jeszcze sprawdź
Napisano 12 grudnia 2020 - 22:20
Wskazuje to na uszczelkę. Będziesz miał łatwiej z plecionką
Napisano 12 grudnia 2020 - 23:01
Wskazuje to na uszczelkę. Będziesz miał łatwiej z plecionką
a co tu wskazuje na upg?
płynem może walić jak masz korek nie szczelny , wyciek paruje , a wiatrak zaciąga, miałem tak po zrobieniu upg , bo korek został stary i troche marny
Napisano 13 grudnia 2020 - 21:05
Znalazłem jeden wyciek z węża płynu chłodniczego, z tyłu przy grodzi, jutro postaram się to uszczelnić i sprawdzić efekty
Napisano 16 grudnia 2020 - 22:00
a co tu wskazuje na upg?
To że może przeciekać płyn do komory spalania tego cylindra, zalewa wtedy świecę i ten cylinder nie pali. Kiedy silnik się rozgrzeje to zaczyna pracować do kolejnego zgaszenia i zalania świecy płynem. Ale oby to nie było to
Napisano 06 stycznia 2021 - 13:25