Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

wentylator chłodnicy pomocy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#21 Bezimienny Gość.endriuvw_*

Bezimienny Gość.endriuvw_*
  • Guests

Napisano 27 lutego 2017 - 20:09

kurde dzięki za wspaniałe porady.Super.

#22 kade

kade

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:1.6 M Gaz
  • Imię:Darek

Napisano 27 lutego 2017 - 20:12

Wolałbym się za to sam nie zabierać:) Dlatego pytałem o cenę usługi, gdyby ktoś znał.
Nowa Sól

W Nowej Soli co jakiś czas bywam.Na początku marca znów będe...

#23 Slawek101

Slawek101

Przedszkolak

• Użytkownicy
  •   
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M
  • Imię:Sławek

Napisano 27 lutego 2017 - 21:00

Kade: Gdyby udało nam się jakoś zgrać, byłoby super. Przyznam, że pitka kupiłem zupełnie nieświadomy jego specyfiki, również nie spodziewałem się, że ciężko będzie o jakiekolwiek sensowne porady "na żywo" - mechanicy zazwyczaj dziwnie na niego patrzą :) Wszelkie uwagi od osób mających doświadczenie z tymi autami są dla mnie na wagę złota, szczególnie, gdyby ktoś zechciał zerknąć na ten konkretny egzemplarz, bo zapewne boli go nie tylko wentylator. Jeśli będziesz się wybierał do Soli i znalazłbyś chwilkę to daj znać, dogadamy szczegóły.

Z góry dzięki.

#24 kade

kade

VIP

• Przyjaciel forum
  •   

Napisano 28 lutego 2017 - 01:10

Kade: Gdyby udało nam się jakoś zgrać, byłoby super. Przyznam, że pitka kupiłem zupełnie nieświadomy jego specyfiki, również nie spodziewałem się, że ciężko będzie o jakiekolwiek sensowne porady "na żywo" - mechanicy zazwyczaj dziwnie na niego patrzą :) Wszelkie uwagi od osób mających doświadczenie z tymi autami są dla mnie na wagę złota, szczególnie, gdyby ktoś zechciał zerknąć na ten konkretny egzemplarz, bo zapewne boli go nie tylko wentylator. Jeśli będziesz się wybierał do Soli i znalazłbyś chwilkę to daj znać, dogadamy szczegóły.
Z góry dzięki.

Spotkać się możemy,ale ja nie jestem mechanikiem,co byś rozczarowany nie był ;)
W Soli będe 9/10.Jak chcesz to pisz na priv żeby tem.nie zaśmiecać.

#25 Slawek101

Slawek101

Przedszkolak

• Użytkownicy
  •   
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2.0 M
  • Imię:Sławek

Napisano 28 lutego 2017 - 19:07

Obiecuję, że rozczarowania nie będzie ;) Chodzi mi tylko o to, żeby zerknął na niego wreszcie ktoś, kto trochę zna te auta. Może podpowiesz mi coś, czego ja nie dostrzegam. Przed upływem terminu, który podałeś odezwę się na priv. Pozdrawiam.

#26 Bezimienny Gość.Jacol_*

Bezimienny Gość.Jacol_*
  • Guests

Napisano 02 marca 2017 - 10:08

widzę ze domysły ma kazdy,a konkretow nikt.nawet spec od pt....a ja mam już go dość,tylko znaleźćchętnego albo oddac na części

#27 kade

kade

VIP

• Przyjaciel forum
  •   

Napisano 02 marca 2017 - 10:13

Problem jest taki,że nikt tu nie miał Twojego pitka na kanale,także niczego więcej się nie spodziewaj.
Szczere chęci pomocy były,ale przez intrnet...sam rozumiesz.

#28 andreeas7

andreeas7

VIP

• Mayster
  •   
  • Rok Produkcji:2020
  • Silnik:Jeep
  • Imię:Andrzej

Napisano 02 marca 2017 - 10:47

dobrze andreeas7 mowi...u mnie takze tak się zaczelo(od zagotowania wody JEDEN JEDYNY RAZ) i wymieniłem szczotki,termostat,korek wlewu w chłodnicy i oczywiście nie obyło się bez wymiany uszczelki pod głowicą(bo zaczeło ubywać płynu.Po wymianie uszczelki pierwszy stopień wentylatora ciąglesię załącza,dolna , kiedy trochę pojeżdże temperatura ponad 90,a dolna rura w chłodnicy zimna.co robić?a płynu nadal ubywa po przejechaniu ok300 km ubylo prawie litr.........proszę o pomoc życzliwych ludzi

Sprawdzę drożności kanałów chłodzenia i ciśnienia z pompy obiegowej układu chłodzenia , podstawienie drugiego termostatu ..... wszystko wymaga auta na warsztacie a nie rozwiązań przez internet