Skocz do zawartości

Witaj.

W przypadku niejasności, problemów z rejestracją prosimy o kontakt przez formularz zgłoszeniowy (lewy, górny róg tej strony - KONTAKT). Odpowiemy najszybciej jak się da.
Pozdrawiamy - administrator i modertorzy ptclub.pl

Wymiana progów i zabezpieczenie antykorozyjne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#21 Antoni33

Antoni33

Uzależniony

• Pomagamy sobie
  •   
  • Rok Produkcji:2001
  • Silnik:2,4 M Gas
  • Imię:Antoni

Napisano 20 stycznia 2015 - 15:55

[ Dodano: 2015-01-20, 10:29 ]
Odebrany i zrobiony. Całkiem zgrabnie zrobił. Okazało się ze cały był do wymiany próg.
Próg został dorobiony z blachy wg wzoru na miejscu u niego i wspawany.[/quote]

a można wiedzieć ile to kosztowało?
U mnie jededn próg i narożnik klapy bo już na zewnątrz bąble sie pokazały

#22 Bezimienny Gość.krol44_*

Bezimienny Gość.krol44_*
  • Guests

Napisano 05 sierpnia 2016 - 19:41

Panie  i Panowie odgrzeję trochę temacik, zakonserwowałbym sobie progi w aucie ale nie za bardzo wiem którędy to zrobić, czy w progach są jakieś otwory którymi wyleci pod auto nadmiar konserwacji (oleju lub innego środka) Może ktoś ma jakieś zdjęcie - ja u siebie za bardzo takich otworów nie widzę. Konserwujemy otworami od wewnątrz pod zatrzaskami osłon?

#23 miecio

miecio

VIP

• Przyjaciel forum
  •      
  • Rok Produkcji:2006
  • Silnik:2.2 /ropa/
  • Imię:miecio

Napisano 05 sierpnia 2016 - 22:12

No z tym się akurat nie zgodzę i dziwie się że moderator forum radzi w ten sposób, auto kosztowało mnie ok. 3 tyś zł, drugie ze zdrową blachą powiedzmy 4-5 tyś, przekładanie tego całego bałaganu, żęby mieć coś co jest w stanie idealnym będzie kosztować około 2 tyś. lepiej jest zrobić progi i sprzedać je za 7-8 tys tak jak stoją roczniki 2002-2003, i mieć pewność że kupiec dzwonił z pretensjami nie będzie. Niema co się poddawać, akurat jestem fanem blacharskich napraw bo czujników i innych pierdółek nie widać a od tego fachure już na szczęście poznałem i pozdrawiam!... Temat rzuciłem tak jak mówię w celu porównania ew. doświadczeń, kto pyta nie błądzi, ale skoro uważacie że "blacharsko" nie warto do tego auta podchodzić to temat rozważę... i być może będę wam jeszcze dziękował ( a jak już wspomniałem nie raz już tak było że na forach pytałem i na forach się nie zawiodłem) I chyba temat zamknąć można bo co by tu więcej pier... ;) Pozdrawiam.

no sa OSOBY co potrafia wdupcyc dajacych dobre rady,......zakrawa na zabawe juz nie w piaskownicy ale przy trzepaku,.. wiekszosc pewnie nie wie co mam na mysli ale to juz intelekt i nikogo nie obrazam,.. ale andreeas7 napisal co napisal i to jest autorytet jaki numer? a numer bardzo wysoki wiec temat albo rozwijac albo wydupcyc sa tu osoby co za 1 kilo plnow se winszuja dodatki do zloma co wartosc dla ubezpieczyciela jest wart 7 kilo plenow i cala reszte maja w dupie i dupca co kto chcei ma na mysli oraz ile szpachli ma jego wozidelko, ... :miecio

#24 Bezimienny Gość.Rodzysia_*

Bezimienny Gość.Rodzysia_*
  • Guests

Napisano 09 sierpnia 2016 - 06:58

Panowie, wracając do tematu:

Czy i za ile zrobić w Pitku konserwację podwozia? Na co zwrócić mam uwagę blacharzowi?

#25 adames

adames

VIP

• Przyjaciel forum
  •   
  • Rok Produkcji:2003
  • Silnik:2,2 CRD
  • Imię:Adam

Napisano 09 sierpnia 2016 - 08:37

Podwozie jak podwozie. Zdecydowanie natomiast konserwacja profili zamkniętych.

#26 Bezimienny Gość.krol44_*

Bezimienny Gość.krol44_*
  • Guests

Napisano 09 sierpnia 2016 - 21:36

Adames a co dać i którędy w progi?

Użytkownik krol44 edytował ten post 09 sierpnia 2016 - 21:38