![:lol](https://ptclub.pl/public/style_emoticons/default/biglol.gif)
Sos czosnkowy all' Aga
![:lol](https://ptclub.pl/public/style_emoticons/default/biglol.gif)
![:lol](https://ptclub.pl/public/style_emoticons/default/biglol.gif)
![:lol](https://ptclub.pl/public/style_emoticons/default/biglol.gif)
- majonez (ulubiony - ja używam Winiary dekoracyjny),
- ketchup (najlepszy gęsty - ja używam Kotlin ale w słoiku bo w plastikowej butelce to jakby był rozrobiony...)
- mleko,
- może ale nie musi być śmietanka (w tym, który zrobiłam na Mazury śmietanki nie było)
- oregano suszone,
- czosnek.
Proporcje na oko
![:lol](https://ptclub.pl/public/style_emoticons/default/biglol.gif)
![:lol](https://ptclub.pl/public/style_emoticons/default/biglol.gif)
- majonezu 4-5 łyżki czubate,
- ketchup 1 łyżka,
- mleko dolewamy aby sos nie był zbyt gęsty (ja robię jedno machnięcie kartonikiem ;P ) ale to już jak lubicie,
- ewentualna śmietanka (łagodzi smak) też machnięcie ;P
- oregano suszone - dużooooo hmmm ciężko powiedzieć ale myślę że dwie łyżeczki lub więcej
- czosnek - kilka ząbków "wyciśniętego" świeżego czosnku (im sos dłużej stoi tym czosnek jest bardziej wyczuwalny więc i to trzeba wziąć pod uwagę.
...mieszamy, mieszamy ewentualnie dodajemy jakiegoś składnika...
UWAGA lepiej jeść w parach ;P a połączony z piwem to mieszanka zabójcza dla powonienia osób postronnych
![:lol](https://ptclub.pl/public/style_emoticons/default/biglol.gif)
![:lol](https://ptclub.pl/public/style_emoticons/default/biglol.gif)
![:lol](https://ptclub.pl/public/style_emoticons/default/biglol.gif)
Smacznego
![:)](https://ptclub.pl/public/style_emoticons/default/smilie1.gif)
[ Dodano: 2009-05-07, 16:48 ]
liczę na grzybki i ogórki od Basi
![:)](https://ptclub.pl/public/style_emoticons/default/smilie1.gif)