Nasze "przygody" związane z atakiem zimy
Napisano 13 stycznia 2010 - 15:14
#62 Bezimienny Gość.Anonymous_*
Napisano 13 stycznia 2010 - 15:27
Napisano 13 stycznia 2010 - 18:29
Nie zamierzam nikogo namawiać do jazdy na zimowych oponach, każdy ma swój rozum, próbuję tylko zrozumieć tych, którzy mają odmienne zdanie na ten temat.
To dotyczy nie tylko Naszej forumowej koleżanki.
Mam w pracy kolegę, który również jeździ na letnich kapciach, argumentuje to tym, że on nigdzie dalej nie jeździ, a nasza "wioska" nie jest taka duża jak chociażby Łódź.
Jego wybór, oby tylko nie jeździł w pobliżu mnie
Zastanawia mnie tylko jego odpowiedzialność, ma dwoje małych dzieci i czy zdaje sobie sprawę, że ryzykuje ich życiem?
Teraz troszkę powrócimy na główny wątek. Nareszcie dzisiaj na moje osiedle zawitał upragniony pług
Najwyższa pora, bo już widziałem na poboczu, urwaną osłonę silnika od tego jeżdżenia "brzuchem " po śniegu.
Teraz tylko boję się, że jak przyjdzie ocieplenie, a wszystkie studzienki są zasypane, to pewnie trzeba będzie przesiąść się do amfibli
Napisano 13 stycznia 2010 - 19:37
Prawda jest taka Opona czy zimowa czy letnia to jedyny kontakt auta z oponą ,gdy ten kontakt zostanie zerwany to wiemy co się stanie .
Napisano 14 stycznia 2010 - 17:41
Napisano 14 stycznia 2010 - 18:55
To ja sie przyłonczę do tematu zimówek, strasznie mnie dziwi jazda ludzi po 100 km/h po śniegu lub zamrożonym lodzie na ulicy, taki ktoś mysli ze ma zimówki i że jak naciśnie na hamulec to stanie w miejscu a tak naprawde zimówka przy takiej drodze nam nie da nic, dla mnie zimówka jest do wyjazdu z zaspy zebym się nie zakopał lub coś takiego. A nie że założe zimówkę i moge śmigac po trasie 100
doladnie w poniedzialek widzialem desperata w krakowie ulica rydla na zakracie kto wie gdie to wie a kto nie wie to trudno...otoz desperat smigal na moje oko 80 i postawilo go w zakrecie bokiem na moich oczach a ja z aksia na chodniku az obydwoje zawylismy, cale szczescie ze pan desperat wydzwonil po przeciwnej stronie ulicy..., wylazl z auta z komorka w reku i zataczal sie jak-by-byl-pod wplywem ale to byl szok... zal, szkoda takich cwokow ale da mu to do myslenia, zrobil sie korek a ze bylem z psem to popatrzylem z boku i poszlismy dalej a tu na bronowickiej panowie w bmw jada prawym pasem zupelnie przepisowo dostaja strzala od pani w lanosie ktora ich wyprzedzala i za szybko chciala zmoenic pas wiec zawdziala blotnikiemtylnym prawym o lewy przod b-emki i ja postawilo bokiem no i przydzonila w slup trakcji tramwajowej gdyby stalo sie to 10 sekund pozniej to wykoleila by tramwaj...
co ciekawe pani twierdzila ze panowie z bmw ja chcieli wyprzedzic prawym pasem ale to nie prawda bo widzialem zdazrenie i musialem policjantom swiadczyc, ale to nie o to chodzi bo kobitka potem mowila ze jakos kierownica jej z reki sie wysmyknela...
nastepnego dnia jade ta sama droga i komentowalem basi cos sie przytrafilo a tu nagle prawe kolo wpadlo w cosik a cosik to studzienka kanalizacyjna taka okagla zapadnieta jakies 10 cm ponizej pow asfaltu no i to wlasnie wtym samym miejscu co poprzedniego dnia pani miala kolizje... przestalem sie dziwic ze jej kierownica sie wysmyknela....
Napisano 14 stycznia 2010 - 19:20
Po takim wpadnięciu w dziurę, powinieneś sprawdzić zbieżność . Czasem po takim uderzeniu coś cię może przestawić. Popatrz również na felgę czy nie została skrzywiona.
Teraz tak się zastanawiam, że pewnie to wszystko wiesz, ale może ktoś inny z tego skorzysta.
Napisano 14 stycznia 2010 - 19:32
Napisano 16 stycznia 2010 - 17:25
Napisano 17 stycznia 2010 - 12:21
Napisano 17 stycznia 2010 - 13:26
Napisano 17 stycznia 2010 - 15:08
Napisano 19 stycznia 2010 - 00:04
nie jesteś sama na letnich gumach.
Napisano 19 stycznia 2010 - 09:00
#75 Bezimienny Gość.Anonymous_*
Napisano 19 stycznia 2010 - 15:18
La Rubia - ja Ci zafunduje zmiane na zimowki. Moze byc?
Napisano 19 stycznia 2010 - 15:51
Napisano 19 stycznia 2010 - 17:38
Napisano 20 stycznia 2010 - 10:52
Jakiś większych przygód z zimą nie było. Raz tylko jak zapodałem na zdjęciu http://ptclub.pl/viewtopic.php?t=1653 napadało troszkę śniegu. By się upewnić, że to mój PiTi zacząłem odśnieżanie od znaczka
Pozdrawiam
P.S. Na dziś w T.G. śnieg za oknem i wiosny nie widać
Napisano 20 stycznia 2010 - 15:19
Napisano 20 stycznia 2010 - 22:14