Skocz do zawarto艣ci

Witaj.

W przypadku niejasno艣ci, problem贸w z rejestracj膮 prosimy o kontakt przez formularz zg艂oszeniowy (lewy, g贸rny r贸g tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak si臋 da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Dr偶y / Trzesie sie

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
39 odpowiedzi w tym temacie

#21 andmis

andmis

VIP

• Moderator
  •  聽  聽
  • Do艂膮czy艂:  19 Sep 2010
  • Rok Produkcji:2003 LTD
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imi臋:Andrzej
  • Sk膮d::DOA
  • P艂e膰: M臋偶czyzna

Napisano 30 July 2015 - 21:04

Marku, pitkiem po b艂ocie? Nieeeeeeeee. :niewolno

#22 Bezimienny Go艣膰.tomajxxx_*

Bezimienny Go艣膰.tomajxxx_*
  • Guests
  • Do艂膮czy艂:  --

Napisano 01 August 2015 - 15:11

Niestety temat powr贸ci艂 :(
Jestem 艣wie偶o po trasie ok 400km i niestety drgania wr贸ci艂y...jak np jake 90 km/h na 5 biegu i chce przyspieszyc bez redukcji to buda mi drzy ale gdybym zredukowal i trzymal go na obrotach jest jakby mniej odczowalne...polecacie jakiegos sprawdzonego mechsnika z okolic Legionowa badz Warszawy ?

#23 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •  聽
  • Do艂膮czy艂:  03 Feb 2010
  • Rok Produkcji:2005
  • Silnik:1.6
  • Sk膮d::P艂ock

Napisano 01 August 2015 - 16:23

A czego si臋 spodziewa艂e艣 przecie偶 to by艂o pewne - nie takie objawy jak na tylko niewywa偶one ko艂o .

#24 Bezimienny Go艣膰.tomajxxx_*

• Guests

Napisano 01 August 2015 - 17:18

Pewne nie pewne...moje rozumowanie jest proste skoro mozna spr贸bowa膰 nie pakowac sie w koszty robie to i tyle a ze sie nie udalo to inna para kaloszy...nie sposob wymienic polowy auta i powiedzie膰 uda艂o sie:)...mam na co kase wydawac:)
...puki co bylem bylem z tym problemem w trzech warsztatach w mojej okolicy i to o roznej renomie i efekt podobyny...gadka w stylu..."wie pan to ciezko zdiagnozowac, nie daje gwarancji itp"...rece opadaja..dlatego warto bylo sprobowac z wywa偶eniem k贸艂:):):)
a moze ktos poleci mi warsztat w okolicy warszawy, nowego dworu badz legionowa + - 50km nie robi roznicy byle efekt byl zadowalajacy:)

#25 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •  聽

Napisano 01 August 2015 - 18:23

Dr偶enie nie wywa偶onego ko艂a zaczyna sie czu膰 od uk艂adu kierowniczego , przy drzeniu ca艂ej karoserii szuka sie gdzie indziej problemu - szukasz rozwi膮zania , trzeba sie zastanowi膰 kiedy problem powsta艂 w jakiej sytuacji czy po jakim艣 zdarzeniu ? Ile masz przebiegu , w jakiej pozycji bierze spreglo jak jest z zawieszeniem silnika i skrzyni , czy 艂o偶yska pracuj膮 cicho na przodzie zw艂aszcza na skr臋conych ko艂ach , daj troch臋 danych bo nic nie wiemy o tym aucie .

