Brwilno sierpień 2015 - ogólnopolska biesiada przy grilu i ognisku
Napisano 08 sierpnia 2015 - 15:05
Nr telefonu do moteliku na Maszewie :
506151935
Nr telefonu do ośrodka w Cierszewie :
242609465 , 242609467,510064710
Napisano 09 sierpnia 2015 - 09:01
nie wiem gdzie jest lista co kto sobie i innym /jedzonko i piciu/
to moze my z coltrana tradycyjnie: oscypki, obwarzanki,owoce, plus przetwory z ogrodka,.. mysle a pewnie bedzie mozliwosc zrobienia na miejscu zupke na bazie dyni,...2 wersje standart i na ostro z cili,..na wszelki wypadek zabiore fartuszek mastercifaptclubu,... i jeszcze jak zasoby pozwola c2h5oh 40 procentowej,...
zapomnialem o masci na odciski i szyszkach, ale linke na holowanie zabierze riderka,...hehehe /tak mysle /
moderatora ewentualnie prosze o wsadzenie w odpowiednie okienko produkty na gryla
Użytkownik miecio edytował ten post 09 sierpnia 2015 - 09:05
Napisano 09 sierpnia 2015 - 09:18
Witam, ja też coś do żarełka wezmę, do siedzenia mam dwa krzesła składane, trochę lipa aby się dzielić, bo na jednym sam będę siedział.. ale drugie mniejsze to i owszem dla tych co negocjują nadal z żonami, konkubinami czy im pozwolą pojechać czy nie to dodaje że zabiorę też dziwki i kokkainę heheh NO TO JUŻ POJECHALIŚCIE
Ps. a tak serio to jest jedno małe ale.. mój pitol trafił na reklamację wymienionej uszczelki pod głowicą, mam nadzieję że zdążą z robotą do piątku.
A i jeszcze jedno do Maćka ze Starachowic, ja będę jechał z Grójca jakby co..
Napisano 09 sierpnia 2015 - 09:20

Dostęp mamy do prądu , wody , gazu. I ognia - ognisko i grill
1. Na początek dnia ciepłe danie flaczki
2. Bigos
3,grill : kiełbasa , kaszanka ,karkówka i kto co woli
4. Kawa ,herbata
5.jakies ciasta jak co roku
Proszę tworzyć listę i będzie my wykreślać co już nie będzie potrzebne aby nie dublować , musimy być przygotowania na 50 -60 osób z wyżywieniem .
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 09 sierpnia 2015 - 09:22
- Tofik lubi to
Napisano 09 sierpnia 2015 - 09:50
Ja mogę przywieść parę kilo kaszanki, worek węgla, jakieś talerzyki, napoje też jakieś wezmę, trochę piwa, flaszkę
Napisano 09 sierpnia 2015 - 10:14
lista: czy tak o to chodzi???
: oscypki, obwarzanki,owoce, plus przetwory z ogrodka,.. mysle a pewnie bedzie mozliwosc zrobienia na miejscu zupke na bazie dyni,...2 wersje standart i na ostro z cili,..na wszelki wypadek zabiore fartuszek mastercifaptclubu,... i jeszcze jak zasoby pozwola c2h5oh 40 procentowej,...
Użytkownik miecio edytował ten post 09 sierpnia 2015 - 10:15
Napisano 09 sierpnia 2015 - 11:23
2.andreeeas7 ,andre Pt , Pablicito - flaczki + naczynia jednorazowe dla ogółu
3.
