Problem z centralnym zamkiem
Bezimienny Gość.Maniaczek_*
Napisano 28 stycznia 2018 - 18:37
Mam taki problem
Do dziś mi centralny działał z pilota i guzikow na drzwiach.
Wymienialem oryginalne radio na radyjko z jvc i po tej operacji centralny przestal dzialac:(
Bezpieczniki w nogach kierowcy sprawdzone nie bylo spalonych, pod maska w skrzynce z bezpiecznikami takze sprawdzalem i wszystkie dobre.
Nie mam pojecia co to sie stalo czy gdzies sa jeszcze jakies bezpieczniki od centralki??
Czy w kosci radia jest jakis kabel do centralnego?? Jak do oswietlenia kabinowego.
Z kluczyka zamyka tylko drzwi ktore zamykam.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 03 lutego 2018 - 12:34
Witam
ostatnio zgupiał mi centralny zamknął się i nie chciał się otworzyć z pilota, kluczykiem otworzyłem tylną klapę bo zamki z przodu nie dały się
obrucić jak otworzyłem tył to i boczne działają co może być
pomocy
Napisano 03 lutego 2018 - 23:47
Baterie w pilocie padły. A zamki w drzwiach masz zaśniedziałe dlatego nie dały się obrócić. Potraktuje je WD40.

I ze swoim problemem zakładaj swój post. Taka zasada jeden problem jeden temat. Tak dla porządku i potomnych.
Użytkownik bigmeen edytował ten post 03 lutego 2018 - 23:48
Bezimienny Gość.Ikkaku2603_*
Napisano 12 lutego 2018 - 19:17
Poniżej zdjęcie
https://www.fotosik....QLr_O3rxoxcUwCC
Bezimienny Gość.Ikkaku2603_*
Napisano 16 lutego 2018 - 01:32
Napisano 16 lutego 2018 - 10:01
Podłacz pod dobry komputer - test elementów wykonawczych sterownika centralnego i wyjdzie co jest uszkodzone - bez tego to wróżenie z fusów .
Napisano 22 kwietnia 2018 - 21:15
Napisano 24 kwietnia 2018 - 05:51
Bezimienny Gość.urbisiedlce_*
Napisano 17 maja 2018 - 13:40
mam problem tego typu:
centralny zamek z pilota nie zawsze działa, wymieniłem baterie, poprawiłem styki dalej to samo, do tego potrafią się same drzwi otworzyć na postoju, dodatkowo przy wciskaniu hamulca lub skręcaniu podczas jazdy potrafi się uruchamiać centralny zamek otwiera się i zamyka gdzie szukać zwarcia? może to coś innego?
Napisano 17 maja 2018 - 17:16
Wyjmij centralkę i przelutuj wszystkie elementy. Jest ciężko bo są one zalane. U mnie było podobnie, ale nie otwierał się sam.