Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Zdjęcie

Halogeny i światła dzienne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
427 odpowiedzi w tym temacie

#281 ARON

ARON

PT MC

• Pomagamy sobie
  • Rok Produkcji:xxxx
  • Silnik:2.0
  • Imię:x

Napisano 18 lutego 2013 - 23:08

Raczej nie, raczej nie, lecz plusem jest, że pasuje właściwie do wszystkich aut, nawet tych najbardziej nowoczesnych z trochę bardziej pokręconą elektryką - w razie potrzeby możesz w każdej chwili zdemontować i w innym założyć. Jego działanie jest sygnalizowane kontrolką na tablicy rozdzielczej, ponadto można dezaktywować hamulcem ręcznym (wygodne dla taksówkarzy, służb porządkowych, kurierów itp. sytuacji, gdzie auto zazwyczaj trochę dłużej stoi na odpalonym silniku).

Hm, a ile Andrzeju dokładniej kosztuje ten Wasz z indywidualną regulacją mocy?

#282 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2020
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Andrzej

Napisano 18 lutego 2013 - 23:21

ARON,
On nie ma indywidualnej regulacji mocy ma ustawione 30% i wszytko co ma opisane Twój , a cena 40zł w chwili obecnej jeszcze dogrywam dodatkowy obwód masowy do rozłaczania przekaznika żeby nic nie dołaczacz przy montazu .Uwierz reszta to tylko chwyty reklamowe sprzedawców aby łatwiej wypromowac i sprzedac produkt nic absolutnie z mojej złosliwosci :lol co do promowanego sterownika . :piwo

#283 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 19 lutego 2013 - 09:36

ARON,
Puść mi instrukcje i schemat od tego Twojego modułu i uczciwie go popatrzymy co on tak naprawdę ma zrobiony jest estetycznie ale i kosztuje a funkcjonalność taka sama jak taniego.Z ilosci wyprowadzeń na 100% nie ma rozłączanej masy wymaganej do PT cruisera ? trzeba kombinować .

#284 ARON

ARON

PT MC

• Pomagamy sobie

Napisano 19 lutego 2013 - 17:35

Niestety Andrzeju, ale jakby zależało to jedynie ode mnie, to byś dostał, ale ja nie mam takich info - z tym to już raczej do producenta musisz... Są 2 warianty: na plus albo na masę.
http://www.dzienne.eu/in.pdf

#285 AndrePT

AndrePT

PT MC

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2.4GT

Napisano 19 lutego 2013 - 22:21

co by nie pisał - jest to wygodne, mam to w innym autku i sprawdza się - w PT też bym chciał.

#286 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 20 lutego 2013 - 15:10

Zgodnie z objetnicą jest juz dostepny moduł swiateł dziennych do PtCruisera
nie wymagający stosowania dodatkowych przekazników do montaż , na dniach dostane piewsze szt juz konkretnie robione pod PT chętnych prosze o inf.na e-mail.
Moduł bedzie również wystawiany przez producenta na allegro pod oznaczeniem " DRL02" każdy może zamówic samodzielnie .
Instrukcja montazu była juz publikowana na forum - ale zostanie zmodyfikowana do konkretnego tego modułu aby kazdy mogł go zamontowac samodzielnie max 30 min roboty :
- kable podłaczane tylko przy bezpiecznikach
- jeden kabelek od przełacznika

#287 ARON

ARON

PT MC

• Pomagamy sobie

Napisano 20 lutego 2013 - 15:35

Czy ten Wasz moduł dedykowany SD02 zapala wybrane światła dopiero po odpaleniu i tymczasowo gaśnie po zaciągnięciu ręcznego?

#288 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 20 lutego 2013 - 15:37

ARON,
z wyjatkiem gasniecia po zaciągniecu recznego wszytko (nie jest mi to potrzebne do zycia )

#289 sluna

sluna

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2.2 touring
  • Imię:Darek

Napisano 20 lutego 2013 - 15:57

andreeas7, no i dobra robota :piwo

#290 AndrePT

AndrePT

PT MC

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2.4GT

Napisano 20 lutego 2013 - 21:44

Andrzeju, jak tylko Andreeas skończy projekt kupuję u niego urządzonko z jakąś instrukcją i zrobię "manuala" tu na forum - o ile Andreaas sam tego wcześniej nie zrobi.

Tomek w niedzielę byliśmy w "gościach" u Andrzeja i rozmawialiśmy o tym rozwiązaniu.
Liczę mocno - jak wielokrotnie do teraz - na Andrzeja :piwo . fajna sprawa światła dzienne.