#26 Bezimienny Go艣膰.tomajxxx_*

• Guests

Napisano 01 August 2015 - 20:12

Auto mam okolo 3 miesiecy i kupilem juz z tym problemen...lozyska sa ciche na prosto i na skreconych, licznik pokazuje jakies 142tys, sprzeglo tez nie daje zadnych sygnalow w bieze od po艂owy...kupilem go z w miare pewna historia i ostatnio byl serwisowany w chryslerze we Wroclawiu i na ostatnim wydruku z maja tego roku nic nie wykazalo sprawdzenie zawieszenia...podczas jazdy tez brak stukow czy tum podobnych...biegi wchodza precyzyjnie brak halasow ze skrzyni...og贸lnie autko mnie cieszy tylko ten jeden mankament...niby nauczylem sie z tym zyc i potrafie tak jechac by tego nie bylo ale przecie偶 nie o to chodzi
Ostatnio mial wymieniane koncowki drazkow, gumy stabilizatora i ustawiana zbie偶no艣膰...jak juz pisalem jeden z mechanikow wspominal mi ze z lewej strony wyczowal luz na polosi ale czy to moze byc ten problem...ps.jak go kupilem lekko sciagal w prawo i miaj przednia prawa opone podjechana ale tego sie juz pozbylem
Troche juz serca i pieniazkow mnie kosztowal dlatego chce go wyszykowac do konca:)

#27 andmis

andmis

VIP

• Moderator
  •  聽  聽
  • Do艂膮czy艂:  19 Sep 2010
  • Rok Produkcji:2003 LTD
  • Silnik:2,2 CRD
  • Sk膮d::DOA

Napisano 01 August 2015 - 23:28

tomajxxx, sprawd藕 jeszcze raz wywa偶enie k贸艂, i czy opony s膮 wporz膮dku. Napewno co艣 nie gra w przednim zawieszeniu. To mo偶e by膰 ten luz na p贸艂osi. Aha, czy czujesz drgania na kierownicy, czy na karoserii?

#28 bax

bax

Zwolennik

• Przyjaciel forum
  •  聽
  • Do艂膮czy艂:  28 Feb 2015
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M + gazior
  • Imi臋:Piotr
  • Sk膮d::艁贸d藕

Napisano 02 August 2015 - 01:50

sprawd藕 wywa偶enie jeszcze raz , mo偶e odpad艂 odwa偶nik

jed藕 do innego mechanika

na laptopie / smartfonie / inne

tego nie naprawisz

gdyba膰 mo偶na do oporu

#29 Bezimienny Go艣膰.tomajxxx_*

• Guests

Napisano 02 August 2015 - 05:34

Drgania tylko na karoserii...na kierownicy podczas jazdy i hamowania nic nie czu膰...jak jade do 0 i wkrevam go na 3.5-4 tys obrotow tez tego nie ma...jest tylko gdybym nagle chcial przyspieszyc ale jak delikatnie odejme gazu tez ustepuje...ps. to chyba nie bedzie kwestia k贸艂 bo probowalem na 2 komplecie fakt ze z zimowkami ale bylo dok艂adnie to samo...
wiem ze na forum tego nie naprawie ale u mechanikow to tez nie takie proste bo kazdy co innego gada i za co innego chce sie brac

#30 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •  聽

Napisano 02 August 2015 - 08:25

Zostawcie te ko艂a w spokoju , wibracje przechodz膮 z jednostki nap臋dowej na karoserie i tu trzeba szuka膰 przyczyny - tak ja bax zaznaczy艂 gdyba膰 mo偶na przez internet ale jest kilka punkt贸w do sprawdzenia i bez tego sie nie obejdzie .
- zawieszenie silnika (dolna ,g贸rna i 艣rodkowa poduszka mocowania silnika i skrzyni )
- p贸艂osie , zw艂aszcza d艂uga ( uszkodzona na wieloklinie - luz)
- 艂o偶yska ko艂a (p臋kni臋ta bie偶nia wewn臋trzna , mo偶e nie hucze膰 ale b臋dzie wraz ze wzrostem obrot贸w powodowa膰 wibracje na karoseri )
- sprz臋g艂o/docisk (mo偶e kto艣 rusza艂 i jest z艂e ustawione i bije )

