Żarówka postojowa - wymiana
Napisano 09 maja 2011 - 18:58
Napisano 09 maja 2011 - 23:05
skoro ja z moja lapa dalem rade to zapewne sobie poradzisz.....
Napisano 09 maja 2011 - 23:46
Nie mogąc się tam dostać ... pojechałem do serwisu

Zapłaciłem łącznie 60 zł za : żarówkę, wymianę i ustawienie świateł (sam chciałem ustawić)

Napisano 10 maja 2011 - 17:36
troche cierpliwosci i powyginania nadgarstka, innego sposobu nie ma
skoro ja z moja lapa dalem rade to zapewne sobie poradzisz.....
wiesz moze jak ona jest dokladnie mocowana? bo domacuje się tego kabelka od tej żarówki ale boje sie mocniej pociagnac zeby nie urwać, bo nie mam pewności czy tam trzeba cos jeszcze przekręcić czy nie..
Napisano 10 maja 2011 - 17:41
Nie musisz ciagnąc za kable , oprawka żarówki pozycyjnej ma specjalny długi wąs do demontażu - jak ci sie nie spieszy rano wrzuce ci fotki mam swojego PT rozebranego przodem do konserwacji i lampy na wierzchu moge zrobic zdjecia
Napisano 10 maja 2011 - 18:00
!!!
Napisano 10 maja 2011 - 19:06

Napisano 10 maja 2011 - 19:10
Nie ma problemu , zajrzyj ok 10 jutro - juz będa wstawione do tego postu.
Napisano 10 maja 2011 - 19:11

Napisano 11 maja 2011 - 10:22

Napisano 12 maja 2011 - 18:36
Bezimienny Gość.driver_*
Napisano 21 lutego 2016 - 21:46
Witam mam ten sam problem za nic nie mogę zlokalizować tej żarówki postojowej, można prosić o jakieś wskazówki lub fotki (będą mile widziane ) pozdrawiam:)
Użytkownik driver edytował ten post 21 lutego 2016 - 21:46
Napisano 21 lutego 2016 - 22:14
jak otwierasz klapkę w nadkolu, to ukazują ci się kabelki. Żarówka postojowa takiego kabelka nie ma, tylko powinien być taki płaski wystający plastik. Chwytasz go i przekręcasz (jak nie było długo odkręcane to może nie być łatwo - nic na siłę, rozruszaj to) i jak to wyciągniesz na końcu zobaczysz żaróweczkę. W wymieniłem na LEDową i się dobrze sprawuje
Bezimienny Gość.driver_*
Napisano 21 lutego 2016 - 22:24
właśnie widziałem taki jakby plastik ale otwarłem chyba jakaś taka pokrywkę na zaczepy była i tam była jakaś płytka i kółka... moż
e to od regulacji świateł, niby dało się to przekręcić ale nie próbowałem wyciągać, też myślę żeby wrzucić leedy
Napisano 05 marca 2016 - 16:03
Łapiesz za ten "was" kręcisz w lewo i wyciagasz
Jesli masz nadkola w zamiennikach, to klapka jest przykręcana wkrętami, nie na zatrzaski.
Wygodniej będzie jak podniesiesz auto i skręcisz kolo do wewnątrz
Bezimienny Gość.Cricket_*
Napisano 05 kwietnia 2016 - 11:21
Dobra, po 6 latach spaliła mi się ta postojówka. Wymiana kierunku czy też zwykłej drogowej żarówki nie ma problemu, ale postojówka?! Czytam ten wątek chyba z 4-5 raz, gonię jak powalony na dół do auta, żeby poszukać jakiegoś wąsa. Klapka już ma dość wyjmowania i wkładania, za chwile odmówi i posłuszeństwa, a ja wciąż nie wiem jak dostać się do tej żarówki.
Wyciągnąłem jakieś ustrojstwo co na końcu ma taki plastik, wkładam palec w dziurę i wyczuwam tam oprawkę tej postojówki, ale jak ją wyciągnąć? Załączam zdjęcia.
Ustrojstwo, które wyciągnąłem:
http://screenshot.sh/ov2yklGtvlwv8
A tak to wygląda od dołu, po wyciągnięciu tego czegoś z górnego zdjęcia:
http://screenshot.sh/ouUs8StxBFIpa
Co dalej? A może nie w tym kierunku idę?
Napisano 05 kwietnia 2016 - 11:29
Postojówka ma taką oprawkę
Załączone pliki
Użytkownik Pitek78 edytował ten post 05 kwietnia 2016 - 15:14
- bartek_sz3 lubi to
Bezimienny Gość.Cricket_*
Napisano 05 kwietnia 2016 - 12:32
Cricket, to jest silniczek regulacji świateł.
Postojówka ma taką oprawkę
o kurde! Dzięki, zrobione w minute. Od piątku z tym pierdzieliłem się. Nie mogłem doszukać się u mnie tego tajemniczego wąsa, o którym pisali na początku. Okazało się, że ja cały czas smyrałem palcem po tym wąsie, ale cały czas byłem przekonany, że to kawałek obudowy jest.
Napisano 05 kwietnia 2016 - 20:53
o kurde! Dzięki, zrobione w minute. Od piątku z tym pierdzieliłem się. Nie mogłem doszukać się u mnie tego tajemniczego wąsa, o którym pisali na początku. Okazało się, że ja cały czas smyrałem palcem po tym wąsie, ale cały czas byłem przekonany, że to kawałek obudowy jest.