Napisano 29 czerwca 2013 - 22:32
Napisano 29 czerwca 2013 - 22:40
Napisano 29 czerwca 2013 - 22:40
A może w kategorii sekta się to kwalifikuje? Podobno tam też wszystko na rozkaza ja w armii to w korporacji jestem czy w firmie? Nic nie mogę dopasować
Napisano 29 czerwca 2013 - 22:44
Napisano 30 czerwca 2013 - 08:04
A może w kategorii sekta się to kwalifikuje? Podobno tam też wszystko na rozkaza ja w armii to w korporacji jestem czy w firmie? Nic nie mogę dopasować
Napisano 30 czerwca 2013 - 08:15
Napisano 30 czerwca 2013 - 09:39
Napisano 30 czerwca 2013 - 09:57
Tak zapomnieć się da, jak masz fizyczną prace, gwizdek i zapominasz o wszystkim niech się zmiennik martwi.
Maklerstan zastanawia mnie, w czym przeszkadzają Ci ludzie, jak to określasz z "produkcji"?
Wyśmiewasz się z tego, co jedzą, jak się zachowują, a na dodatek jak podchodzą do pracy.
Dziwi mnie Twoje podejście, ponieważ w czym jesteś lepszy od ludzi pracujących fizycznie?
Ja sama jako młoda dziewczyna, która skończyła szkołę średnią pracowałam jako sprzedawca w sklepie z bielizną. Marka należąca do ekskluzywnych, jednak fizycznie też było trzeba pracować- nosić kartony z towarem, metkować, układać towar, a co najgorsze znosić niektórych "krawaciarzy", którym wydawało się, że są ponad mną.
Niejednokrotnie słyszałam w sklepie teksty młodych panien, które wyszły bogato za mąż, cyt. "dziecko ucz się ucz, bo jak nie będziesz się uczyć, to skończysz jak ta pani na kasie", a przecież jak pracowałam na to żeby zacząć pierwszy etap studiów, na dodatek mega wymagających studiów.
Poza tym w dzisiejszych czasach coraz więcej ludzi posiada wyższe wykształcenie i nie jest to powód do dumy rodu z PRL. W mojej pracy pracują chłopacy na magazynie i mają wyższe wykształcenie, ale przez właśnie takich ludzi jak ty określani są jako Ci gorsi.
Chcę Ci tylko powiedzieć, że liczy się człowiek i to co sobą reprezentuje. Czasami w Twoje życie wniesie więcej osoba właśnie taka "produkcyjna". Obecnie ceni się ludzi, którzy mają niekoniecznie wyższe wykształcenie a doświadczenie i dużo chęci do pracy.
Apropo Twojego biurakrytycznego podejścia- nie wiesz o tym, że właśnie Ci "produkcyjni" pracują na Ciebie?
I ostatnie- nigdy nie wiesz jak potoczy się Twoje życie i co będziesz robił za rok....i co róż się szkole
I tak jeszcze coś, do poczytania, żebyś się wysławiał jak na "biurowego" przystało![]()
Nie widziałem, żeby ktoś pisał coróż, spotkałem się natomiast z wersją co i rusz, którą słowniki poprawnej polszczyzny dyskwalifikują jako błędną. Myślę, że ta krytyczna ocena jest przejaskrawiona, we współczesnej literaturze i publicystyce można znaleźć liczne przykłady użycia formy co i rusz, wcale nie tylko w dialogach stylizowanych na język potoczny.
— Mirosław Bańko, PWN
Napisano 30 czerwca 2013 - 12:26
śluna.... cos ty taki brutalny???AnitaLG, ... a język ludzki jest biedny i ubogi
![]()
Anita jak zawsze trafna riposta
...tak to w ogóle o co chodzi? temat jest zbyt ''płytki'' jak na to forum...chłopie posiłkuj/podniecaj się w pracy posiłkami itd.
Miłego życze
Napisano 30 czerwca 2013 - 18:08
Po czym wnioskujesz że się wyśmiewam?Maklerstan zastanawia mnie, w czym przeszkadzają Ci ludzie, jak to określasz z "produkcji"?
Wyśmiewasz się z tego, co jedzą, jak się zachowują, a na dodatek jak podchodzą do pracy.
Po za tym nie rozumiem skąd taka wrogość do mnie i dlaczego zakładasz że moja droga zawodowa jest okupiona nieszczęściem innych. Co do syfu się nie ustosunkuje bo nie rozumiem co przez to chcesz powiedzieć.pytanie czyim kosztem robisz tak zawrotną karierę? zwłaszcza w takim syfie jak korporacje?
MAKLERSTAN1, monika_antonina nie wiem, jak długo pracujecie w swoich firmach ale życzę wam abyście za 10 lat mieli to samo zdanie co teraz o korporacjach i żeby życie waszego zdania nie musiało"weryfikowac"....
Napisano 30 czerwca 2013 - 20:09
Napisano 30 czerwca 2013 - 20:41
Napisano 30 czerwca 2013 - 20:51
Napisano 30 czerwca 2013 - 20:56
Ja tylko do ch...ry chciałem sobie ankietkę zrobić, bo byłem ciekaw jednego tematu, a dałem się wciągnąć w rozmowę nie prowadzącą donikąd.
Napisano 30 czerwca 2013 - 21:08
Napisano 30 czerwca 2013 - 22:59
Napisano 30 czerwca 2013 - 23:15
Chyba do następnej paczki dorzucę Ci kaszankę z centralnej Pl-własnej roboty!Systematycznie ją wysyłam na Kaszuby i wszyscykawałek kaszanki lub inne ścierwo
Napisano 01 lipca 2013 - 04:04
Napisano 01 lipca 2013 - 10:02
Napisano 01 lipca 2013 - 10:07
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Nie działa klimatyzacja i brak pracy wentylatora chłodnicy |
Techniczny podstawowy | zero |
|
![]()
|
|
problem z utrzymaniem obrotów, dziwne skoki pracy silnika |