#291 ARON

ARON

PT MC

• Pomagamy sobie

Napisano 21 lutego 2013 - 17:26

ARON,
z wyjatkiem gasniecia po zaciągniecu recznego wszytko (nie jest mi to potrzebne do zycia )

Pewnie nie, ale zależało mi na tym, bo tak jest m.in. fabrycznie nie tylko w PiTku, ale i w większości amerykańców (i nie tylko) na Kanadę...
Polecam AndrePT - mądre, wygodne i praktyczne. :kciuki

#292 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 21 lutego 2013 - 17:28

ARON,
Zrobienie tej funkcji to 10zł i 15minut wiecej czasu na prace z każdym modułem :cwaniak

#293 ARON

ARON

PT MC

• Pomagamy sobie

Napisano 21 lutego 2013 - 17:30

No, też tak słyszałem, że wystarczy dodatkowe podpięcie pod czujnik, czy jakiś tam kabelek idący od ręcznego i finito...

#294 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   

Napisano 21 lutego 2013 - 17:35

ARON,
Widzisz jesteś mądry i cwany :brawo i niech tak zostanie nie wszytko jest ale wszytko można zrobić tylko czy wszytko potrzeba , nie zawsze ? i najwazniejsze nie zawsze sie chce :cwaniak .

#295 Bezimienny Gość.driver76_*

Bezimienny Gość.driver76_*
  • Guests

Napisano 22 lutego 2013 - 20:10

Przepraszam a czy trudno ten modulik podłączyć?Zielony jestem w elektryce,no i mam przełącznik zespolony walnięty. hmm

#296 sluna

sluna

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:2.2 touring
  • Imię:Darek

Napisano 22 lutego 2013 - 20:26

driver76, przełącznik zrobi Ci andreeas7, dogadajcie się, i sure bez sprawnego zapewne nic nie podziałasz :piwo

#297 ARON

ARON

PT MC

• Pomagamy sobie

Napisano 23 lutego 2013 - 01:30

Przepraszam a czy trudno ten modulik podłączyć?Zielony jestem w elektryce,no i mam przełącznik zespolony walnięty. hmm

Niby nie, ale ja sam tego nie robiłem, bo akurat kulam w elektryce. Walnięty zespolony nie ma tutaj wpływu, albo przynajmniej u mnie (ale mam inny moduł niż Andrzeja).

#298 miecio

miecio

VIP

• Przyjaciel forum
  •      
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio

Napisano 26 lutego 2013 - 17:52

no to banal taki ale napisze,... na spociku w istebnej przed wyjazdem bylo zimno, szyby zalodziale auto zimne wiec postanowilem pojsc i zapalic motorek z dmuchawa na belna wydajnosc, tak tez zrobilem bylo jeszcze widno, po jakims czasie no kolo godziny kolega mayhem mnie pyta czy wiem ze auto pracuje, no to mu mowie ze tak, ale patrze przez okno ze juz ciemno a swiatla sie nie swieca, wychodze, wylaczam motor, startuje, zapalil swiatla sie nie swieca, nazad to samo i tak kilka razy, przeklalem pod nosem sie zje...y te do jazdy dziennej, sie zje....y, zagwozdke mialem do czasy jak wyezdzalismy,.... sie okazalo ze no hamulec reczny byl zaciagniety, to sobie powiedzialem nie powiem co.... :miecio
/z tym ze ja zadnego modulu nie posiadam, ...polift...

#299 ARON

ARON

PT MC

• Pomagamy sobie

Napisano 26 lutego 2013 - 18:16

Tylko przednie Miecio Ci świecą w takiej opcji?
Jak reagują na ręczny i masz wrażenie, że w pozycji OFF słabo się palą (żarzą), to właśnie mogą to być DRL fabryczne. Czy CRD były oferowane w Kanadzie hmm

#300 miecio

miecio

VIP

• Przyjaciel forum
  •      
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio

Napisano 26 lutego 2013 - 18:50

aron, tylko przednie mi swieca w takiej opcji, juz gdzies pisalem jak to u mnie jest ze w serisie kombinowali i nie dali rady, ale ja mam 2006 2,2 crd europa... :miecio

wydaje mi sie ze nie bylo dizli wogole w ameryce, ,....nawet jestem tego pewien, bo mam przyjaciela w usa i chcialem dawno temu do dizla pt instrukcje serwisowa to wydzwanial wszedzie, meilowal i chodzil na butach to nie bylo takiej ocji...
oczywiscie swiatla swieca z mniejsza moca ale u mnie to jest realizowane na dziennych a a nie na dlugich i tu jest ciekawostka....