Napisano 09 sierpnia 2015 - 11:47
1.miecio - oscypki ,obwarzanki ,owoce + przetwory z ogródka
3. R+G też weźmiemy jakieś naczynka i sztućce, pieczywo, muffinki, sernik domowy, mamy 2 składane krzesełka więc weźmiemy, reszta wyjdzie w praniu i w sklepie
Napisano 09 sierpnia 2015 - 13:44
PITKA do przeglądu
Napisano 09 sierpnia 2015 - 13:56
W sklepie nie "wyjdzie" bo święto
3. R+G też weźmiemy jakieś naczynka i sztućce, pieczywo, muffinki, sernik domowy, mamy 2 składane krzesełka więc weźmiemy, reszta wyjdzie w praniu i w sklepie
4.pieczywko w dostatniej ilości, sałatkę,jakieś kiełbaski (grill). Na skacowaną niedzielę Zurek
Napisano 09 sierpnia 2015 - 13:58
Sklep będzie w piątek
Napisano 09 sierpnia 2015 - 21:12
3. R+G też weźmiemy jakieś naczynka i sztućce, pieczywo, muffinki, sernik domowy, mamy 2 składane krzesełka więc weźmiemy, reszta wyjdzie w praniu i w sklepie4.pieczywko w dostatniej ilości, sałatkę,jakieś kiełbaski (grill). Na skacowaną niedzielę Zurek
5. Tofik-kaszanka, napoje, talerzyki, piwo, węgiel
Napisano 09 sierpnia 2015 - 22:55
4.pieczywko w dostatniej ilości, sałatkę,jakieś kiełbaski (grill). Na skacowaną niedzielę Zurek
6. McMisiu - woda, cola, jakieś soki, i mięsiwo (karczek, kurczak, kiełbacha) i pieczywo, własnego wyrobu trunki, szisza i jakieś krzesełka ze 2 też chyba wezmę
Napisano 10 sierpnia 2015 - 07:59
kjkaczm Nive w Soczewce sobie odpuść - masakra !
dzwońcie tu http://www.domwsosnach.pl/
miejscowość Mańkowo bardzo blisko Brwilna
całkiem przyzwoicie
Napisano 10 sierpnia 2015 - 11:53
kjkaczm Nive w Soczewce sobie odpuść - masakra !
dzwońcie tu http://www.domwsosnach.pl/
miejscowość Mańkowo bardzo blisko Brwilna
całkiem przyzwoicie
OK, dzięki,
znalazłem też agroturystykę Waldi, ale żaden z dwóch numerów nie odpowiada, Miecio dzwonił do Domu w Sosnach, mają wolne miejsca, a ja dodzwonłiem się do hotelu Złota Podkowa w Maszewie Dużym, i wstępnie zarezerwowałem pokój klimatyzowany ze śniadaniem, trochę drożej niż w Cierszewie, gdzie mją jakąś imprę i grupę zorganizowaną i zostałą im wolna "jedynka " z wąskim tapczanikiem
aha, ja już wcześniej napisałem, co przywieziemy dla ogółu, te dwa krzesła pewnie zajmiemy sami, wybaczcie
temperatury mają być wysokie, więc trzeba przywieźć tylko tyle żarcia, żeby je przez sobotę i niedzielę zjeść, inaczej się popsuje - z niewielkim marginesem na plus - czy woda w kranie na miejscu jest zdatna do picia? (tak jak mamy teraz w Łodzi - >90 procent wody w wodociągach jest ze studni głębinowych i dzięki temu można ją pic prosyo z kranu - jest nawet promocja
3. R+G też weźmiemy jakieś naczynka i sztućce, pieczywo, muffinki, sernik domowy, mamy 2 składane krzesełka więc weźmiemy, reszta wyjdzie w praniu i w sklepie4.pieczywko w dostatniej ilości, sałatkę,jakieś kiełbaski (grill). Na skacowaną niedzielę Zurek
6. McMisiu - woda, cola, jakieś soki, i mięsiwo (karczek, kurczak, kiełbacha) i pieczywo, własnego wyrobu trunki, szisza i jakieś krzesełka ze 2 też chyba wezmę
![]()
7. gar smalcu, ogórki małosolne, chleby wiejskie żytnie z Andrzejowa k/Łodzi, serki i pierogi na grilla
ta siódemka to my, zapomniałem dopisać kjkaczm, proszę moderatora o korektę
Napisano 10 sierpnia 2015 - 20:43

7. Kjkaczm - gar smalcu, ogórki małosolne, chleby wiejskie żytnie z Andrzejowa k/Łodzi, serki i pierogi na grilla
8. rysmech + Ania Kiełbasa, piwo, pepsi i czipsy (zabierzemy ze sobą 2 krzesła składane)[/font][/color]
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 10 sierpnia 2015 - 21:04
Napisano 10 sierpnia 2015 - 21:13
a o wodce nikt nic nie pisze,...
Napisano 10 sierpnia 2015 - 21:17
Żony czytają
Napisano 10 sierpnia 2015 - 21:32
a o wodce nikt nic nie pisze,...
Ja pisałem
McMisiu - woda, cola, jakieś soki, i mięsiwo (karczek, kurczak, kiełbacha) i pieczywo, własnego wyrobu trunki, szisza i jakieś krzesełka ze 2 też chyba wezmę
Napisano 10 sierpnia 2015 - 21:35