Czy ktoś już wymieniał/demontował podsufitkę w swoim PT ?
Bardzo proszę o rade jak się do tego zabrać. Lezy już od zeszłego roku i najwyższy czas zmienić.
Napisano 21 czerwca 2016 - 19:48
Czy ktoś już wymieniał/demontował podsufitkę w swoim PT ?
Bardzo proszę o rade jak się do tego zabrać. Lezy już od zeszłego roku i najwyższy czas zmienić.
Napisano 21 czerwca 2016 - 19:52
Ostatnio wymieniał Yodarek,
Napisano 21 czerwca 2016 - 19:52
Yodarek cosik kombinował z podsufitką,o ile sobie przypominam.
Napisano 21 czerwca 2016 - 21:06
Tak, wymieniałem. Małe konsultacje z Pitkiem78 i zero problemu. Oczywiście jakbym nie wiedział co i gdzie najpierw odkręcić to trochę bym musiał pogłówkować.
Napisano 22 czerwca 2016 - 20:29
Tak, wymieniałem. Małe konsultacje z Pitkiem78 i zero problemu. Oczywiście jakbym nie wiedział co i gdzie najpierw odkręcić to trochę bym musiał pogłówkować.
Mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy ?
Z góry dziękuje.
Napisano 22 czerwca 2016 - 21:12
Napiszę co pamiętam:
- zdjąć wszystkie słupki. Przednie i tylne bez problemów, środkowy - wyszarpać uchwyt od regulacji wysokości pasów, delikatnie odchylić dolna obudowę słupka (nie trzeba ściągać całkowicie), odkręcić mocowanie pasów;
- odkręcić wszystkie rączki (między podsufitką a karoserią są plastikowe podkładki - zachować, jeśli masz nową podsufitke bez podkładek) ;
- odłączyć kostki elektryczne od słoneczników i lampki z termometrem i sterowaniem szyberdachu plus jedna główna;
- wypiąć dwie spinki z tyłu (podważyć lekko i szarpnąć powinny wyjść bez problemu).
To chyba tyle.
W czasie montażu trochę się pomarszczyła an początku, ale po zamontowaniu samo się wszystko poukładało.
Napisano 24 czerwca 2016 - 17:21
- odłączyć kostki elektryczne od słoneczników i lampki z termometrem i sterowaniem szyberdachu plus jedna główna;
Wielkie dzieki Darku.
Te koski rozumiem ze sa z przodu ?
Napisano 24 czerwca 2016 - 21:39
Od termometru i od słoneczników tak, ale jedna jest troszkę w innym miejscu, z lewej strony, ale spokojnie, znajdziesz je nawet jak nie będziesz wiedział dokładnie.
Napisano 24 czerwca 2016 - 22:11
Darek, toż się namęczył, ja jednym guzikiem ściągam :lo
(żarcik)
Napisano 20 lipca 2016 - 15:37
- zdjąć wszystkie słupki. Przednie i tylne bez problemów, środkowy - wyszarpać uchwyt od regulacji wysokości pasów
Darku, wyszarpac tak na chama ? nie urwie sie ?
Napisano 20 lipca 2016 - 20:57
Jeśli mamy na myśli to samo to tak. Chodzi mi o sam element końcowy, ten za których chwytamy tylko zdejmiesz.
Napisano 21 lipca 2016 - 17:59
OK
Dzieki
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
wymiana rozrządu 2,0 rok 2002![]() |
Techniczny podstawowy | Bezimienny Gość.Mac PiT_* |
|
![]()
|
|
wymiana płynu w chłodnicy krok po kroku pt 2.0 |