U偶ytkownik andreeas7 edytowa艂 ten post 02 August 2015 - 08:27

#31 Bezimienny Go艣膰.tomajxxx_*

• Guests

Napisano 03 August 2015 - 07:47

To chyba co innego a mianowicie lpg
Wczoraj robilem test i jezdzac na benzynie tego nie ma i jak jest poni偶ej poliwy zbiornika gazu to tez prawie nie wyczuwalne. ..musze to dluzej sprawdzic bo wcze艣niej raczej na pb nie je藕dzi艂em

#32 bax

bax

Zwolennik

• Przyjaciel forum
  •  聽
  • Do艂膮czy艂:  28 Feb 2015
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M + gazior
  • Imi臋:Piotr
  • Sk膮d::艁贸d藕

Napisano 03 August 2015 - 08:43

Sorry - bez urazy , ale zaczynamy naprawd臋 gdyba膰

z uk艂adu jezdnego przenosimy si臋 na uk艂ad zasilania

przypominaj膮 mi si臋 rozmowy z moj膮 ma艂偶onk膮

... co艣 mi brz臋czy w aucie

... mo偶e po prostu mucha Ci wpad艂a

...

... otw贸rz szyb臋

jedz do porz膮dnego mechanika niech okre艣li usterk臋

na forum z takimi informacjami ci臋偶ko pom贸c

#33 bigmeen

bigmeen

VIP

• Pomagamy sobie
  •  聽
  • Do艂膮czy艂:  05 Mar 2014
  • Rok Produkcji:X
  • Silnik:X
  • Imi臋:X
  • Sk膮d::X
  • P艂e膰: Nieustawiona

Napisano 03 August 2015 - 10:18

Witam

Z tego co czytam to wszyscy wr贸偶ymy z fus贸w. Podawane objawy maj膮 si臋 nijak Co do podawanych rozwi膮za艅.

:bigmeen

#34 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •  聽

Napisano 03 August 2015 - 10:35

No mo偶e nie z fus贸w Marcinie tylko opieramy sie o usterki z jakimi sie spotkali艣my w podobnych sytuacjach ..... Cho膰 za艂o偶yciel w膮tku nie do ko艅ca podaje rzeczywista usterk臋 do rozpatrzenia - z zawieszenia przeszli艣my na szarpanie silnika na gazie ?

#35 Bezimienny Go艣膰.tomajxxx_*

• Guests

Napisano 03 August 2015 - 12:30

Za艂o偶yciel watku zrobi cos co ju偶 dawno powinien byl zrobi膰...uda sie do specjalisty bo pisac i gdyba膰 mozna w niskonczonosc a i tak nic z tego nie wynika
Dzieki wszystkim za proby pomocy, pozdrawiam

#36 miecio

miecio

VIP

• Przyjaciel forum
  •  聽  聽
  • Do艂膮czy艂:  21 Jun 2009
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imi臋:miecio
  • Sk膮d::krk

Napisano 09 August 2015 - 07:42

jadac do mechanika zalozyciel watku powinien podglosnic urzadzenie audio,.. bedzie mniej sie denerwowac,.. hehehee :miecio

#37 Bezimienny Go艣膰.miro1966_*

Bezimienny Go艣膰.miro1966_*
  • Guests

Napisano 12 March 2017 - 13:10

mam taki problem przy jezdzie na wprost drgania sa praktycznie ma艂o wyczuwalne na kierownicy przy lekkim skrecie w lewo na kierownicy pojawia si臋 regularnr bicie nie zalezy od predko艣ci.wymienione poduszki zawieszenia inne ko艂a brak efektu. czy kto艣 mial podobny objaw 

czytaj膮c forum dochodze do wniosku ze mo偶e to byc p贸艂o艣 bo 艂ozyska nie s艂ycha膰 na podniesionych ko艂ach bez obci膮zenia nie maefektu bicia

#38 bagro

bagro

PT MC

• Przyjaciel forum
  •  聽
  • Do艂膮czy艂:  04 Apr 2012
  • Silnik:2,4 GT - M
  • Imi臋:Romek
  • Sk膮d::SBL
  • P艂e膰: Nieustawiona

Napisano 12 March 2017 - 13:20