CB radio w PT
Napisano 15 listopada 2010 - 10:11
W każdym razie, mimo że ja w chwili obecnej też mam nienajlepsze radio wyciągnięte z mojego poprzedniego samochodu, antenę zostawiłem na tamtym a do PT kupię taką jak opisalem, a jak to radio padnie, to nie zrobię po raz kolejny tego błędu i kupię lepsze.
A pomysł z wsadzeniem między relingi uważam za bardzo dobry, zawsze to dodatkowe zabezpieczenie.
Pozdrawiam i szerokości
[ Dodano: 2010-11-15, 10:15 ]
Tak mi jeszcze przyszło do głowy - mając CB w PT, można się zawsze na drodze ładnie przywitać i zamienić kilka zdań z przejeżdżającym obok innym PT również wyposażonym w radio
Napisano 15 listopada 2010 - 14:40

Radyjko mi działa , ja słyszę i być może gdybym miał jakościowo lepszy sprzęt, to byłoby lepiej słychać. Mi jednak wystarcza to co mam teraz ,zwłaszcza że używam radyjka sporadycznie.
Jeżdżąc krótkie odcinki po mieście, nie ma sensu wyciągać anteny na dach. Najbliższy wyjazd, to wyjazd na święta, a potem na Spot do Warszawy.
Tam to dopiero radyjko się przyda

Napisano 18 listopada 2010 - 19:55

Napisano 18 listopada 2010 - 20:01
Wielkie dzięki za pamięć, bo znając Bell, gotowa jest zrobić miejsce zbiórki na spot w najmniejszej dziurze stolycy.
Pewnie jeszcze dojazd będzie taki, że będzie trzeba przejechać przez wszystkie dzielnice.
Wiadomo, że jak ktoś z prowincji tam wjedzie, to zaraz "cwaniaki warszawskie" zaczną trąbić na jego cześć

Napisano 18 listopada 2010 - 22:15

Napisano 19 listopada 2010 - 01:31
znając Bell, gotowa jest zrobić miejsce zbiórki na spot w najmniejszej dziurze stolycy.
wypraszam sobie

Znajdę Wam takie miejsce, że każdy trafi a przejechać przez dzielnice i tak trzeba będzie... z której strony by nie jechać

Montujcie chłopaki CB, montujcie... nie pogubicie mi się

Napisano 19 listopada 2010 - 08:05

Napisano 28 stycznia 2011 - 11:44
Nie znam sie na tym kompletnie, kiedyś przykładałem sie do zakupu radia marki UNIDEN XL czy XXL tylko dlatego ponieważ firma PRESIDENT podobno zapożycza podzespoły od UNIDENA przy czym jest o połowę droższa, ale z innej strony gdzieś wyczytałem że np przy xenonach(zapewne też zamontuję) typu HID lub przy wzmacniaczach(na dnach bede montował) car audio mają straszne zakłócenia.
Przechodząc do puenty może macie jakąś propozycję zestawu radio plus antena która będzie w średniej cenie i będzie mi to pracowało jak należy, oczywiście nie chce tam zaraz startować do zasięgów typu 20km bo nie jest mi to potrzebne, ale do normalnej czystej komunikacji. Co do anteny myślałem zamontować w miejscu oryginalnej anteny ale nie wiem czy to bezpieczne, samochód jest dość wysoki czyli jak by miała być na dachu to max do 1m wysokości.
Za wszystkie wypowiedzi z góry dziękuję, na zastanowienie sie nad prezentem mam około 2 tygodni

Napisano 28 stycznia 2011 - 11:55
Nie polecam radyjek TTI miałem ja kolega i strasznie trefne.
Uniden,Cobra, President Alan, to są dobre radyjka. Sam kiedyś działałem w domu na Cb używałem alana 78+ ,400 kanałowego piękny sprzęt polecam.
Napisano 28 stycznia 2011 - 12:54
wydaje mi sie że firma MIDLAND jest renomowana firmą istniejącą od wielu wielu lat na rynku
szukając na allegro znalazłem tylko wersję 102 z antena hustlera
cena jest naprawdę atrakcyjna byłem pewien że 300 zł to trzeba lekko szykować na CB
http://allegro.pl/cb... ... 48535.html
Napisano 28 stycznia 2011 - 13:50
Odpuśc sobie alany , mają duże szumy - poszukaj Presidenta albo Unidena lub cos na płycie Unidena aby było tansze np.:
http://allegro.pl/cb... ... 47396.html
sprzedawca zawsze dobrze reklamuje swoje radia a opinii nie poznasz do konca dopuki nie przetestujesz .Ja tez byłem CB w latach 90 i szalałem na konkretach na tamte czasy President Linkoln , Jacson i superchita wtedy najprostrze i najbardziej polularne radio w samochodzie to była ONWA a za unidena czu presidenta płaciło sie 3-4 x drożej .Prowadziłem sklep z tymi radyjkami dużo ich montowałem i przestrajałem - uwierz warto dopłacic do lepszego
Napisano 28 stycznia 2011 - 14:14
Napisano 28 stycznia 2011 - 14:28

Napisano 28 stycznia 2011 - 14:39
[ Dodano: 2011-01-28, 14:42 ]
to była by fajna sprawa ale szkoda dziurawić auto

http://allegro.pl/cb... ... 76428.html
[ Dodano: 2011-01-28, 14:45 ]
to z kolei fajnie wygląda i ma spoko rozmiary tylko pytanie czy dobra jest
http://allegro.pl/cb... ... 76913.html
Napisano 28 stycznia 2011 - 14:46
Napisano 28 stycznia 2011 - 14:48
1/4 fali i napewno nie to co podałeś link , poszukam podam w poscie - do ilu antena ? , jakie mocowanie ?
Napisano 28 stycznia 2011 - 14:50
te anteny wydaja sie tanie co podałem, ale to tylko przykład, tak jak wcześniej pisałem nie chce ogromnego bata bo strasznie szpeci to auto do metra to jest max no i jak by nie było ma być to prezent

co do ceny anteny kurcze nie wiem no jak najtaniej ale nie przesadnie i żeby była w miarę, jak wyżej pisałem jestem kompletnym laikiem w tej kwestii hmmm... za 100 zł da sie coś ogarnąć, czy nawet nie ma co podchodzić za taką kasę??
mocowanie na magnes, w PT nie ma gdzie przykręcić anteny a relingów nie mam
Napisano 28 stycznia 2011 - 15:14
Tania i dobra jak na mozliwosci anteny na magnes - konstrukcyjnie odpowiednik presidenta :
http://allegro.pl/cb... ... 85485.html
u tego samego sprzedawcy co radio :tak
Napisano 28 stycznia 2011 - 20:40
dobra ona jest??? bo cena jest naprawdę niska
Napisano 28 stycznia 2011 - 21:07