Robilem to sam i pisalem rownierz sam...wiec jesli ktos dopatrzy sie jakis bledow pisac smialo.
Jesli czytasz i nie rozumiesz-NIE ROB TEGO SAM i NIE PISZ BZDURNYCH I NIC NIE WNOSZACYCH KOMENTARZY.
No i standardowo wszystko robicie na wlasna raczke.
Nie mam kompletu wszystkich fotek,bede sie posilkowal fotkami zastepczymi.Jesli ktorys z was bedzie robil przerobke i dorabiłby brakujace fotki-byloby nice
Zaczynamy od zdjecia gornej pokrywy radia.
Nastepnie zdejmujemy panel frontowy-2sruby z lewej i prawej strony-sciagamy galke od glosnosci i sówaki Bass/Treble.Ściagamy panel.
Naszym oczom ukazuje sie plytka (tu zdjecie pomocnicze z nr.2) na fotce zaznaczylem wasy ktore sa przylutowane do plytki-jesli dobrze pamietam na plytce pod panelem frontowym sa 2 takie.
Mozna sobie z tym poradzic na 2 sposoby-odsysarka lub +/-5cm odizolowanego przewodu typu linka.Jesli sposob na drucik-to grzejemy cyne przy wasie w sposob nieprzerwany i powoli przeciagamy drucik przez cyne.Drucik nasacza sie cyna i usowa nam ja prawie w calosci z tegoz wasa.
Wasa prostujemy kobinerkami tak zeby mogly swobodnie przejsc przez otwor w plytce.
Wyjmujemy plytke.
Teraz musimy usunac naped CD.
Od gory musimy odkrecic 4 srubki.
A pod plytka ktora usunelismy (z pod przedniego panelu) odkrecamy jedna (jak u mnie) lub 2 bo jest taka mozliwosc.
Wyjmujem naped CD do gory i odkladamy go na bok.
Dotarlismy do celu naszej dlubaniny.
Pod napedem CD jest plytka do ktorej musimy sie wlutowac w zaznaczonych na fotce nr.3 miejscach.
1.Kanal prawy R-CH
2.Kanal lewy L-CH
3.Minus/masa-ta grubsza sciezka
Co do kabelka-powinien byc cienki z dwiema izolowanymi zylami z wspolna lub separowana masa.Jesli masa jest separowana skrecamy obie do kupy i lutujem do grubszej sciezki na plytce (foto nr.3 pozycja 3)
No i bym zapomnial...trzeba rozebrac cala reszte flakow i wyjac plytke glowna by dobrac sie do magnetofonu-moze kto zna lepszy/krotszy sposob...ale do brzegu.
Trzeba odlutowac tasme od glowicy magnetofonu foto 4 i 4a.
Mozna powiedziec ze poszedlem na latwizne czyli-wkladam sobie kasete ktora ma za zadanie wzbodzic caly mechanizm ale po odcieciu glowicy nie przekazuje sygnalu dalej w tym miejscu idzie sygnal z naszego AUX-a.
Mozna to ogarnac inaczej...ale po co?
Co do samego gniazda...ja wyprowadzilem je na przednim panelu radia ale mozna je wyprowadzic w dowolnym miejscu w aucie na ale drogo pod wpisem "gniazdo aux" mozna znalezc cuda.
No i juz....gra
Załączone pliki
Użytkownik Mnich_18 edytował ten post 29 grudnia 2015 - 23:17