Juz powoli zacznę pić meliskę bo mi ubezpieczenie w czerwcu wychodzi.
Napisano 07 March 2017 - 20:51
Napisano 07 March 2017 - 20:55
Jak zobaczysz nowe ceny, to szybko przejdziesz z meliski na jakiś płyn z dużym amperażem, bo na trzeźwo nie przyjmiesz
Napisano 07 March 2017 - 21:02
jeszcze byłam wyliczyć w PZM, ale wyszło to tak, że jeśli by doszło do małej nawet stłuczki to od razu zniżki by poleciały w dół, a w PZU jest tak, że po dwóch dopiero poleci w dół, różna w cenie była o 200 zł, a że ja jeżdżę tym samochodem to wiadomo, że na 99 % w końcu coś pójdzie nie tak jak powinno, więc akurat w moim wypadku 200 zł warte swojej ceny, ALE rok wcześniej to samo i tak wynosiło tyle co pisałam wcześniej, więc no... sami wiecie.
Napisano 07 March 2017 - 21:03
Mam jeszcze jedna butelczynę śliwowicy.Ale jak bedzie źle z ubezpieczeniem to może nie wystarczyć.
Napisano 07 March 2017 - 21:08
generalnie w tym wszystkim chodzi o to, żeby pozbyć się starych aut, ja mam naprawdę kiepski rocznik, dlatego tak do... mnie
Napisano 07 March 2017 - 21:16
generalnie w tym wszystkim chodzi o to, żeby pozbyć się starych aut
Temat rzeka. Dostosujmy zarobki i gospodarkę choćby do poziomu średnio zamożnych krajów na zachód od Odry i potem naciskajmy na zmotoryzowaną cześć społeczeństwa aby zmieniało samochody na nowsze, bardziej ekologiczne itp. Tu jak zawsze wszystko od dupa strony - niech Kowalski, który resztkami sił i pieniędzy doprowadził do jako takiego stanu swój 15 czy 20 letni samochód pójdzie se do salonu kupi nowy lub dwuletni albo niech mu się nagle wytrzepie zdolność kredytowa aby kupić auto na raty. Jak się patrzy na te ich mądrości, to się robi słabo.
Napisano 07 March 2017 - 21:23
Temat rzeka. Dostosujmy zarobki i gospodarkę choćby do poziomu średnio zamożnych krajów na zachód od Odry i potem naciskajmy na zmotoryzowaną cześć społeczeństwa aby zmieniało samochody na nowsze, bardziej ekologiczne itp. Tu jak zawsze wszystko od dupa strony - niech Kowalski, który resztkami sił i pieniędzy doprowadził do jako takiego stanu swój 15 czy 20 letni samochód pójdzie se do salonu kupi nowy lub dwuletni albo niech mu się nagle wytrzepie zdolność kredytowa aby kupić auto na raty. Jak się patrzy na te ich mądrości, to się robi słabo.
ja to wiem i Ty to wiesz, na ten temat można by było rozmawiać godzinami, bo biedny Kowalski będzie się żyłował i ostatnie pieniądze zostawi w ubezpieczalni, Nowak, zaś powie, że nie da rady, więc koniec z tym, nie stać go już w tej sytuacji na samochód i miałam jeszcze jedno nazwisko, ale zapomniałam, co on zrobi, więc już nieważne
Napisano 07 March 2017 - 22:00
O takich ubezpieczyciele marzą.
Nie inaczej. Jak przez cały okres trwania kredytu nie zapłacisz jakiegoś AC, to już biorą krótko za pysk pod tytułem naruszenia warunków umowy.
Cała ta rzekoma ekologia, to geszeft w najczystszej postaci. Wiadomo o co chodzi i kto prze do GFP, czyli filtrów cząstek w benzynowcach. VAG po aferze w USA chcąc być świętszym niż sam papież wyszedł przed szereg i zapowiedział od tego roku montaż GFP do benzyn, a to już tylko krok od wprowadzenia tego w każdym nowo zmontowanym samochodzie z silnikiem zasilanym wachą.
Jak tak dalej pójdzie, to niebawem zaczniemy się zgłaszać na obowiązkowe wizyty u proktologa i tam też każą nam zamontować filtry abyśmy po kapuście lub fasoli nie emitowali zbyt dużo azotu, CO2, siarkowodoru i metanu.
Napisano 07 March 2017 - 22:06
Napisano 07 March 2017 - 22:39
ja w usmie nie wiem ile miałem skłaldki chyba 734 zł
Wrpcunia wbijasz na zlot jakiś pkazać swojego pitka ? ;D
Napisano 07 March 2017 - 22:46
Ciekawe czy do 2018 się coś zmieni... na lepsze.
Napisano 07 March 2017 - 23:21
Wysłane z mojego Lenovo A806 przy użyciu Tapatalka
Napisano 08 March 2017 - 14:49
ja w usmie nie wiem ile miałem skłaldki chyba 734 zł
Wrpcunia wbijasz na zlot jakiś pkazać swojego pitka ? ;D
być może Włocławek, ale to jeszcze zobaczymy, wszystko zależy od tego, gdzie będę pracować letnią porą
Napisano 08 March 2017 - 15:17
zmideni zmieni, od zaprzyjaznionego agenta mam pocieszajace info o kolejnych podwyzkach w kwietniu ;/
Napisano 08 March 2017 - 15:36
od zaprzyjaznionego agenta mam pocieszajace info o kolejnych podwyzkach w kwietniu ;/
Tak też mówił mój - kwiecień/maj
Napisano 08 March 2017 - 16:26
Mi często nie pasują zloty z powodu egzaminu albo nauki. to mnie dobija zawsze.
Napisano 08 March 2017 - 17:04
Mi często nie pasują zloty z powodu egzaminu albo nauki. to mnie dobija zawsze.
u mnie właśnie zupełnie o coś innego, ja już finiszuję z pracą licencjacką i w czerwcu / lipicu mam obronę, dlatego nie mogę jednoznacznie przez to się określić... i tak jak pisałam wcześniej, nie wiem gdzie pójdę do pracy, cały czas się nad tym zastanawiam
Napisano 08 March 2017 - 18:31
Napisano 08 March 2017 - 18:36