Inst.gazowa a check engine
Napisano 29 July 2016 - 08:32
Napisano 29 July 2016 - 09:19
hmmmm dobra to juz nie weim co z ta sondą :_))) teraz zgłupiałem a moze to falowanie spowodowane jest brakiem regulacji gazu ???
To falowanie to masz na której sondzie? bo jak na pierwszej tej na kolektorze to tak ma być
Napisano 29 July 2016 - 09:56
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 29 July 2016 - 10:09
Napisano 29 July 2016 - 13:08
Chciałem się tylko upewnić bo jeżeli chodziło o drugą to przed jej wymianą wskazania były bardziej prawdziwe
zauwżyliśmy ze tak jak pisałem wczesniej sonda nie miała stały zakres 400mV ( minimalne pływanie)
Bezimienny Gość.Gulbi_*
Napisano 04 August 2016 - 12:37
Tak Andrzej od początku chodziło mi o przednia sondę. I tam była prawie stała wartość. teraz pierwsza sonda ładnie pływa w pełnym zakresie.
Wiec zakładam ze bedzie ok. Narazie teatuję spalanie, akumulator był tez do wymiany :_)))
Mam nadzieję ze to juz koniec. Czasem magicy od których kupuje się auta przechodzą sami siebie. ))
Ja lubie ksiażkowo bez udziwnień.
Napisano 19 August 2016 - 19:08
Chciałbym w temacie LPG -check engine podzielić się swoimi doświadczeniami. Mam LPG w pt 2.0 instalację i palił mi jakieś 10 - 12 l i ce nie świecił. Serwisant gazu postanowił wgrać mi oszczędnościową mapę do sterownika gazu, fakt pali jakieś 9 - 10 l, ale ce cały czas się świeci i majster twierdzi, że wszystko jest ok. Auto jest ok, ale podczas wysokich temperatur trochę głupieje w zakresie niskich obrotów. Jak pojeżdżę na samej benzynie ce gaśnie.
Napisano 19 August 2016 - 21:17