tłumik
Bezimienny Gość.Anonymous_*
Napisano 16 września 2012 - 16:19
Napisano 16 września 2012 - 16:47
Amerykanie nawet upychali jednostki V10 od Viper'a, więc jest taka możliwość, jednakże konieczna przeróbka na RWD...najchętniej bym tłumiki poprowadził przy prawym i lewym progu tak jak miały stare AC Cobry, co do silnika? można by wcisnąć od Dodge Magnum.
Napisano 16 września 2012 - 19:18
Kupiłem taki za 140 zł jakiej bliżej nie znanej firmy, jest głośniejszy od mojego starego , chociaż miał dziurę. Jeśli ktoś lubi taki basowy wydech to Chętnie odstąpie za pół ceny.
Przy przekroczeniu 2000 obrotów ryczy jak szalony.Ja jestem już za stary na takie urozmaicenie jazdy ??
Napisano 16 września 2012 - 19:25
racjaJa jestem już za stary na takie urozmaicenie jazdy ??

Ale tzw. bulgot amerykanców jest świetny

Napisano 16 września 2012 - 22:00
Napisano 16 września 2012 - 22:45

Napisano 17 września 2012 - 11:00
Napisano 17 września 2012 - 18:42
Oj tak, święte słowa, powinien mieć przynajmniej V6 pod maską, myślę, że ówczesny 2.7 by zmieścili na luza, choć i on z konkretnym tłumikiem jeszcze nie tak brzmi jak typowe US-V8!ARON,
..ale sam przyznasz, że pitkowi taki ''bulgocik'' przydałby sie...taki amerykański

No to wydech musi być konkretnie przerobiony albo...nie uwierzę jak nie zobaczę/usłyszę (no chyba, że mamy inne wyobrażenia co do bulgotuARON, zapewne nie slyszales jeszcze wydechu kjkaczm (Krzyska). On bulgocze, mimo ze to R4.

A propos dźwięku silnika, to bardziej rasowy wydobędziecie praktycznie z każdej jednostki montując: otwarty-sportowy dolot powietrza, wydajniejsze kolektory wydechowe, sportowy układ wydechowy, nie tylko tłumiki - im mniej oporów w przepływie powietrza przez silnik, tym lepiej, choć nie znaczy, że każdy będzie od razu bulgotać...

Z ciekawostek odnosnie wydechu: na dzień dzisiejszy pozostało mi jedynie wymontowanie rezonatorów (tłumików końcowych) i osiągam identyczny efekt w innym Mopar'ze (choć to też jeszcze nie bulgot) -

Bezimienny Gość.GrzegorzW._*
Napisano 02 października 2016 - 16:44
Pozwolę sobie dołączyć do tematu otóż nabyłem mojego PT z takim lekko rozklekotanym wydechem i miał z lewej końcówkę z prawej sama rura wyglądało to po wydaje mi się dość krótkim czasie eksploatacji jakby coś mi tę prawą stronę roz****** .A i same spawy dość kiepsko wykonane. Do celu wydech od połowy się rozleciał pękły spawy z prawej strony mocowanie się urwało chciał bym to poskładać tak żeby miało to "ręce i nogi" i ładnie wyglądało . Może ktoś podesłać jakieś foto jak to poskładać albo link gdzie mógłbym zerknąć . Atak nawiasem mówiąc to jedna z paru tajemnic tego egzemplarza
.