hej
mam pytanie odnosnie tego łacznika. Byłem dzis na przegladzie i mnie zawołano do kanalu bo łacznik sobie na szarpakach pracował lewa prawa, ale on tak raczej musi czy sie myle. nie było słychac zadznych stuków tylko elastycze ruchy lewa prawa.
Napisano 06 października 2015 - 20:56
hej
mam pytanie odnosnie tego łacznika. Byłem dzis na przegladzie i mnie zawołano do kanalu bo łacznik sobie na szarpakach pracował lewa prawa, ale on tak raczej musi czy sie myle. nie było słychac zadznych stuków tylko elastycze ruchy lewa prawa.
Napisano 06 października 2015 - 23:49
W osi może sobie chodzić, po to on jest. Niepożądany jest luz poprzeczny.
Napisano 07 października 2015 - 06:20
Napisano 07 października 2015 - 06:47
U mnie diagnosta też za bardzo nie wiedział co to jest, choć faktycznie było do wymiany i powiedział, że taki dziwny element mi stuka z tyłu. ;D
Napisano 08 października 2015 - 21:31
wymiana i po ptaszkach,... ale w sensie mechaniki auto proste jak wschodzenie trawy
Napisano 09 października 2015 - 12:03
wymiana i po ptaszkach,...
... już chyba wiem, czemu tak propagujesz gender...
Napisano 13 października 2015 - 21:48
Napisano 14 października 2015 - 03:22
Napisano 14 października 2015 - 11:07
A ja może dziś usłyszę ciszę w moi autku.
Właśnie dziś jest już w warsztacie i będzie nowy łącznik.
Napisano 16 października 2015 - 09:01
Jest cisza!!!!
Wreszcie nie łomocze mi nasze kochane śmigło w zawieszeniu.
Teraz mam wymontowany oryginał i mogę dokonać jego przeróbki na przyszłe wykorzystanie.
Napisano 25 października 2015 - 22:23
Jaka to przeróbka?
Napisano 25 października 2015 - 22:28
Wojtas, chodzi o to, że oryginał jest strasznie drogi, a zamienniki to tylko półśrodek, tylko na jakiś czas, więc niektórzy sami sobie regenerują wstawiając różnego rodzaju łożyska.
Napisano 25 października 2015 - 22:35
Myślałem, że chodzi o bardziej skomplikowaną przeróbkę, a dopytuję bo podejrzewam tenże właśnie łącznik o charakterystyczny stuk przy wychodzeniu z ostrych zakrętów. Wystarczy przetoczyć i wprasować odpowiednie łożysko toczne?
Napisano 25 października 2015 - 22:40
...i wykombinować jeszcze rowek na zabezpieczenie na pierścień zabezpieczający te łożyska.
Napisano 25 października 2015 - 22:45
Jakiś sprytny tokarz powinien sobie z tym poradzić i pewnie tak zregenerowany łącznik posłuży znacznie dłużej niż zamienniki.
Napisano 25 października 2015 - 23:06
Z
Jakiś sprytny tokarz powinien sobie z tym poradzić i pewnie tak zregenerowany łącznik posłuży znacznie dłużej niż zamienniki.
...z pewnością.
Napisano 26 października 2015 - 11:41
Wojtas.
By mieć pewność, że to stuka łącznik najlepiej to zbadać we dwie osoby.
Zbędny jest nawet kanał.
Wystarczy, że jedna wgramoli się pod auto od tyłu, a druga przy otwartej klapie bagażnika, trzymając za tylne słupki, będzie bujała autem na boki.
Osoba pod autem usłyszy, czy owe stuki dobiegają z łącznika watta.
Można też dłonią wyczuć, czy jest luz na mocowaniu łącznika.
U mnie był i luz i słyszalne stukanie łącznika.
Za wymianę łącznika, mój mechanik policzył 30 zł, łącznik Mooga, kosztował mnie 224 zł.
Napisano 15 kwietnia 2016 - 17:12
Zrobiłem stuki z przodu, teraz mi stuka z tyłu, na kanale zobaczyłem iż łącznik watta chodzi sobie w przód i tył i stuka.
Radzicie kupić łącznik Mooga za te lekko ponad 200 zł, czy robić regenerację na łożyskach?
Trzeba robić z tyłu zbieżność po wymianie łącznika watta?
Napisano 15 kwietnia 2016 - 21:41
ja kupiłem mooga i na razie śmignąłem 70 tys. km i spokój , zobaczymy do ilu.
Napisano 29 maja 2016 - 20:26
Panowie a ktoś montował ten łącznik z BAW? BAW ogólnie robi przyzwoitej jakości zamienniki.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
KUPIE Gniazdo sprezyny lewy tyl i element mocujacy amoryzator wraz z drazkem watta |
Części do PT Cruisera | gtig60 |
|
|
|
Sprzedam przełacznik świateł wersja europejska |
Części do PT Cruisera | andreeas7 |
|
|
|
Naprawa przełacznika podnoszenia szyb konsola centralna |
Techniczny podstawowy | andreeas7 |
|