Marku, pitkiem po błocie? Nieeeeeeeee.
Drży / Trzesie sie
Napisano 30 lipca 2015 - 21:04
#22 Bezimienny Gość.tomajxxx_*
Napisano 01 sierpnia 2015 - 15:11
Jestem świeżo po trasie ok 400km i niestety drgania wróciły...jak np jake 90 km/h na 5 biegu i chce przyspieszyc bez redukcji to buda mi drzy ale gdybym zredukowal i trzymal go na obrotach jest jakby mniej odczowalne...polecacie jakiegos sprawdzonego mechsnika z okolic Legionowa badz Warszawy ?
Napisano 01 sierpnia 2015 - 16:23
#24 Bezimienny Gość.tomajxxx_*
Napisano 01 sierpnia 2015 - 17:18
...puki co bylem bylem z tym problemem w trzech warsztatach w mojej okolicy i to o roznej renomie i efekt podobyny...gadka w stylu..."wie pan to ciezko zdiagnozowac, nie daje gwarancji itp"...rece opadaja..dlatego warto bylo sprobowac z wyważeniem kół:)
a moze ktos poleci mi warsztat w okolicy warszawy, nowego dworu badz legionowa + - 50km nie robi roznicy byle efekt byl zadowalajacy:)
Napisano 01 sierpnia 2015 - 18:23
#26 Bezimienny Gość.tomajxxx_*
Napisano 01 sierpnia 2015 - 20:12
Ostatnio mial wymieniane koncowki drazkow, gumy stabilizatora i ustawiana zbieżność...jak juz pisalem jeden z mechanikow wspominal mi ze z lewej strony wyczowal luz na polosi ale czy to moze byc ten problem...ps.jak go kupilem lekko sciagal w prawo i miaj przednia prawa opone podjechana ale tego sie juz pozbylem
Troche juz serca i pieniazkow mnie kosztowal dlatego chce go wyszykowac do konca:)
Napisano 01 sierpnia 2015 - 23:28
tomajxxx, sprawdź jeszcze raz wyważenie kół, i czy opony są wporządku. Napewno coś nie gra w przednim zawieszeniu. To może być ten luz na półosi. Aha, czy czujesz drgania na kierownicy, czy na karoserii?
Napisano 02 sierpnia 2015 - 01:50
sprawdź wyważenie jeszcze raz , może odpadł odważnik
jedź do innego mechanika
na laptopie / smartfonie / inne
tego nie naprawisz
gdybać można do oporu
#29 Bezimienny Gość.tomajxxx_*
Napisano 02 sierpnia 2015 - 05:34
wiem ze na forum tego nie naprawie ale u mechanikow to tez nie takie proste bo kazdy co innego gada i za co innego chce sie brac
Napisano 02 sierpnia 2015 - 08:25
- zawieszenie silnika (dolna ,górna i środkowa poduszka mocowania silnika i skrzyni )
- półosie , zwłaszcza długa ( uszkodzona na wieloklinie - luz)
- łożyska koła (pęknięta bieżnia wewnętrzna , może nie huczeć ale będzie wraz ze wzrostem obrotów powodować wibracje na karoseri )
- sprzęgło/docisk (może ktoś ruszał i jest złe ustawione i bije )
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 02 sierpnia 2015 - 08:27
#31 Bezimienny Gość.tomajxxx_*
Napisano 03 sierpnia 2015 - 07:47
Wczoraj robilem test i jezdzac na benzynie tego nie ma i jak jest poniżej poliwy zbiornika gazu to tez prawie nie wyczuwalne. ..musze to dluzej sprawdzic bo wcześniej raczej na pb nie jeździłem
Napisano 03 sierpnia 2015 - 08:43
Sorry - bez urazy , ale zaczynamy naprawdę gdybać
z układu jezdnego przenosimy się na układ zasilania
przypominają mi się rozmowy z moją małżonką
... coś mi brzęczy w aucie
... może po prostu mucha Ci wpadła
...
... otwórz szybę
jedz do porządnego mechanika niech określi usterkę
na forum z takimi informacjami ciężko pomóc
Napisano 03 sierpnia 2015 - 10:18
Z tego co czytam to wszyscy wróżymy z fusów. Podawane objawy mają się nijak Co do podawanych rozwiązań.
Napisano 03 sierpnia 2015 - 10:35
#35 Bezimienny Gość.tomajxxx_*
Napisano 03 sierpnia 2015 - 12:30
Dzieki wszystkim za proby pomocy, pozdrawiam
Napisano 09 sierpnia 2015 - 07:42
jadac do mechanika zalozyciel watku powinien podglosnic urzadzenie audio,.. bedzie mniej sie denerwowac,.. hehehee
#37 Bezimienny Gość.miro1966_*
Napisano 12 marca 2017 - 13:10
mam taki problem przy jezdzie na wprost drgania sa praktycznie mało wyczuwalne na kierownicy przy lekkim skrecie w lewo na kierownicy pojawia się regularnr bicie nie zalezy od predkości.wymienione poduszki zawieszenia inne koła brak efektu. czy ktoś mial podobny objaw
czytając forum dochodze do wniosku ze może to byc półoś bo łozyska nie słychać na podniesionych kołach bez obciązenia nie maefektu bicia
Napisano 12 marca 2017 - 13:20
Pewnie przegub jest chory.
#39 Bezimienny Gość.miro1966_*
Napisano 12 marca 2017 - 13:35
lewy ?
#40 Bezimienny Gość.miro1966_*
Napisano 12 marca 2017 - 16:28
dziękuję tak zrobię pozdrawiam