Problem ze światłem przeciwmgielnym tylnym.
Napisano 28 czerwca 2015 - 15:32
Napisano 28 czerwca 2015 - 15:44
Może masz wersje USA.
Napisano 28 czerwca 2015 - 15:48
Nie mam wersje europejską. Kupiony i jeżdżony w austrii. Serwisowanu tu od nowości więc jakoś musiał przechodzić przeglądy.
Użytkownik Albert1972 edytował ten post 28 czerwca 2015 - 15:49
Napisano 28 czerwca 2015 - 15:57
Sprawdź jeszcze bezpieczniki pod maską.
- Albert1972 lubi to
Napisano 28 czerwca 2015 - 16:04
A który byłby odpowiedzialny za przeciwmgielne?
Napisano 28 czerwca 2015 - 16:20
- Albert1972 lubi to
Napisano 28 czerwca 2015 - 16:21
- Albert1972 lubi to
Napisano 28 czerwca 2015 - 16:41
przekaźnik pod maską jest sprawny (sprawdziłem - przedzwoniłem) mało tego po wyjęciu gaśnie kontrolka przeciwmgielnych po ponownym włożeniu świeci co eliminuje bezpiecznik z grona podejrzanych. Eliminuje zarazem przełącznik bo z tego co wyczytałem uszkodzenie objawia się niemożnością wyłączenia świateł a nie odwrotnie. Mało tego ten PT nigdy nie miał przednich przeciwmgielnych (swoją droga nie rozumie dlaczego nie zastosowano do nich przekaźnika skoro ciągną tyle prądu)
Pytanie zatem brzmi: w których punktach najlepiej mierzyć czy prąd jeszcze dochodzi nie rozbierając połowy pitka. Mam utrudnione zadanie bo nie mam dostępnego ani garażu ani kanału a grzebanie w aucie na ulicy w Wiedniu wiąże się co najmniej z dziwnymi spojrzeniami tubylców.
Napisano 28 czerwca 2015 - 17:02
Napisano 28 czerwca 2015 - 17:08
ha - ha - jest hak! ale odkręcany jakiś taki. Wtyczka w każdym razie jest do haka pod zderzakiem. Ja haka nie używałem nigdy ale może ktoś zapomniał przełączyć przed sprzedażą. Prawdopodobnie to będzie to. Nie od parady zowią Waść Mayster. Jak się tam w miarę bezinwazyjnie dostać?
Użytkownik Albert1972 edytował ten post 28 czerwca 2015 - 17:11
Napisano 28 czerwca 2015 - 17:13
Nie szukaj nigdzie indziej - problem jest tylko pod lewa tapicerka boczna w bagażniku sa tam kostki do tylnej wiązki zderzaka i tam jest zawsze montowana centralka od przyczepki tam będzie odcięty przewod od przeciwmgielnych lub podłączony pod centralkę - można to przywrócić do oryginału bez wpływu na poprawna prace gniazda przyczepki .
Napisano 28 czerwca 2015 - 19:04
Problem rozwiązany!!!!
Do wspomnianej wyżej centralki szeregowo podpięto na klemach brązowo biały plus. Przełącznik we wtyczce do przyczepki najwyraźniej zablokował się lub uszkodził powodując stałe rozwarcie obwodu co sugerował andreeas7. Sklemowałem równolegle wyłącznik przyczepki z brązowo- białym i wszystko działa. Jedyny mankament to fakt że po podłączeniu przyczepki będą się palić oba przeciwmgielne. Tym jednak zajmę się później.
Temat chyba do zamknięcia.
Wielkie dzięki!!!
Napisano 28 czerwca 2015 - 19:07
Napisano 28 czerwca 2015 - 19:14
Mam w planach montaż przednich przeciwmgielnych.Ucząc się na błędach konstruktorów planuje założyć jakiś przekaźnik który rozwiąże problem dużych prądów. Jeśli potraficie wskazać wiązkę docelową to będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Napisano 28 czerwca 2015 - 19:25
Mam w planach montaż przednich przeciwmgielnych.Ucząc się na błędach konstruktorów planuje założyć jakiś przekaźnik który rozwiąże problem dużych prądów. Jeśli potraficie wskazać wiązkę docelową to będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Opis montażu w dziale technicznym
Napisano 28 czerwca 2015 - 19:31
jak przelać i jaką kwotę?
Napisano 28 czerwca 2015 - 19:45
Wszystko fajnie ale ja potrzebuje iban i bic. To przelew międzynarodowy.
Może sam znajdę ale jak nie to gdzie i kogo pytać?
Napisano 28 czerwca 2015 - 19:51
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 28 czerwca 2015 - 19:52
Napisano 29 czerwca 2015 - 07:33
W temacie przekaźników do przeciwmgłowych, te dwa styki w przełączniku zespolonum są odpowiedzialne za włączanie halogenów i cała zabawa polega na tym aby podpiąć do nich przekaźniki, które będą załączać halogeny. Opisałem ten temat dość obszernie na forum, lecz jeśli chcesz zaoszczędzić szukania to mogę przesłać fotki na priv.
Załączone pliki