Mnie też to irytowało, ale przyzwyczaiłem się, i myślę, że Ty też się przyzwyczaisz.

Termometr- czujniki temp.
Napisano 14 maja 2017 - 19:31
Napisano 14 maja 2017 - 19:38
Załączone pliki
Użytkownik andreeas7 edytował ten post 14 maja 2017 - 19:38
Bezimienny Gość.pav_*
Napisano 14 maja 2017 - 19:43
A widzisz. To może w moim egzemplarzu jest coś nie tak. Jutro za dnia jeszcze raz popatrzę.
Generalnie to do zadania tego pytania sprowokował mnie syn, który dziś zapytał "nareperowałeś wskaźnik temperatury?", kiedy pierwszy raz zobaczył jak mocno świeci dopóki nie zapali się świateł
Napisano 14 maja 2017 - 20:02
Jest jeszcze taka możliwość że przy manetce do kierunkowskazów znajduje się regulacja jasności tego podświetlenia oraz podświetlenia radia...jeśli nie jest ustawiona maksymalnie,bodajże znak to połówka kropeczki (ostatnia pozycja włącza oświetlenie na stałe...tam jest taka pełna kropeczka)to i słabiej z widocznością.
Ja niedawno temu malowałem na czarno dużo części wewnętrznych w Pitku,między innymi kompas więc rozebrałem go do granic możliwości,przeczyściłem właśnie tą szybkę,bo była zapylona od środka i wydaje mi się że troszeczkę poskutkowało i widoczność nieco lepsza.
Bezimienny Gość.pav_*
Napisano 15 maja 2017 - 20:50
Tak to wygląda przy zgaszonych (na górze) i zapalonych (na dole) światłach. Musiałem stanąć w głębokim cieniu żeby cokolwiek było widać.
<a href=https://zapodaj.net/...rmometr.jpg</a>
Niestety regulacja przy manetce do kierunkowskazów na termometr nie działa (na radio i licznik kilometrów owszem).
Wniosek - popsute
EDIT: nie umiem wstawić inaczej obrazka
Użytkownik pav edytował ten post 15 maja 2017 - 20:54
Napisano 15 maja 2017 - 20:54
Paweł, w słoneczny dzień jak włączysz światła, to faktycznie trudno jest zobaczyć temp. Ja mam przerobione ze świateł drogowych światła dzienne (pomijam już fakt czy to jest do końca legalne czy nie), ale dzięki temu za dnia widoczna jest temperatura.
Bezimienny Gość.rroberrt_*
Napisano 15 maja 2017 - 21:01
Witam. U mnie jest taka sytuacja z temperaturą zewnętrzną, odpalam auto i niezależnie czy jest na dworze ciepło czy zimno pokazuje -4 st C. po przejechaniu krótkiego odcinka wskazuje już ok.
Napisano 16 maja 2017 - 13:36
Prawdopodobnie można zlikwidować przygasanie tego wyświetlacza z termometrem po odłączeniu kabelka podającego napięcie po załączeniu świateł, tak zrobiłem w innym modelu auta z USA.
Napisano 16 maja 2017 - 13:45
Napisano 16 maja 2017 - 13:45
Tak na pewno nie powinno być
Przygasa ale jest zupełnie dobrze widoczne, a u ciebie nic nie widać.